查看: 7602|回復: 30
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] <台版新手專欄> 窮鬼零點數天人精靈1 - 90 LV升等建議 ~ !

依個建議教學係唔用任何點數咖 ~
想睇杜特0個篇既
按我 ~ !!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
<< 1 - 10 LV >>

建議先係雞場打鬥雞打5 - 7 LV ,
唔建議一開波就去野狼森林打野狼 , 因為唔夠打住咖會 ~ !!
到5 LV先係野狼森林打銀狼打到10 LV轉職 ~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
<< 10 - 26 LV >>

10 LV就一次過解哂D章節 , 之後轉職 ~
系統會送你一套裝備型黃金30日裝 , 武器係勁D既 ,
之後係野狼森林越級打血紅妖魔 / 血紅哥布林打到26 LV , 點解係26 LV?
因為有個章節會送你一個3倍型神酒同焦油 , 用左會好勁咖 ~ !!
<< 26 - 50 LV >>

去遺跡之地搵定暗黑哥布林 / 骷髏劍士 / 銀月狼人 既點先 ~
夠膽既去巴登騎士 / 巴杜拉戰士 既地區 , 之後就用左個章節比你既神酒同焦油啦大開殺戒啦 ~
個氣完左先好去完番個章節任 : 墮落之路
精靈記得一定要完任 , 因為有活力之光 ,
成日都有人話冇依一招 , 搞到轉唔到二轉 .
打到40 LV , 系統又會送你一套裝備型40 LV黃金裝 , 一樣係裝備型 , 即刻換左佢繼續打啦 ~
<< 50 - 70 LV >>

恭喜你 , 到50 LV啦 , 可以叫50頻啦 ~ 1下1萬 ~
E家你應該要有一埋字母 , 寶石碎片 , 同白裝 ~
除左寶石碎片 , 送哂比商店NPC啦 ~
有寶石結晶體就去安城找妖魔NPC (係左上角) 合魔石 , 幫助升 LV ~
神使巫師可以開始收技能書學二階段技能 .
騎士弓手可以先收疾風斬 / 箭 , 幫助升LV ~

50 LV - 55 LV會有3個技點章節任 , 唔好解佢住 ,
等高LV D先去解 , 當然 , 你搵到人幫你打梗係好啦 ~ !!

50LV系統會送你一個一粒鐘既神之庇蔭~
食左佢會+10000HPMP , 獲得既EXP+20% , 通常我會食左佢 , 係綠幽靈區打到70 LV ~
<< 70 - 75 LV >>

70 LV啦你 , 系統又送你野啦 , 今次係太極旗 ,
有10次 , 每次30MIN , 食左+60力敏智 ~
轉戰去機密要塞打深淵騎士啦 ~
不過小心D , 帶多D少少紅水 ~
打到75 LV啦 ~
<<75 - 80 LV >>

到75 LV啦 ~ 終於可以叫大頻啦 ~ 1下5萬 ~
先收一套75+0藍裝先 ~ 之後再係機密要塞打巴蘭卡 / 幽魂守衛 / 幽魂騎士 升到80 LV啦 ~
佢地會比好多字裝你賣比商店NPC , 寶石碎片都幾多下咖 ~
如果你得閒唔想升LV住 , 就解章節啦 ~
唔夠打要打Boss既章節既 , 叫頻搵人幫手啦 ~
<< 80 - 90 LV >>

80 LV啦 , 收條大衛同依達+0 (80 LV項鍊 & 臂環) , 有錢既收對爾亞 (80 LV介指) (非必要) ,
升LV幫助都大D , 市價好平 , 放心 ~ !!
之後就去礦洞 (墮落洞窟) 搵點打到90 LV ,
盡量搵個點係冇大巴 (巴列斯) 既 , 因為好厚血 , 打一隻都幾耐下 ,
打到既裝賣哂比商店NPC啦 ~
90 LV之後 , 你應該係未夠技點二轉既 , 解哂D章節任就去二轉啦 ~
仲送你人書同寶石添 ~
記住準備埋學要技能書既技能呀 , 仲有轉職用1000萬呀 ~
精靈既專注精神同能量強化唔係好貴 , 天人既生命強化同潛能激能就貴啦......
注意 : 二轉左之後 , 你係學唔番一轉二階既技能 , 所以最好學哂所有一轉二階技能之後先去二轉 .
之後合左D寶石佢 , 或者賣左D碎片比人 , 之後收套 / 自己強套75+10 - +12既裝啦 ~
(聖靈使除外 , 因為多數一係同人合體 , 一係開傘 . 傘即係咩? 專欄2有講 ~ !!)
到100 / 120 LV之前都好有用 ~

點解二轉之後唔用90 LV裝 ?
下面裝備篇有講 ~
<< 屬性篇 >>

唔使講就多 , 點哂敏啦 ~ 咩職都一樣 ~
點解 ? 雖然二轉個時NPC會幫你重置 , 但係點法既能力差距 , 二轉之後會見到 .
例如 : 你玩騎士想轉皇家騎士 ,
如果你未二轉前點哂力 , 同二轉前點哂敏 , 二轉之後 , 命中同迴避會差好多 , 好影響你日後升LV ~ !!
<< 技能篇 >>

去皇宮到搵你想玩既二轉職業NPC , 記住佢講既轉職條件 ~
技升夠需求既之後 , 就留點 , 等二轉左升二轉技 ~
<< 裝備篇 >>

1 - 74 LV既裝備唔使點理 , 因為作用唔太 ~ !!
75藍裝好有用 , 甚至你係可以用到120 LV都冇問題 ~
因為幾點 :
1. 有加血
2. 90 / 100 LV 裝冇加血
3. 絕對比90 / 100 LV 裝易強
4. 強化成本平

項鍊同臂環方面 , 50 , 60 , 70 LV既都可以不理 ~
80 LV既睇你90 LV之後有冇辦法收到 / 強到90+11或以上 ,
唔係就收80+10或以上玩住先 , 起碼可以用到100 LV先 ~ (我係用到去110 LV先換90 LV既)

介指方面 , 爾亞可以唔收 , 等90 LV之後收二轉職業介 .
但係賞金獵人既索午介好貴 , 成千幾二千萬先買到 , 小心 ~ !!
聖靈使攻傘介大約300 - 500萬不等 , 但係後期係極度有用 ~ 專欄三有講 ~
如果你想二轉玩聖劍士 / 魅影神射手既話 , 二轉之後用把90 LV 重劍 / 石弓就OK咖啦 ~
<< 坐騎篇 >>

建議性捉黑母 , 點解 ?
寵物性別 , 公既係攻擊型 , 母係防禦型 ,
黑色既轉左獨角獸 / 大熊 既附加屬性係減傷害 (以%計)
白色係又+攻 (以數值計) , 又減傷害 (以%計)
紅色係+攻 (以數值計) ,
例如 : 你有一隻21 LV黑獨角 (減傷害40%) (唔理佢公定母) ,
平時冇騎寵比怪打10000 , 騎左寵就減40% , 變左6000 ,
騎紅獨角+攻都係幾百 , 唔夠黑獨角咁好用 .
白獨角就見仁見智 , 睇你想係唔係又+攻又減傷害 .
騎寵 , 對後期玩賞金獵人 / 皇家騎士會好大幫助 .
至於公定母 , 睇你想啦 ~ !!

注意 : 10 LV先可以捉紅馬 / 棕熊
         30 LV先可以捉黑馬 / 黑熊
         50 LV先可以捉白馬 / 白熊
回復

好文好文  值得支持
有時間都唔升lv黎naluz到打呢篇文= =
你唔係唔知道冇人上黎嫁啦xd-____-!"
回復 支持 反對

其實 榮耀 跟本買包300包 有點裝 直去礦山打 你努力d 1日多d 升到2轉拉
不喜勿插 以我由 勇者(吾記得)->數馬同包 榮耀(吾記得) -> 日服(聖龍頭102)->韓服(吾記得羅 升到11x) -> 天使永恆(紫野翔褲/紅眼睛)->榮耀世紀(貴族小棧121聖劍[以不是本人]/紫眼睛1xx想金/紅眼睛/密瓜豆奶 1xx聖0)
回復 支持 反對

其實 榮耀 跟本買包300包 有點裝 直去礦山打 你努力d 1日多d 升到2轉拉
不喜勿插 以我由 勇者(吾記得)->數馬同包 榮耀(吾記得) -> 日服(聖龍頭102)->韓服(吾記得羅 升到11x) -> 天使永恆(紫野翔褲/紅眼睛)->榮耀世 ...
臭褲 發表於 8-8-2009 06:11 PM

咁當然 , 用點數就梗係快好多 ,
有D人唔想用點數咖嗎 ~ 我都只係一個參考 ~
回復 支持 反對

好文好文  值得支持
有時間都唔升lv黎naluz到打呢篇文= =
你唔係唔知道冇人上黎嫁啦xd-____-!"
nakuz_445634 發表於 8-8-2009 03:21 AM

一黎 , 係冇點比我升LV ~_~
2黎 , 有D人問野知頭唔知路咁 , 咪打篇野出黎幫下佢地囉 ~
回復 支持 反對

嗯嗯  非常支持你a_a"繼續加油xd
回復 支持 反對

哇, 50LV打知珠升到70...好慢下= =
我50LV已經打礦洞升啦...
回復 支持 反對

你有錢咪唔洗打到70囉-___-!"
回復 支持 反對

冇錢都唔洗打到70- -
回復 支持 反對

你鍾意去邊咪去邊到升囉= =
回復 支持 反對