查看: 5804|回復: 33
打印 上一主題 下一主題
收起左側

給各位打機迷

關閉 [複製鏈接]

雖然我唔想串大家,不過好多地方可以俾我發展串你地

1)無野呀用window7玩世2呢d廢game,浪費晒d錢,
window7咁高性能竟然俾人囉黎玩世2,開發個小組
聽到實嘔白泡死亡,如果唔係做咩用咁多時間同精力
正個window7.

2)世3都有N年過左,魔獸都就有4代,連戰略巨作全面
戰爭系列都就有拿破侖全面戰爭拉,你地部機唔係廢
到只玩到世2呀,玩下紅警,國家的興起都好呀.

3)論戰略戰術都唔覺有咩勁,在者唔講戰法&佈陣,除
左人海,閃電之外仲有咩?唔好同我講咩騎兵走黎走咩
弓兵後步兵前,講地形就食得拉,一係高一係低仲有咩呀

如果真係講求戰術佈署total war系列首屈第一,無論
戰術,戰法,地形,佈陣都任用,而且有兵種相剋的原則
,唔似你d石器戰爭,騎兵走下走下防晒d彈,你估玩緊
CS咩.

模組精致度都flash game有咩分別?細到see唔到tim,
戰爭人數仲死,你估石器時代咩,最多得個200人.
其它game個個都千千下,total war都4000多,lord of
rings廢廢下都屈規模.

咩真三國無雙,你食得拉,廢到咁,魔獸d三國無雙唔
係人都好過你全部差唔多,兵仔都叫英雄.
回復

總括而言
世2係舊GAME.無D技術.戰術.5夠新出D GAME好玩,
AOC畫質差.但都LAG,我地D機廢@@
AOC劇情5玩好玩.
回復 支持 反對

咁你又明唔明點解世2呢種咁舊既game都可以捱咁多年都仲有人玩???
你諗唔諗到??
回復 支持 反對

唔係個個都係鐘意追求新野嫁
有時舊野反而好玩過新
aoc呢隻game雖然舊,但仲好多人玩
證明人係唔會貪新忘舊既
呢隻game要求低,好玩!勝在簡單易玩
貴精不貴多!!
回復 支持 反對

雖然我唔想串大家,不過好多地方可以俾我發展串你地

1)無野呀用window7玩世2呢d廢game,浪費晒d錢,
window7咁高性能竟然俾人囉黎玩世2,開發個小組
聽到實嘔白泡死亡,如果唔係做咩用咁多時間同精力
正個window7.

2)世3都有N年過左,魔獸都就有4代,連戰略巨作全面
戰爭系列都就有拿破侖全面戰爭拉,你地部機唔係廢
到只玩到世2呀,玩下紅警,國家的興起都好呀.

3)論戰略戰術都唔覺有咩勁,在者唔講戰法佈陣,除
左人海,閃電之外仲有咩?唔好同我講咩騎兵走黎走咩
弓兵後步兵前,講地形就食得拉,一係高一係低仲有咩呀

如果真係講求戰術佈署total war系列首屈第一,無論
戰術,戰法,地形,佈陣都任用,而且有兵種相剋的原則
,唔似你d石器戰爭,騎兵走下走下防晒d彈,你估玩緊
CS咩.

模組精致度都flash game有咩分別?細到see唔到tim,
戰爭人數仲死,你估石器時代咩,最多得個200人.
其它game個個都千千下,total war都4000多,lord of
rings廢廢下都屈規模.

咩真三國無雙,你食得拉,廢到咁,魔獸d三國無雙唔
係人都好過你全部差唔多,兵仔都叫英雄.
yoyo1872333 發表於 16-1-2010 22:47

我都唔想串你架....
1.window7有無人講過唔比玩aoc??
2.世3少人玩..你玩開單機game無人阻住你架..
3.你用電腦不外乎係keyboard同mouse 除左呢d仲有咩呀?? 咁你唔好用啦!
   CS幾時有騎兵架..我真係幾想見識下...
4.aoc幾時最多200人架...不如你玩下戰國風雲 村逃啦..小朋友  2千兵你都可能有呀
回復 支持 反對

樓主開post 想比人插?
唔想玩 咪唔好玩囉
回復 支持 反對

回復 支持 反對

其實你話睇畫質既, 你好打有限啦~ 真係玩aoc的人不睇畫面的, hotkey 勁按. 你都睇唔到啦. 仲慢慢看風景????

論戰術  黑快, 封快,城快, 帝快 , 壓城 ,塔陣.......   好多戰術

論佈陣 多不勝數 , 每一隻兵都有佢既相沖相克. 如何佈陣係至勝關鍵

而且有好多民族有唔同既特性, 各有長短, 沒有必勝的民族, 平衡得幾好

so much ppl still play in this game.  

我都成4-5 年無玩了~ 岩岩路過睇度e個post , 要為aoc 平反

唔好意思加多一句, 你話無技術, 你拎個世界第一比我睇吧
回復 支持 反對

笑了
你囉甘多隻game黎同aoc鬥
已經證明左冇一隻戰略game可以同aoc鬥
回復 支持 反對

樓主的言語 顯得你好愚昧..你應該得小學程度吧?可能你未接受過高等教育.因你的思維令我感覺到.你好似打aoc打得好不如意 先係度發呢個post
1. 你講到(開發個小組聽到實嘔白泡死亡)..開發小組知道呢家仲咁多人玩..唔係應該開心咩?點解仲要嘔白泡lol
2.世3.魔獸呢d 雖然畫面上比aoc 靚..但aoc 能夠仲咁多人玩 仲有佢吸引人既地方..
  我好少玩劇 但知道有一堆人成日整d好劇比大家玩..所以創新方面我覺得幾好.
  你提到咁多戰略game 咁我講個例子吧.
  ""m記成日創新好多新既野食 板燒雞腿包.黑椒漢堡..我雖然食過 但我始終鍾意食魚柳包多d.
3.論戰略戰術 ..我本人覺得係aoc城快 戰略戰術 唔係有太大作用..主要城快係睇打法..但係封快戰略戰術好需要..

我只能說一句..你唔鍾意既未走囉 呢度沒人留你
回復 支持 反對