打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] (北SER)梁山伯!感言

聖經教你點寬恕人而唔係用武力介入
「愛之深,責之切」同偉大嘅共有咩分別?我地太愛d 學生所以要車死佢,唔好比佢一錯再錯
回復 支持 反對

梁山泊又有新膠派.0.
負評不解釋~( 省返啖氣暖肚算
回復 支持 反對

聖經教你點寬恕人而唔係用武力介入
「愛之深,責之切」同偉大嘅共有咩分別?我地太愛d 學生所以要車死佢,唔 ...
fongkapan 發表於 7-6-2013 00:07

當我地將爭取大家未好的將來為最崇高的理想和目標時,會為此作出個人的任何犧牲,唯一分別只有在抗爭過程的目的是為滿足一己的野心,還是為天下萬民著想。我地可以狠心殺所有既人,正因我為的是百姓蒼生,可為此作個體的任何犧牲,緃永遠不能為所有人理解,但問心無愧,將來成功不必有我,功成其中有我已經好足夠。
回復 支持 反對

我唔覺有d場俾某d偽和平幫霸住囉,你去到申,密佢地,有人要位我可以退,咁人地都會組埋你(多d人殺數升慢d)
佢地長時間在,咁我地無理由要佢地場,相反你去到無人,你都可以掛,招朋友幫盟友來升,你所講果d偽和平幫去到見有人,都唔會趕人走
至少我經歷過

以上內容唔關打交幫趕人走事
回復 支持 反對

青山走犯 請各位市民鎖好門窗 出城小心 見到可疑人物開了紅走近 請提高警覺 注意注意!
回復 支持 反對

樓主搞到我E家對水滸傳入面ge梁山泊  少左一份好感= =
回復 支持 反對

好正呀 梁山泊 haa 逍ser 好玩~
回復 支持 反對

我地做既任何事都係以和平幫最終能得到的利益為依歸,因此,我地梁山泊「愛之深,責之切」,對一些影響 ...
梁山伯! 發表於 6-6-2013 23:44

講真.你"原有既意念"係好.
不過你地既所作所為完全睇唔出你地係向緊你地既目標出發囉
日日就係城P 校場等既地方串人.不停話人垃圾.
再唔係就同其他人嘈.特別係花落相惜.佢完全就係覺得自己殺完人好威.又無理取鬧
再唔係就去火谷.福地.地4個D地方亂清人.見人就殺.
我係寂夜差唔多日日都見到我地幫既人比你地既人殺
唔通我地有錯?我地自己都係自己搵街場掛姐.唔通咁都有錯?
仲要次次都成隊去殺人.咁你同以殺人為樂有咩分別?
如果你地真係要以殺人去達成你地既目標.都唔應該係唔係都殺.應該只殺被你地定義為打交幫既人
再者.我個人絕對唔認同你地以殺人去令天下.傲世佢地改變
就假設你清左某個地4場既天下既人.
咁其他和平幫既人係唔係可以即時上去掛?
我可以幫你答埋.係唔得.因為係呢個時候.你都會上去再殺多次
咁你同你口中所謂既"打交幫惡行"有咩分別?
而且仲要更差.殺完人搶左個場.但係自己又唔用.又唔比其他人用

所以唔該你地認真諗下自己做緊咩先好上黎話自己正義
而唔好亂用前人既金句.或者宗教既聖言去強行話自己做得岩
你咁樣真係完全侮辱哂佢地既言語
清醒下啦.梁山泊.唔好再打機打到上哂腦啦
回復 支持 反對

食_拉.吾服從就要打?
咁同打交幫.吾鋸就打人有咩分別?
另外.收人吾好咁智_.
一句入梁山泊就要入?
回復 支持 反對

回復 18# 龍天嵐

梁山伯有乜資格話人廢柴  我見過佢地啲裝 戒符7x屬一件    3 4石幾粒        好意思話人    陰功
回復 支持 反對