查看: 3341|回復: 13
打印 上一主題 下一主題
收起左側

雙手劍邊到買/__\

見到人地拎左把雙手劍好型/__\
搵左好多賣劍鋪頭都冇
邊到買的?
回復

1. Gaius's Two Handed Shop in Traveley (Membs)
2. G.E. (recommend)
3. Smith it urself

2h得個型,慢到死...training用scimitar啦.PK先用2h...
回復 支持 反對

1. Gaius's Two Handed Shop in Traveley (Membs)

2h得個型,慢到 ...
bluewinger 發表於 26-4-2011 17:58

彎刀同長劍,劍,匕首,斧鎚個d有咩分別另外
你都冇講邊到買..
回復 支持 反對

彎刀攻速同攻算系比較平衡
算系幾好用

2h最好同人買啦,因為2h無咩地方有得賣(有都比向人買貴)
自己做都得
上頭G.E.系Grand Exchange...
算系交代左邊到E個問題
回復 支持 反對

算系幾好用

自己做都 ...
hoseaho100 發表於 26-4-2011 22:40

睇流左,,
唔好意思
回復 支持 反對

彎刀同長劍,劍,匕首,斧鎚個d有咩分別另外
你都冇講邊到買..
叔伯__x!@# 發表於 26-4-2011 20:55

你問where to buy,我咪answer左lo...-.-

2h得個型,慢到 ...
bluewinger 發表於 26-4-2011 17:58

2h, Ranged-Melee hybrid weapon, unwise to use when training due to its awful speed
Longsword準確度高但慢, Att : Str中 ,Att的比例愈高用Longsword愈有利
Battleaxe力量強但慢 ,一般只是會用其"Crush"的能力打穿盔甲
Scimitar快但力量較弱, 但一般而言每分鐘造成的傷害是最大
F2P中Dagger...收檔啦 -.-...不可以加poison,用途有限

Speed    : Scimitar=Dagger>Longsword>Battleaxe > 2h (Except Gravity 2h,which has same speed as b-axe does)
Strength: 2h>Battleaxe>Longsword>Scimitar>Dagger
Accuracy: 2h>Battleaxe>Longsword>Scimitar>Dagger
回復 支持 反對

算系幾好用

自己做都 ...
hoseaho100 發表於 26-4-2011 22:40

因為想從NPC度買2h,只有Members先可以. F2P = Trade
回復 支持 反對

你問where to buy,我咪answer左lo...-.-

2h, Ranged-Melee hybrid weapon, unwise to use when train ...
bluewinger 發表於 27-4-2011 07:28
睇流左,,
唔好意思
叔伯__x!@# 發表於 26-4-2011 23:04

請看#5
因為想從NPC度買2h,只有Members先可以. F2P = Trade
bluewinger 發表於 27-4-2011 07:40

車係一定要自己整-,-
回復 支持 反對

請看#5

車係一定要自己整-,-
叔伯__x!@# 發表於 27-4-2011 11:09

不一定, 可以buy from player...
    從GE買啦...Price校高D,不用等咁耐
    不過自己整最快: metal bars -> 2h swords
回復 支持 反對

不一定, 可以buy from player...
    從GE買啦...Price校高D,不用等咁耐
    不過自己整最快: metal bars ...
bluewinger 發表於 27-4-2011 11:54

Price點解??
升左成日終於整到雙手劍
回復 支持 反對