查看: 32886|回復: 65
打印 上一主題 下一主題
收起左側

點解lee度兵堡會禁拉兵?

同台灣d人玩...eg.mofa

佢地都係不限打法..最多都係禁封牆or洗成吉

回復

回復 樓主 的帖子

.........................
沒腦子想的嗎?
禁•拉•就•是•為•了•保•障•步•兵
回復 支持 反對

每個地方的文化也不同
你也不可以硬着別人們跟着你那套
要入鄉隨俗......
其實這也會引起一個惡性循環-.-
但我們必須專重= =
回復 支持 反對

呢度唔禁拉冰  係人地開場開禁拉冰ja
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

原帖由 馭影靈風 於 4-3-2008 01:15 發表
沒腦子想的嗎?

咁邊個保障弓兵
回復 支持 反對

你試下你係條仔文明
我不烈癲 或 馬雅
拉下你d兵 你覺得會點?
回復 支持 反對

原帖由 HaNg` 於 4-3-2008 18:08 發表
你試下你係條仔文明
我不烈癲 或 馬雅
拉下你d兵 你覺得會點?

頭先打左好大段文, 冇左TIM
要我再打一次

Castle Blood 玩既係咩??  合作MA , 你當你d 盟友死的嗎, 本身香港玩CB 既方法已經係畸形左, 邊會有1on 1 人釘人既方法架, 或者你地見識少, 或者你地唔識合作,我唔知la,
但出到去外面,  1個 Lock 2人 or 3人既Case 唔少 (尤其係土耳奇,韓國,西班牙 一人封兩人, 等其他盟友助攻敵人)

點解其他國家/地方 ,  歐洲, 美國, 日本, 台灣, 玩Castle Blood 都冇呢個條例存在, 但係香港要有??
每一個文明都有佢既弱點同優點,  只是條頓比較突出,  條頓角式係助攻, 而唔係主攻ma, 唔識發揮種族特性係你地自己既問題, Set 條規例出黎 限制進步,

就好似香港小朋友比人搶走左粒糖, 就不去主動搶番, 而係坐/訓係度 喊, 扭計, 希望大人幫手出頭.............

我幾年前睇過一個 外國Record(有得RUN HIT) , 西班牙,土耳奇, 中國 ,馬雅  vs 波斯 , 塞爾特, 法蘭克 ,哥德   看型勢, 1 team 係WIN 硬咁濟, 結果打到一盤散沙, 馬雅第一個比3家清城,之後波斯重傷, 打到最後, team 2 一個人都冇死到(不過全部冇左一個城堡以上), 但team 1 輸左

文明係重要, 但係不至於全部

反醒下la

我推左反禁拉兵運動咁耐, 緊有佢既目的
回復 支持 反對

拉兵真係打到人好鬼火
回復 支持 反對

原帖由 馭影靈風 於 4-3-2008 01:15 發表
沒腦子想的嗎?

樓主發貼問野係唔明,你態度唔好再差d?

回樓主:hk同台灣文佬唔同,每個地區都有佢獨自既打法。
就個人而言,係認同兵堡有攻城&拉兵。
回復 支持 反對