打印 上一主題 下一主題
收起左側

GUNDAM SEED / GUNDAM SEED DESTINY討論區

原帖由 老※虎 於 2006-11-2 14:26 發表

脈衝都冇爆到

當然無爆啦∼如果FREEDOM真係爆,飛鳥真死左N年啦(核爆丫大佬!幾千度高溫,唔係基拉係就爆之前禁左干擾器都無戲做啦)
回復 支持 反對

原帖由 愛好者 於 2006-11-2 15:32 發表

當然無爆啦∼如果FREEDOM真係爆,飛鳥真死左N年啦(核爆丫大佬!幾千度高溫,唔係基拉係就爆之前禁左干擾器都無戲做啦)

我知,係之前有個人話係同歸我先咁講姐

可能真唔死就係要比人報復^^
回復 支持 反對

原帖由 老※虎 於 2006-11-2 14:26 發表

脈衝都冇爆到

我冇impluse爆
我只係話shinn咁做同自殺無分別
回復 支持 反對

我唔鐘意路人真>.<
唔鐘意就唔鐘意
回復 支持 反對

原帖由 cnonehk 於 2006-10-20 18:20 發表
做主角邊有分勁唔勁?
如果套套高達都有神人話柄既就無曬引

難道神人就不可以殺嗎?戰場上無分你我,"話知你係上帝,殺左少咁件"
難道神人殺人不可報服嗎?以牙還牙的方式,在戰爭上是常見的事
難道不 ...

客觀的立場同中肯的意見
比起之前幾個人話阿真好賤打爆freedom
好一百倍了了
回復 支持 反對

freedam被ko的真正原因(笑話)

話說高達SEED發行後,基拉的人氣一直高高在上,所以導演請來了基拉和飛鳥。
  導演:這一次,我們要拍高達SEED命運,希望基拉你能夠當主演。
  基拉:導演不好意思,別的組已經讓我去演<今天開始我是魔王>的主角了……。
  飛鳥:(自言自語)王牌就是王牌,連導演的話都可以不聽。
  導演:那好吧!飛鳥你就代替基拉當主角吧!
  飛鳥:真……真的嗎?
  導演:嗯,故事中你就叫真@飛鳥吧!
  飛鳥:謝謝……導演。
  導演:基拉,你安心的拍<今天開是我是魔王>吧!前十五話你沒有多少戲份。
  基拉:謝謝導演。

就這樣,飛鳥成了SEED命運的主角……。汗。

二十來話後,基拉的戲分開始多了起來,引起飛鳥的不滿。
  飛鳥:導演,我才是主角,為什麼風頭都被基拉搶走了。
  導演:沒有辦法,誰讓他是第一部的主角,怎麼說大家也想知道他的近況呀!
  飛鳥:不行,不行,不要再增加他的戲份了。
  導演:這個,不太好辦呀!
  拉克絲:導演不如讓基拉在三十四話,把自由報消好了,這樣基拉的戲份就少了。
  飛鳥:對,對,就這樣。
  拉克絲:(暗笑)傻瓜,沒了自由可以有自由2呀!
  導演:可是這樣好嗎?
  基拉:沒關係, 導演,34話之後,有兩話我可能不能參加,因為<今天開始我是魔王>的第二季已經開始了,我要過 去。
  導演:那好吧!34話讓自由報消吧!

就這樣,飛鳥在34話的時候,把自由報消了。

第34話,自由報消之後,飛鳥坐在駕駛艙內。
  飛鳥:(高興的哭泣著)哼哼哼,主角終于換我做啦。
  基拉:導演,我要到別的組拍戲先走一步。
  導演:好的。
  基拉:拉克絲,新的機體就靠你了。
  拉克絲:放心,那些奴隸們正在為我們愛的結晶,努力工作著。
  基拉:多久才能完工。
  拉克絲:放心,你拍完了今天開始我是魔王回來,正好可以開上新機體。
  基拉:總算是好了,二年不用的自由,機體有一股發梅的味,有了新機體就好多了吧!
  拉克絲:就是,就是……。
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

第1次係依個版講野orz:能力計,自由一定係勁d,lv黎計都係基拉勁d,話說基拉打緊仗戈陣佢都仲走緊難
2種講法
第1種:基拉1部機要保護大天使,所以佢都無乜同真打,so比佢猛攻,輸係正常
第2種:雷睇穿曬自由ge弱點,基拉完全無法攻擊到真,係咁走,最後就比真ko埋
唔知講得岩唔岩,我無乜研究高達
回復 支持 反對

係基拉讓真...
因為基拉從來唔會打人"嫁"駛倉(因為佢唔想殺人),只係令敵人冇晒戰鬥力,如:爆頭同手,腳
而真就知道左呢一點
再加埋換裝既戰術
最後基拉就無奈地戰敗左..
回復 支持 反對

原帖由 LdiOgiVtaEl 於 2006-11-17 22:00 發表
係基拉讓真...
因為基拉從來唔會打人"嫁"駛倉(因為佢唔想殺人),只係令敵人冇晒戰鬥力,如:爆頭同手,腳
而真就知道左呢一點
再加埋換裝既戰術
最後基拉就無奈地戰敗左..

耕田啦
唔洗讓佢都係輸
im劍形爆seed狂格
唔死至難
回復 支持 反對