打印 上一主題 下一主題
收起左側

[遊戲情報] [國際]《Krazy Rain》台港澳代理落實

因思銳遊戲總局今日宣佈,與韓國 SNP 娛樂公司合作,取得 3D 音樂節奏遊戲《Krazy Rain》台灣、香港、澳門等地營運代理權。

以全球統一伺服器概念所設計的《Krazy Rain》是一款全 3D 的音樂節奏遊戲,開發團隊為過去研發《勁樂團》的原班人馬,玩家只要配合著音樂節奏在鍵盤上靈活操作,就可以享受刺激樂趣。目前遊戲內已收錄上百首原創電音舞曲,未來也將增加更多的知名音樂,並希望與地下樂團合作,推廣部份音樂可由玩家透過合法付費下載的方式暢玩。

◆ 融合多樣元素的音樂節奏饗宴

《Krazy Rain》使用 Gamebryo 引擎開發,音樂上結合 J-Pop、Hip-Hop 等多種元素,遊戲中包含各種類型音樂,甚至一些大家耳熟能詳的古典交響曲透過混音後,以不同型態音樂呈現在玩家眼前。

◆ 全球同步聯手打造戰鬥排行榜

因思銳遊戲總局表示,與韓國 SNP 娛樂公司聯手營運《Krazy Rain》,將在 11 月起完成架構,屆時玩家可同步接觸到各國好手,官方網頁上也將增加戰鬥達人榜,不只是單一地區排名,而是與各國玩家一起比拼節奏達人的榮譽。

圖片:

視頻:

=======================================

遊戲官網:http://www.krazyrain.com/
台灣遊戲官網:http://www.krazyrain.com.tw

遊戲已有英文國際版,目前狀態是公開CBT,有興趣的玩家可以到國際版官網申請帳號。

要注明一點的是,Krazyrain是真正玩技術交流的音樂遊戲,並不是休閒跳舞的類型,所以不要期待可以換漂亮衣服,也不要期待會有情侶和結婚模式。
享受音樂、跟高手切磋、讓自己不斷變強,才是Krazyrain的重點。

更詳細情報可參考JSN版主的帖子:http://www.nakuz.com/bbs/viewthr ... &extra=page%3D5
回復

音樂game迷的福音
不過我唔係...
我反應好慢......
回復 支持 反對

玩過了~的確係幾好既音樂game
5洗再去其他server度玩~
不過隻game應該無咩錢賺....
可能有用點buy歌既危機
回復 支持 反對

唔係掛.. 我寧願玩國際ser 因思出名食水深...

深過香港所有代理

跟得久遊多..都唔方好=_=

因思銳遊戲總局今日宣佈,與韓國 SNP 娛樂公司合作,取得 3D 音樂節奏遊戲《Krazy Rain》台灣、香港、澳門等地營運代理權。

以全球統一伺服器概念所設計的《Krazy Rain》是一款全 3D 的音樂節奏遊戲,開發團隊為過去研發《勁樂團》的原班人馬,玩家只要配合著音樂節奏在鍵盤上靈活操作,就可以享受刺激樂趣。目前遊戲內已收錄上百首原創電音舞曲,未來也將增加更多的知名音樂,並希望與地下樂團合作,推廣部份音樂可由玩家透過合法付費下載的方式暢玩。

之前SNP聲明全球統一一個SERVER 點解要開另一個SERVER?= ="
唉..做生意就講大話..

又比錢買歌..想學港橘台橘代理隻熱舞ONLINE?

下場係點呢[[mg_1_42]]

只知KR係韓國重係唔算好出名..玩既人流都唔係太多..

所以加油吧KR
回復 支持 反對

唔係掛.. 我寧願玩國際ser 因思出名食水深...

深過香港所有代理

跟得久遊多..都唔方好=_=

之前SNP聲明全球統一一個SERVER 點解要開另一個SERVER?= ="
唉..做生意就講大話..

又比錢買歌..想學港橘台橘代理隻 ...
風之雲 發表於 25-10-2009 03:26

佢好似無講過會另開一個server...
我諗應該係CB開放之後,唯獨擁有代理權的國家/地區先有資格入遊戲玩

比錢買歌的問題..
根據韓服ez2on的經驗,收費歌大概只佔全部歌的5%
所以就算唔買歌玩都完全無問題
之前港服熱舞的收費歌幾乎同免費歌一樣多... 所以先搞到最後個個都頂唔順
回復 支持 反對

佢好似無講過會另開一個server...
我諗應該係CB開放之後,唯獨擁有代理權的國家/地區先有資格入遊戲玩

比錢買歌的問題..
根據韓服ez2on的經驗,收費歌大概只佔全部歌的5%
所以就算唔買歌玩都完全無問題
之前港服 ...
dar4545 發表於 25-10-2009 11:24

如果咁樣限制國家/地區玩

佢做乜全球Server (失望ing
回復 支持 反對

如果咁樣限制國家/地區玩

佢做乜全球Server (失望ing
風之雲 發表於 25-10-2009 12:15

始終開發商都要賺錢嘛=_=
如果全球免費入game,佢d錢邊度來... 仲有以後買點咪只可以上網買?
回復 支持 反對

隻game好好玩阿

但係我第一次接觸呢D game 搞到係咁miss= =

推介呢隻game...
回復 支持 反對