查看: 4109|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

好慘,RUNESCAPE入面發生同現實果d模特兒騙案一樣!!

呼籲大家一句:唔好以為自己好型

話說,我去varrock整左套衣,即係唔著3,會見倒果套
我改左件3個皮膚一樣顏色,,緊住成隻野人咁
手渣住zamarok spear,十足十村落野人一,我真係好自豪自己有咁勁ge創意

跟住緊係咁有型咁週圍去玩quest啦
過左陣,有個人follow我,同我講話我好有型'you are funny,You just look like naked,haha cool~"
"I wanna make a vid,will u join us?"
俾佢咁讚一讚,真係以為自己好有型tim
根住佢叫我同佢去wild,,我開始都有d懷疑
佢話想整個好激ge youtube video,所以去,叫我著3件裝就ok,一定唔會唔見野

我咁就同佢去啦,我又好小去wild,d路又唔識,俾佢teleport左唔知邊鬼度,
跟手見倒另一個人係度,一見倒我就打我
我話好危險,走先,,
佢話係fd,重同果個ac講"Hey Stop,not now!"
我竟然重stupid到,以為佢要做一個wild殺人vid,要扮打人

之後,去到好入,,佢trade野俾我,,話叫我渣住黎拍video
我一accept左,都未知點裝上身,就俾佢地2個圍死左
咩都冇曬.......

大家要小心
對方叫Damn plum

我知呢單野,係我自己stupid,
我講出黎,只係想大家知道有d咁ge人
好似d假星探咁,
大家一定要留神,唔好以為自己係game入面有幾有型,一切都係假像
回復

i am another one being cheated
回復 支持 反對

用lies令你lost...
U can report they for item scamming...

另一種手法是lure入wildy(PK video or find PK team members etc.),比red chin你,叫你eqip,開自動反擊,之後他打你,你個red chin爆到他,skulled and they kill you for all stuffs

我入wildy bring nothing -__-
回復 支持 反對

i am another one being cheated
wongshinghin 發表於 5-3-2011 11:08

同病相連

雖然我以家係monkey d luffy 海賊王,但係我都唔會再信任何人話我有型

回復 支持 反對

我只能講,呢個係N年前既技倆

要學精了=]

小弟對之免疫(唔相信任何人除左識既人)
回復 支持 反對

樓主

你又長大了
回復 支持 反對

佢幾多Lv?
回復 支持 反對

不過你無唔見咩值錢野.~ 好彩啦
回復 支持 反對

I never go into wilderness. Only if i had green drags for slayer task
回復 支持 反對

你個d算乜野
上youtube search jojo3000 個d lurer 仲pro.
回復 支持 反對