打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 希望各位玩家可以對「潛能真丹」提供寶貴意見

本人真心有意見發表 , 希望gameone有耐性看到這第#201回覆
今次gameone代表發言會與開發商商討改善遊戲平衡, 應該就以下3方面考慮

1.因為真丹影響 , 如何改善遊戲角色數值平衡
2.因為抽蛋時限影響 , 如何提供短期缺錢玩家公平環境
3.如何不影響已經投入大量金錢玩家的大前題下 , 作出修正

以下是本人建議

1.永遠不要將真丹直接上架 , 不會使曾經由商城購入的5級6級石強化裝備道具或 升lv修練 所得的數值原全貶值

2.這3只轉蛋不應下架 , 保留消費機會給因為今次活動而對天龍失去信心 絕望 而離去的玩家

3.為減低貧富者數值懸殊問題 , 應實行馬克思主義 , 將舊有階級觀念解體 , 全民數值追趕國服 , 除了額外入點的人可抽蛋 , 應該任何人付出勞動而得到利益 , 例如將許願樹每20個果實可兌換的3級石 , 增加3個選擇為[邦定真丹1粒]、[非邦定元寶1000] [邦定10倍經驗丹3小時]

4.以今次活動食真丹的最高者 所食的數量x35 + 升lv潛能 設定為潛能上限

5.真丹以出 覆水難收 數值本質應該調整 : 增加內外攻加乘效果數值 及 身法+乘數值 以抵消體力+乘數值佔優的門派因為真丹效果而屈機的不平衡現象

6.真丹以出 覆水難收 數值本質應該調整 : 每+1點體 應該對人物+血 外防 及 內防

以上方法 我覺得可平息民憤 同時不影響已經投入大量金錢玩家 更可全民超越國服 唔會再有人常祟拜國服玩家如何勁 港服玩得多勁又是徒然等 更吸引玩家回流

我希望gameone真的要認真考慮如今天龍的變質及玩家的流失而作出以上修改
回復 支持 反對

:Q 以上建議為本人搞盡腦汁 屎橋中既屎橋 方法中既方法 不喜勿插
回復 支持 反對

最近我地收到好多玩家反映指「潛能真丹」對於遊戲既影響問題,而我地亦已經同開發商傾緊點樣令遊戲既平 ...
長政 發表於 30-12-2011 17:46

人地真金白銀買d圖反離你gameone話收反就收反,話改就改,而個喺貨不對辦,你地喺度欺騙消費者並獨犯左有閞法例.
回復 支持 反對

如果最後扣返人地潛能 記得回水
回復 支持 反對

如果最後扣返人地潛能 記得回水
亮仔 發表於 2-1-2012 17:11

;P今次GAMEONE都算麻煩 又要調整返又剩
回復 支持 反對

人地真金白銀買d圖反離你gameone話收反就收反,話改就改,而個喺貨不對辦,你地喺度欺騙消費者並獨犯左有閞 ...
yo~yo 發表於 2-1-2012 14:55

你地咪傻LA   GAMEONE犯乜法....  依家就好似有間金舖入面冇員工  又冇守衛   睇落去好似D金可以隨你拎   你地明知入去拎D金有問題  都仲要入去拎   甘你話間金舖可唔可以同你拎返D金呀??   唔通你同間金舖話   我為左打劫你間野   真金白銀買左好多做世界既架生呀   回返少少水來好喎    情况就等如好明顯D圖有問題    D食丹玩家奇實自己都知    仲要不停甘用高價買來食   真喺自已攞來攪    世上邊有甘着數既野呀   幾皮野想換人成百萬既效果   得........比你地威返一頭半個月囉   當租個百萬效果一個月威下   乜都值LA   仲要人賠???  (唔妥我都係甘講    我只喺代好多想打尼番話又唔敢打既人   講出佢地心點諗  )
回復 支持 反對

有錢 怕你食唔切
冇錢 怕你食得多

總括...天龍多數冇錢人
回復 支持 反對

你地咪傻LA   GAMEONE犯乜法....  依家就好似有間金舖入面冇員工  又冇守衛   睇落去好似D金可以隨 ...
天龍汁未 發表於 3-1-2012 03:27

笑左...真丹打劫返黎既原來
你個比喻太強大
回復 支持 反對

你地咪傻LA   GAMEONE犯乜法....  依家就好似有間金舖入面冇員工  又冇守衛   睇落去好似D金可以隨 ...
天龍汁未 發表於 3-1-2012 03:27

我諗gameone睇完你呢個回覆,一定唔會收番d潛能,因為d反對粒丹既人真係傻傻地   :lol
回復 支持 反對

需然我都有食丹(只喺小量)
不個我都應為真丹應該Set個上限
(例如10粒)
見意:如果有(食丹高手)食了15粒的人會 張果5粒變返做丹等佢地放返出去
回復 支持 反對