打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 上「樂」古的快活

關閉 [複製鏈接]
寡人沒有樂事,只有令我很感動,很傷心,很無奈的事

一開頭識左個好師傅無條件帶升
(雖然我仲玩緊果陣佢都好似失左蹤-.-)
再跟住入左個好幫會
認識左非常多的好朋友
雖然副本真係幾悶下
但係因為個副本而識到唔少真心好友
不過,大契名言"邊個係人邊個係鬼,我睇得出"
我真的係呢隻game度體會呢個真諦了=.=
呢隻game,都同時俾我感受到被人冤枉過,被人誤會,被人嫁禍的滋味
你說我要嬲嗎? 我沒有,只是覺得,那些人太認真
係呢隻game,俾我印象都有d現實化
現實中的忠與義,愛與恨,都係呢隻game體驗到

此網遊所經歷的事物
請各位該珍惜的請好好珍惜
這是網遊
記住網遊的仇恨
在網遊耍手段
在網遊嫁禍人,冤枉人
這全部都是弱智腦殘的行為(請原諒我如此激動)

沒錯,我有感而發
請認識我的朋友,不要再問我是誰曾經對我做過如此黑心的事
我真的呼籲大家,網遊是給你輕鬆一下的地方,不是勾心鬥角的地方
我也知道,每個人都有壓力,來源相信打工仔都很清楚
正正因為如此,兩個有壓力的人如果都不正當施放,會一發不可收拾
不要太認真,請對自己好一點,阿彌陀佛

評分

參與人數 1樂點 +100 收起 理由
5567 + 100

查看全部評分

回復 支持 反對

吹水--人生一大樂事也,天龍雖然會變,但係要樂在其中,就一定要吹水,吹者生存~
回復 支持 反對

趣事...要諗諗
講返近兩年既事
之前我系1個極之沉迷玩天龍既人
1放學準時返屋企玩天龍
同d fd系到企城又吾知做咩野-.-
企下城吹下水刷下野打下校場.細個果陣11點幾就要訓
我班fd夜貓黎,跟住襯我屋企人訓著哂又偷偷地起身玩電腦
我地1齊都系逃不開企城;企城&企城或吹水;吹水&吹水
依嫁我都無乜放時間落天龍到
覺得以前好低b-~-
我寧願將企城既時間睇下書仲好

評分

5567 + 100

查看全部評分

回復 支持 反對

我玩天龍一年多了,起初覺得幾好玩的,漸漸,升上了90多級。但係,好多人因為自己有錢而哈哈霸霸,我冇錢ge戈堆升90洞就一日飲10幾次湯,飲到唔想玩了。但好好彩,我幫會d人好有善,但此終升到中4都係唔玩了,讀書@@

評分

5567 + 100

查看全部評分

回復 支持 反對

想當年 我玩天龍戈時,有條友仔趁我掛機ga時候,衝埋來想打死我
點知我原來係人在,結果條友比我追到入城
最後佢狂開喇叭串我
我就由得佢串

呢件事係我玩天龍最好笑ga趣事

評分

5567 + 100

查看全部評分

回復 支持 反對

天龍最開心既事嗎...
是第一次入幫時...
雖然幫到既人都好低lv
50,60lv到
但大家都好真心
一齊升lv做幫任
刷下副本,去古比人清下咁XD
後來,慢慢地個個都開始"失蹤"
到個幫得番我一個時先走
雖然後來都冇個時玩得咁開心
但個段美好既回憶,我永遠唔會忘記

評分

5567 + 100

查看全部評分

回復 支持 反對

第一次玩天龍 比人fake左玩黃ser話新ser多人 點知就有好多bug石狗既出現 攪到王ser死晒 我對王ser已死心 到山壯ser 成日又比惡狗班友清 最開心呢 就喺喺王ser炒玉卡炒到發左達 最5開心喺冇留一張比自己新ser隻ac到牙 真喺好想有反張玉卡lo

評分

5567 + 100

查看全部評分

回復 支持 反對

天龍嘅樂事真係好多,我起fd嘅介紹下入左個幫,起好偶然嘅機會下同幫主熟左,而家佢有勁裝都會平放比我,又帶我升,又同我吹水,真係好happy

評分

5567 + 100

查看全部評分

回復 支持 反對

5年來天龍最"樂",,應該就係上年11月決定同佢一齊放ac果陣..
天羽隻人我放左好多心機落去,,13把神器,10件時裝..仲有一身唔錯既數據..要將佢放比一個陌生人真係有d唔捨得..
但係放左ac之後,,我先真正明白到係天龍5年時間入面識到既咁多"朋友",,有邊個先係真正值得我付出真心對待一世既好朋友..
而當我放左ac後教識我最重要既事係令我明白到天龍係一個好深好深既深淵..威力可以大到令人不顧一切..令人拋棄難得的幸福..
緣在天龍,終亦天龍..

評分

5567 + 100 參與活動

查看全部評分

回復 支持 反對

我開始玩天龍個陣,晤知刷棋咩時間
有日放學番到屋企,個陣5點幾,我係城頻話:刷棋-5
然後有個83lv ec 密我話:而家冇棋刷,要8 30先有...
我既表情:
跟住就話你咁高lv,都咁好人
佢話: 我好高LV咩?天龍大把8x同1xx 人
我既表情:

評分

5567 + 100

查看全部評分

回復 支持 反對