打印 上一主題 下一主題
收起左側

你地入黎評下理 邊有兵堡神手會咁

原帖由 eyab34 於 12-3-2008 18:47 發表

冥場蒙古超屈機

跟本上,不列同中國,有徵兵,指拇,雙手劍兵
都勁得過土耳其:lol
仲有.....薩拉森有徵兵,韓西冇:lol
韓西完全冇還擊之力:lol
回復 支持 反對

無我係度佢地係打得好hea
比在第2 d高手反而會怪你唔合作
唔發顛鬧你仲唔偷笑?
總有1方係要配合另1方
條條大路通羅馬 嬴到就得
睇形勢點都係要等帝出村或攻城
封人攪到人地唔出你又殺唔到兵 得到什麼著數?
冥域d人係有d自大 包括我 斷估匈衝出黎係咩都做唔到
估埋對面唔識合兵 總之任何形勢最後都補救到
有樣戰略叫破釜沈舟 我最鐘意犧牲盟友換對面一個空城(嬴得又帥又快 如果死果唔係我)
攪得唔好比西韓帝左你點打?一急就會輸
有攻城反而對韓仲有利
3p無記錯唔係冥域 戰友一名
回復 支持 反對

我當然都係有怪3p
但係當事情發生之後應該要鎮定繼續用方法打贏場賽事.
再者  我沒有打算說自己是神手
我不是神手=]

而且  如果因為輸了一個又怪這個又不上心打下去
這場就必輸.
那當然6p棄才是贏的關鍵
不過我有信心打得入去
但本人覺得7p棄不棄沒有意思
大軍壓境7p也是滅國.

當然
一開始叫封匈奴就應該封匈奴
當然你去了封7p  7p不出
一來你殺不到人
二來5p 6p出到來.1p 2p或你就大獲
我一直被打的  所以我被動  中間才出了來

其實那場即使你沒輸出村
西班牙也一樣會出村的.

加上
後期你又要幫別人  又要封人城  這個又算甚麼意思=]?
3p Sorry也講了
不原諒不去協助戰術.
就去玩野?=]  在球場上別人打你一拳你還手  一樣被警察抓了吧?
然而
當初你滅國我都有怪3p
你應該都聽得出
但需要怪那麼久嗎?
他是你的隊友!
足球比賽自己隊人火星撞地球
傷了一個主力
不代表這場就輸!

怪完了  完場後再教就可以了
用不著成場都講  你明白嗎?

火沒有用  無補於事
滅了國就想辦法看看自己還有甚麼可做的地方
而不是鬧了兩百句就算!

在兵堡街場  場場都有這些人
亂棄的人有許多
難道你又逐場也去鬧?
Impossible!

我不認為自己神
但做指揮的
第一步要懂於不同情況也是鎮定
我未見過一個指揮見別人滅了國鬧隊友
會插手一起鬧
這樣根本令整場無辦法贏
你了解嗎=]?
=================================
回樓上
十年冇打打返一場就有野講Zzzzz
=================================
回HowDareYou
其實昨天某一場的8p維京是我= ="

P.S.  有紀錄檔添
我冇記錯"睇大局為重"係我講的
指即使輸一個也不代表要鬧那麼久

而且  我都有怪3P的  不過沒有你般有場中怪到落尾
因為還要戰鬥.

答返你D思考問題

1.唔識合作 自己一個起度打kill而升帝出村的是否真正的高手

沒有人說我是高手

2.如果個地圖無左攻城器 13p可否贏?
無攻城器 = 3P 跟 6P 單挑. ( 別忘了薩森弓騎打建+1  我徒步弓連盟分+2打建  一樣掃到堡的. )

3.如果個7p冇棄 13p又可否贏?
可以  有攻城器的話  十部重投夠掃.
打一個才350KILLs的人  夠贏有餘  那當然他沒棄我就要出騎兵企67p交界吧=]
8p 其實2p一個封已經夠.

4.有成兩隊兵起屋企(冇人打佢/封佢 佢又唔係爆緊人堡/封緊人)  是否出半隊去幫隔離的隊友都很困難
這個當然他有問題  但不用講那麼久.
這是我所謂大局為重的意思

5.眼白白看見自己隊友5堡全滅 自己有能力而不幫者 是否合作
本人沒有能力的.  匈奴進城我蒙古沒有辦法幫到你.
加上  入完一次來就應該先封灘吧.  我其實都知道5p他在儲第二隊  有指派3p幫手
不過我眼看小地圖他應該剩70-80人口.
但如果你封灘  起碼3p會在你被攻時進吧!?

6.即使3p唔幫我 佢係咪應該封下5p呢
佢就係你唔打5p  佢唔夠數封5p先俾佢出到黎  你睇返記檔.

7.如果我當時冇封7p 7p出左黎 13p又是否能贏
會  不過7p都會出村
預料中事.

自己啃檔=]
你再看看你自己講左幾多野
幾多句粗口.

已記錄遊戲 - 12-三月-2008 15`34`08.mgx

3.37 MB, 下載次數: 13

回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

原帖由 感恩 於 12-3-2008 23:24 發表
我當然都係有怪3p
但係當事情發生之後應該要鎮定繼續用方法打贏場賽事.
再者  我沒有打算說自己是神手
我不是神手=]

而且  如果因為輸了一個又怪這個又不上心打下去
這場就必輸.
那當然6p棄才是贏的關鍵
不 ...

講得咁口響 試下轉個文明 我做殺拉森 佢做土

我屋企有2隊 3隊匈去到4p堡 我完全唔幫

你地覺得點

老實講  等事實發生左之後 一句sorry就了結件事 係唔係又叫鎮定呢

就算我5堡全爆 我果陣都冇乜點怪3p 但係3p ga態度十分有問題

當時我有一絲希望諗住叫佢救下d射箭場 果個人點?

呢叫補救?

有時d隊友比人封哂/有事要做 打下人   我比人攻 我樂意犧牲下 冇問題

正如你所講 3p要去食村 顧全大局 就有得贏

咁點解佢唔黎我度食空奴呢?

唔好同我講殺拉森唔夠純匈奴打

那種無奈  真係唔知點講好

之後仲話高估左我

以後我玩兵堡又整200隻起屋企度守囉

咁唔會比人攻得入la掛

你地咁勁 自己打lo

thx當時人send個紀錄檔上黎 等大家c下個真相

而且不單止咁

你回答我問題只是當中的一部分

我問:如果個場冇攻城 會點?

無攻城 7p唔會棄 6p都唔會棄

6p+7p絕對能贏3p

加上2p滅國你們都沒去救

那何來有2p去封8p

3p兵去頂住6p+7p

我就當1P你防守OR封8P

防守時 你能做什麼?

攻擊時 沒有攻城武器 又能做什麼?

照你所說 阿拉伯騎弓打建築物+3

加幾多都好 起馬要3隊先滅到5堡掛?

而且單是3P出3隊不夠

1P也要去幫忙清

假設你攻緊其中一國

那另外3國如何?

設你攻緊匈奴 3P已經冇能力去頂住67P

再設8P出唔到黎

咁6P+7P滅到3P LA 掛?

希望你唔好用消極方法去想  騎弓+建築物加城

如何? 2打4?

7P放200隻+6P放2隊去3P

3P出不到

1P又有何作為?

200隻蒙特圍建築物?

5P攻埋入3P都仲得LA

得番1P 玩死守LO

實守到出哈

回復 支持 反對

原帖由 [S]lamlamhaha 於 12-3-2008 18:58 發表
無我係度佢地係打得好hea
比在第2 d高手反而會怪你唔合作
唔發顛鬧你仲唔偷笑?
總有1方係要配合另1方
條條大路通羅馬 嬴到就得
睇形勢點都係要等帝出村或攻城
封人攪到人地唔出你又殺唔到兵 得到什麼著數?
冥 ...

一名閱讀水平低的小朋友

睇下當時人放ga紀錄檔la 換取人地空城?

佢地最尾先攻匈奴wow
回復 支持 反對

2p到來

事實上一開始你唔黎5p合兵時我已經對你無晒期望
期後仲見你200隻封人封得咁快樂我已經完全知道你咩水平
滅國後的行為便令人明白你不只技術非神手
連品德亦未及此水平

我亦想問你一句
合兵在5p
5p點會出到黎滅你?
亦點會出到黎滅我?
加上
推到入5p城
中國+土 with薩拉的同盟積分
是足夠打堡
5p一滅 形勢便轉過來
問題係你一早200隻去左封人
還要是封一個唔太等洗的...
這種個人英雄主義是要不得的

而且
每場的形勢不同
你看的紀錄檔是最後打匈
不代表有匈便最後打
亦不代表最後打匈是最好

其後空城比人滅國還要怪人...
開著all不段公然向對方說誰沒兵誰起什麼兵
我也懶得出聲了
其後還用自己最後的兵來阻同盟
事前還在我面前說讀心理學
那你也應該拿自己來研究一下

同時
5p在最後玩lag的行為
亦實在無品
但4p居然崇拜得要5p教他
問題出於誰人身上
大家心中有數

我自問我呢場打得差
控兵走兵也慢了半拍
輸了我有一定責任
但畢竟兩三個月無玩過- -...
那種感覺全都差了很多._.~

一場贏輸
有何意義?
何必花盡心機
盡使無品招數?

-----

同時求救

最近轉了Vista
入ip後的畫面還可以打中文
但入戰場後
便無法轉換輸入法
令我全場打唔到中文= =...
不知大家有沒這經驗?

PS:開著速成入game 可打到中文 但一唔小心轉番做英文 就轉唔番做速成...囧
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

原帖由 darkstevenex 於 13-3-2008 12:47 發表
最近轉了Vista
入ip後的畫面還可以打中文
但入戰場後
便無法轉換輸入法
令我全場打唔到中文= =...
不知大家有沒這經驗?

PS:開著速成入game 可打到中文 但一唔小心轉番做英文 就轉唔番做速成...囧

我成日都係咁,,但係你就咁禁返"shift"就得返架啦=]
如果唔得既,,你試禁下一次ctrl+space 睇下得唔得, 再唔得禁多次shift
如果再唔得既話, ,再禁多一次ctrl+space 睇下 +shift

原帖由 感恩 於 13-3-2008 07:24 發表
回HowDareYou
其實昨天某一場的8p維京是我= ="

哈哈,,其實我果時都係岩岩睇完呢個post睇過你aoc個名,
之後打打下又醒起你個名 =D  
你仲乜唔應我果時="=?
果場你後期唔應該直接生兵去我1P個FD到送兵啦- -
回復 支持 反對

TO darkstevenex

我也是VISTA- -........我可沒這種問題
回復 支持 反對