查看: 4771|回復: 19
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] janus出現之原因?

係啦....
janus系列又多位成員就黎...............
而janus系列點解會咁貴呢
明明連skull同balrog都比吾上
可必要買咁貴......
再加止B模條件極道苛刻..
點解呢?
=========================================
話說呢把野出既時候......
我諗都有barlgog-11啦
出呢個系列做咩.......
直至到出janus-9
先開始發現佢既真正背後目的

每一把槍都係有缺點,要改正缺點必須付出很大....改正後代價更大
沒錯,..janus系列就是用了呢個原則....
好簡單~你整容收貴D正常呀

神聖制裁-janus-5
A模同原HK416一樣攻擊平平無奇......
打王完全係拍蚊用......
可是janus系統改正了攻擊低的缺點~無限領域~
將攻擊提高了不少,,,,而代價換來是沒法穿牆.....

皇族聖痕-janus-7
A模比原版MG3不同~
用了既人都知道,...命中係幾差~打5槍中2彈!十分悲觀
但是janus系列改正了命中低既缺點~閃電領域
自動瞄準提升命中....而代價換來是距離有限..........

天火懲戒-janus-1
A模比原版m79差30%攻...範圍細
手槍型榴砲連發過低係眾所周知.....
janus系統改善連發問題~轟炸領域
提高連發殺出條出血路~而代價換來炸到自己..........

最後近來新出janus-9
A模比近戰距離一樣......
近戰武器距離越長崶越有利.......
janus系統今次也放寬了付出增加範圍

以上係本人所發現的~

============================================
回復

說白了janus系列之坑錢之作
參考以前系列槍嘅話
心理上總會覺得
放心啦janus系列無事嘅
所以就買嚟用
點知一用完...
由期待嘅表情變成中伏嘅表情再用多幾用有點生氣嘅感覺
回復 支持 反對

講真...呢D系列武...
我打算收藏一把近戰算...
其他有平民槍就OK
回復 支持 反對

janus系統望落的確幾勁
但正如樓主所講發動個條件有d難度=="
有時候特登為左b mode會覺得有少少唔自然....

對於代價個方面...
用個時唯有將就一下...縮細個代價啦~_~
回復 支持 反對

說白了janus系列之坑錢之作
參考以前系列槍嘅話
心理上總會覺得
放心啦janus系列無事嘅
所以就買嚟用 ...
raymond268 發表於 2014/3/14 11:40 AM

其實勁出先,廢後出
比人感覺梗係買勁
現實中蘋果市場5c同5s同一代點解對比咁大
因為5s出先過5c,市場亦都揀勁
如果蘋果將5c出先,5c市場一定吸引到人

janus系統望落的確幾勁
但正如樓主所講發動個條件有d難度=="
有時候特登為左b mode會覺得有少少唔自然....
...
anthony0222 發表於 2014/3/14 11:37 PM

條件因人而異,
呢把野其實係以心理上平衡
平時就如垃圾般的樣子
但一爆發就一發不收拾

最後我幾日諗過
janus系列比起其他系列好用
因為有多元化選擇
其他系列雖然係勁,但係方式太單調
而我分析後發覺janus系
要比人睇係好似廢槍咁,但係用上黎十分強
呢個先係賣點,
因為大部分玩家太倚頼神器而忘記了以前由弱者變為強者既時候
借助今次令到大家回想起當初的弱者如何變強
帶領新手

吾係點解會拎mg3同m79改
呢兩把正正是初初出災先既神器
回復 支持 反對

其實勁出先,廢後出
比人感覺梗係買勁
現實中蘋果市場5c同5s同一代點解對比咁大
因為5s出先過5c,市場亦都 ...
xdkeung0401 發表於 15-3-2014 00:34

用就未用過,會影響心理真係幾慘,話哂我心裏充滿雜念...
回復 支持 反對

其實每種武器皆有它們的優缺點

janus也不例外

我沒有使用任何janus系列武器,不能說出對這種武器的觀感

老實說,廢槍和神器,各有各看法

不爭的事實是:你用任何武器擊敗CSO小學雞,必定送你踼卷或一堆粗口
回復 支持 反對

回復 7# v1w1

睇黎你以前比一推小學雞得罪唔少
回復 支持 反對

睇你點用姐,其實用黎打災janus1在購買區不用換彈janus7 基本A模式清怪容易B模式不用理會距離沖就是了
回復 支持 反對

原版MG3命中唔低lo唔該..
當然我係以機槍黎講,同步槍就冇得比
回復 支持 反對