打印 上一主題 下一主題
收起左側

點解lee度兵堡會禁拉兵?

但西門兄話自己用土西是但一個可以封哥德
如果連哥德都比土西sm,咁更加要禁拉兵啦:lol
回復 支持 反對

土西
如果3隊(百二隻)以上響路仔應該可以檔到哥德架wo?_?
經驗上黎講
如果土西一直有補兵封
響哥德衝到出黎個陣
土西已經大概有350kill
而哥德亦無可能有太多兵剩下(抹殺哥德快攻可能)          (以無其他外在因素而言)
以哥德步速計算  即使是5,8p之類最近的直線  西班牙仍可補充約25~30兵力  土耳其更可補充達40~50
若無其他因素  即使是哥德  在衝過土西封陣後仍不可能把土西攻陷
反而只會令土西殺敵數增加
若無其他因素影響  只要土西控兵不是太弱  相信哥德帝王之時  土西亦能升上帝王
土西帝到  同封死哥德  個人認為並無太大差異

如果無後顧之憂
更可直接4隊封哥德
根據過往經驗
4隊土西封再+上有補返兵
衝出黎個陣
某程度上黎講
土西帝左已經完全有能力封到哥德(無外在因素)

(在這層面來說  只要在哥德衝出時再+上一點點人為因素..如彈出桌面弄lag)
哥德傷亡將會更多

以上之說只屬小弟經驗淺談,並非想引發筆戰
還望各位多多包涵  亦無需回覆小弟  是否真確  只需各位親自一試
若連一試也不願  那就  不信則無  就好了

謝謝
回復 支持 反對

所以兵堡咪要禁拉;P
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

原帖由 西門 於 4-3-2008 11:03 發表

頭先打左好大段文, 冇左TIM
要我再打一次

Castle Blood 玩既係咩??  合作MA , 你當你d 盟友死的嗎, 本身香港玩CB 既方法已經係畸形左, 邊會有1on 1 人釘人既方法架, 或者你地見識少, 或者你地唔識合作,我 ...

以你以上個case
老實,即使比拉,哥德一樣可以橫衝直撞
另外法斧又有助攻之用,既可拆建築又可清堡邊兵
回復 支持 反對

原帖由 chunhim_lai 於 7-3-2008 02:49 發表
算la...禁拉就禁拉
禁拉幫助29a
5係玩兵堡的人會大減

真係唔明你地點解會有咁既邏輯,
禁拉就=29?
咁鐘意拎其他地方比,
人地鬼佬食完d快餐都會執埋 食完d野掉去垃圾桶啦,你會唔會咁做丫?
大陸d山區貧民,洗身、飲用都係同一盤水,仲要唔係成日有,你又會唔會一盤水用三四日丫?
每個地方都唔同,如果硬係要將台灣果套塞入香港,我諗又會有好多忠實玩家離去CB
回復 支持 反對

原帖由 §膠浩§ 於 6-3-2008 18:13 發表
如果人人都拉兵既話,步兵就唔洗玩(包括騎)咁呢d就唔係兵堡啦 -.-

你咁樣咪即係本末倒置..明明人地整出黎個時都無禁拉呢樣野= =
回復 支持 反對

原帖由 於 9-3-2008 16:52 發表

你咁樣咪即係本末倒置..明明人地整出黎個時都無禁拉呢樣野= =

人地整出黎既野就一定最好?- -

我覺得拉唔拉有咩所謂 點解要嘈

既然香港已經係一個禁拉既文化 點解要改變

(我唔覺得禁拉係一樣錯既野 都唔覺得佢係岩既)
回復 支持 反對

如果不禁拉的話... 咁抽到步會好慘的
拉兵會唔好玩  例如: 抽到西火會超正  等於差不多玩灑...

你試想想如果你抽到條咁會唔洗玩了   行得咁慢  你話點打呢??

只要禁拉先可以平衡
ps 故意講得文雅點  因為台灣同香港文化不同
回復 支持 反對

如果不禁拉兵的話
我保證
會製造更多因抽中步而亂棄的29
回復 支持 反對