打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 《天龍八部2》玩家對移民計劃意向投票

合SER想多D人玩,何嘗唔喺一個出於自身利益著想GE行為?唔通你為左做福廣大天龍玩家? ...
影子@ 發表於 2-6-2013 19:55

合ser 為多人玩   已經係整個天龍八部online 大部份玩家嘅意向如果你地仲係認為為自己幾個商會而係度大談合服嘅不是再開埋d 初心者黎投票企圖擾亂結果
呢d 唔係自私嘅行為係咩?
回復

合ser 為多人玩   已經係整個天龍八部online 大部份玩家嘅意向如果你地仲係認為為自己幾個商會而係度大談 ...
fongkapan 發表於 2-6-2013 20:31

你睇番我上面講果D野,以現在天龍狀況,合左服多人玩只糸短期既事,唔會係長期。
回復

講得岩,做個例子,一個地方現有12人村落,其中1人殺左人,有7個人要拎佢黎填命,3個人話應該比個機 ...
timfat456 發表於 2-6-2013 19:49

不如你試下掉番轉去諗當大部份人都贊成將殺左人嘅罪犯處決,只有少部份嘅人反對,既然係民意就唔應該背道而馳
歷史上亦有大部份朝代係逆民而行而招致滅亡
用番你上一個假設性嘅想法
若果gameone 係因為果300人而延遲合服/唔合服
淨餘嘅700人 就當每個月走100人,當gameone 因為300人商會問題而延遲3-6個月合服,已經離開左300-600人
淨番嘅400(包括300個持商會玩家)下場又會點?
回復

不如你試下掉番轉去諗當大部份人都贊成將殺左人嘅罪犯處決,只有少部份嘅人反對,既然係民意就唔應該背道 ...
fongkapan 發表於 2-6-2013 20:40

唔合服,有天龍3推出已經係刺激人流,只要持續更新,人流一定KEEP住咁上下,但你合左服,唔更新,轉盤無分寸咁上架,唔洗刷野都可以有果D道具,咁係咪姐糸無變過?人數一直流失,我唔係話合服唔岩,只係時間唔岩,而且利益問題亦都有解決唔到既地方。當更新轉盤問題解決,合服後人數大幅上升仲會KEEP住人流唔會流失,會唔會又好好多?得果幾個月既人流多,之後少番,到時走既只會更多人。
回復

我唔知你有無商會,當你用800-1000HKD去買左數間商會,如果你係受影響既一份子,我相信你既睇法亦會有所 ...
timfat456 發表於 2-6-2013 19:25

http://www.nakuz.com/bbs/viewthr ... 6223&highlight=

http://www.nakuz.com/bbs/viewthr ... &extra=page%3D1

新SER係最少人的SER(除王SER)
回復

其實官方應該彈性d ,叫移民計劃 應該係玩家可在各ser 「自由行」,鍾意轉ser ge 就轉 唔鍾意轉ser ge 就留低原本個ser, 咁咪 no problem  lo
回復

唔合服,有天龍3推出已經係刺激人流,只要持續更新,人流一定KEEP住咁上下,但你合左服,唔更新,轉 ...
timfat456 發表於 2-6-2013 20:54

呢d 已經out of topic冇人擔保唔合服的話,gameone 就會更新天龍3(如果係嘅我就唔支持合服)
所以儘管合服係唔係長期提升到人流,合服總會比唔合服多人
e 家只不過討論合服與否而唔係gameone 應該點做去提升人流(事關我早10幾頁前嘅回復都提過)
回復

唔合服,有天龍3推出已經係刺激人流,只要持續更新,人流一定KEEP住咁上下,但你合左服,唔更新,轉 ...
timfat456 發表於 2-6-2013 20:54

我覺得即使而家更新天龍3都唔可以去番好似以前咁咁多人
就好似所有ONLINEgame 存在左幾年 人流會持續減少去到某一個水平
呢班人可能就係會長期持續玩個堆
我諗合服應該係為左令1個ser的人流去到1個大家都接受的水平
即系組隊刷野/pk/買賣等等的互動都唔至於冷清

如果1個更新天龍就可以令玩家回流
甚至吸引新血
咁就冇人覺得有合ser的需要

合ser/以後的持續更新(若有)主要係為左保持人流
係代理的角度係持續的收入

始終新game不斷推出
回復

呢d 已經out of topic冇人擔保唔合服的話,gameone 就會更新天龍3(如果係嘅我就唔支持合服)
所以儘管合服 ...
fongkapan 發表於 2-6-2013 21:12

引用官方公告

玩家對移民計劃意向投票

《天龍八部Online》自08年推出至今備受全港遊戲迷支持,更一度打破香港網上遊戲在線人數最高紀錄,成為全港最受歡迎武俠網絡遊戲,全賴玩家一直以來的支持。官方團隊在此先向各位玩家致上萬二分的謝意。有關玩家一直反映指香港版《天龍八部2 Online》版本跟國服原廠版本有極大距離問題,官方一直有跟原廠作出反映,而在日前原廠亦承諾香港區會快將推出超大型《天龍八部3》改版,各玩家敬請熱切期待!
注意事項:
※合服與否將不會影響《天龍八部3》的推出時間,請玩家放心投票。
回復

我覺得即使而家更新天龍3都唔可以去番好似以前咁咁多人
就好似所有ONLINEgame 存在左幾年 人流會持續減 ...
天龍八部3 發表於 2-6-2013 21:17

你所講既亦不無道理,但問題係,轉盤無分寸,更新慢,合服後人流係會有增加,刷野唔會冷清,但喱D問題未解決,當合服後幾個月就同樣導致各服人數流失既問題。何嘗唔解決左喱D問題先考慮合服?合服係最後既方法,但當轉盤更新慢既問題仲存在,服又合左,即係無退路,走左既人就係走左。解決哂喱D問題再去行最後一步增加人流,會唔會又好好多?
回復