打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 希望各位玩家可以對「潛能真丹」提供寶貴意見

先設置額外潛能上限 再追查之前使用真丹已獲得超過上限潛能的玩家 有否使用外掛程式進行遊戲
如有 給他2個選擇 1. 自願無條件放棄一定潛能 2. 依據使用者合約永久封鎖其帳號.

這樣便可以設置潛能上限 解決真丹問題 還能夠合法地不用退費
回復 支持 反對

先設置額外潛能上限 再追查之前使用真丹已獲得超過上限潛能的玩家 有否使用外掛程式進行遊戲
如有 給他2個 ...
ans43420x2 發表於 5-1-2012 05:58 PM

谷生呢招絕到...
回復 支持 反對

設一個尚限la... d差距愈來愈大
回復 支持 反對

能夠撐起一隻ONLINE GAME的是玩家們 如果失去玩家彼此之間的交流 縱使自身的角色有多強大 亦會感到無比的鬱悶 就如已「爆機」的單機GAME 盡失吸引力。 其實這裡的意見不外乎立即把轉蛋下架以及設定潛能值上限 究竟官方人員何時才會行動呢? 在官方人員慢慢吸納意見之時 已有不少玩家(當然包括具有財力的)退出天龍~ 如果官方人員真的有心去彌補過錯 先撇除能否挽回已放棄的玩家 應盡快行動 留住還有心玩的玩家 否則就算將所有伺服器合為一個 玩家的人數也可能不如現在的一個伺服器。 
回復 支持 反對

gameone幾時肯公佈結果 採納咩意見定係咩都唔會做 怏d交代下好
你唔公佈 我地會覺得gm比人炒左 由得隻game死 個個嘈 打咁多意見得係多舊魚
回復 支持 反對

如有 給他2個 ...
ans43420x2 發表於 5-1-2012 17:58

咁要封晒全天龍99% AC 有邊個無用外掛?
回復 支持 反對

咁要封晒全天龍99% AC 有邊個無用外掛?
影子@ 發表於 6-1-2012 05:53

沒人說過不可以選擇性封鎖外掛帳號:lol  gameone絕對有這樣的權力
香港警察都可以選擇性執法 更何況現在只是執行玩家已同意的遊戲規章
之前gameone在無通知下封鎖升級寶石 養性丹的使用 也沒有後果
現在只是差在gameone會不會這樣做向代理交差  gameone素來也視玩家的遊戲虛擬資產如無物:lol
回復 支持 反對

沒人說過不可以選擇性封鎖外掛帳號  gameone絕對有這樣的權力
香港警察都可以選擇性執法 更何況 ...
ans43420x2 發表於 6-1-2012 15:36

你覺得GAMEONE會蠢到封晒最肯駛錢哥班人AC?
差人選擇性抄牌都唔會專抄D靚車掛= ="
回復 支持 反對

你覺得GAMEONE會蠢到封晒最肯駛錢哥班人AC?
差人選擇性抄牌都唔會專抄D靚車掛= =" ...
影子@ 發表於 6-1-2012 07:42

呢個要睇gameone同changyou傾成點 因為如果changyou出聲 gameone俾唔到滿意答覆
天龍個香港代理權可能會不獲續約而現有港服停止營運

如果停止營運 d帳號資料可能銷毀或者以有價/無價方式(視乎代理權合約)交俾新代理(好可能俾新幹線接埋黎搞)
到時d ac封唔封都好 d錢都可能唔會係gameone搵

至於呢個post係咪俾changyou施壓先開我就唔知喇 不過之前條長政企出黎開post話解番d禁字都開左幾個月 都仲係無影
所以我都無期望佢今次真係會做d咩:lol
回復 支持 反對

最期待即刻落左個蛋距  set上限 退金丹  還我正常天龍............
回復 支持 反對