打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 希望各位玩家可以對「潛能真丹」提供寶貴意見

最近我地收到好多玩家反映指「潛能真丹」對於遊戲既影響問題,而我地亦已經同開發商傾緊點樣令遊戲既平 ...
長政 發表於 30-12-2011 17:46

出得個post都應該會有上限  我諗都你地都係諗緊點賠
多出既圖可以換貴野eg:25個草+25個真丹換重樓,6石,5石
其實我唔明今日點解仲唔落隻蛋
回復 支持 反對

睇死佢唔會下架...
回復 支持 反對

我覺得 可以追查AC系呢隻轉旦出現既時間所入過既點
再用GO點的形式全數退回玩家
回復 支持 反對

而在gameone收集意見的同時.
逍遙服溫少已經200萬血了(默
回復 支持 反對

算吧啦~等汁啦,
200m血= =
如果退錢.咁同人收圖果d人點算= =
回復 支持 反對

玩左天龍1年倒,其實佢既設定值(講緊係前期時候既影響)基本上冇咩問題(我個人認為)各個門派都有相克,好似丐恰武當,逍恰天山咁~而且石頭既能力都尚為平衡,即係每高一級佢既數值都會有限制,所以唔會有太嚴重既增長~最重點既係,裝備,石頭既能力值都唔會受修練影響,係呢個數值就固定不變,所以就算石頭再高都唔會有超嚴重既失衡,頂多會比低一級石既玩家超出十幾萬血,裝備更加唔洗講 無論係8星定係重樓都有一個定死既數值.
所以如果打交既話比2個低一級石頭既玩家圍毆都有可能會輸.

但係自從佢出左呢個真潛能丹之後呢,gameone容許玩家無限制食圖,令到某部份富有既玩家冇限制咁增加潛能,咁玩家晒咁多錢收勁裝同上石頭做咩 不如食圖仲快,而且潛能可以配上修練,食得多 修練增加既百分比影響愈大,令原來已經失控既數值更加失控,最後就生成既就係一堆失衡既數值,好似果隻200m血少林,就算比你平推佢既數值有2m 打100下先死?唔好講單挑,睇怕5隻同石玩家圍毆都唔夠做.

最後,隻蛋出左咁耐 e+先黎配置上限已經太遲,退貨更加冇可能,我認為可以將潛能丹所增加既潛能改成能力數值,唔會受修練百分比影響,跟住遊戲人物既攻擊設定放大或者為能力值定界限(例如過5000體就降低成長率咁)限制體力成長,其實仲有好多方發 睇gameone做唔做 反正控制權係佢手~
回復 支持 反對

開個新ser 把個d 食過量(set上限)的玩家 踢曬入去 ( 入邊咩都冇 得個npc ) 要佢地同npc講野自願放棄過多數值 先轉返佢地去本來個ser 咪得lo:victory:
回復 支持 反對

而家有某GAME 向GAME內切有 免戰 功能8小時 每天

果班富2 全6石人24小時掛 又食下丹  得行就宣下人
而某 ...
流晉 發表於 30-12-2011 18:36

很好的書面語
回復 支持 反對

首先,在此強烈譴責gameone缺乏社會企業良心,一切只顧向錢看,惘顧消費者利益,漠視玩家訴求,為了利益不擇手段,貪婪程度媲美投資大鑩。
       王語嫣伺服器bug問題未解決,又來一個真丹問題.可謂一波未平一波又起,接下來是甚麼問題,在下真的要拭目以待。
       然后,提醒各,在這里掀罵戰沒意義,提供有建設性的方案才能有效解決問題,記得用書面語。
       再者,在下提供以下解決方案:
       1:將所有玩家的潛能還原,或設一個原簡單的還原任務。(不然的話,難道gameone還想在大洗髓丹上敲大家一筆嗎?)
       2:設吃真丹的潛上限為245點(剛好7粒),騰出來的可以換取不綁的真丹,另外開闢新系統,用真丹作為提升屬性的材料,秋圖.明圖可永久換取真丹,更改秋圖.明圖的說明。(類似雕紋系統,有人花錢提升,有人不花錢提升,隨玩家意願。)
     3:秋蛋.明蛋就好像神玉盒般永久上架,商城絕不能售賣秋圖.明圖.(這樣,秋圖.明圖便沒有明碼實價,至於價錢方面就由玩家與玩家之間相議,和現在情況一樣.)
     4.秋蛋.明蛋所抽的裝備改為提升武魂屬性或雕紋材料.(一來伺服器的裝備沒那麼快飽和,二來可吸引玩家抽蛋,三來不至於浪費精心設計的真丹系統.)
     最后,不喜勿插.
回復 支持 反對

200m血也來了 快小小做野
不過我都退出天龍了...
等九陰
回復 支持 反對