打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] 越級挑戰!? 北ser 5帶6石天山pvp特輯!!

係啦係啦,講得好岩啦。知道自己行左死路咪行番轉頭囉=)
sor,你冰至無狗將我隻人100%速減到0,我上番騎配 ...
fongkapan 發表於 17-3-2013 22:59

又多個馬鞍 馬後炮都遲過人=_=
我就當你神到開馬鞍打校場... +5%都幾威威既
可惜都話左丐幫+50%... +5%同+50% 以正數黎計 邊個大d呢...?
我學你馬後炮呀~ 召坐騎受到攻擊會延遲召喚時間=_=
你召完你隻神奇馬鞍極速坐騎之後 強控都差唔多完=_=

既然你開得馬鞍 不如去刷個飄 賭個有趣+15%番黎
咁你前前後後就+20%喇!!!!!!!!!!!! 喊出黎
不過+20%同+50% 邊個大d呢....?
回復 支持 反對

又多個馬鞍 馬後炮都遲過人=_=
我就當你神到開馬鞍打校場... +5%都幾威威既
可惜都話左丐幫+50%... +5 ...
楓 〞 發表於 17-3-2013 23:07

又黎自hi 啦
其實我63樓已經講左馬安好q 耐下(冇編輯帖架)
仲有我亦都提過談笑=)你仲想點兜番轉頭??
回復 支持 反對

同埋呢其實我之前講左好耐個問題就係講你馬後炮
唔好扮野推責任落我到啦:0)
回復 支持 反對

同埋呢其實我之前講左好耐個問題就係講你馬後炮
唔好扮野推責任落我到啦:0) ...
fongkapan 發表於 17-3-2013 23:13

係既係既大佬 我好似錯怪你馬後炮
但點解我62樓講完 你63樓先講馬鞍 咁_似馬後炮既...
不過小弟學你既馬後炮 你都要解釋下架
召坐騎受攻擊會延遲時間 大佬你唔係唔知呀...?
同埋小弟建議你去刷個令飄 可以拎多15%
但小弟都要再問一問 20%同50% 邊個大d呢...?
回復 支持 反對

係既係既大佬 我好似錯怪你馬後炮
但點解我62樓講完 你63樓先講馬鞍 咁_似馬後炮既...
不過小弟學你 ...
楓 〞 發表於 17-3-2013 23:18

你d 帖呢頭睇完過一陣又唔同晒嘅- -其實呢,你要我講幾多次談笑呢兩個字先知我講咩
星宿技能 談笑自若 運氣技即使受攻擊亦不被打斷,明嗎?
你馬後炮之兼極端打法咁你認為係破解之法冇問題
即使你用呢種打法都仲係有人吹擂你嘅「冰至無狗加速橫掃」
我前面都講左好多次啦>>>>>>>>>>係你出完冰箱至無狗唔開加速先上坐騎
而唔係好似你e 家知道我係上坐騎走佬而掉番轉頭話開定加速
如果係以你嘅方法黎回應我都可以話我知你冰至無狗加速橫掃,所以我係你加速之前放蠍尾
回復 支持 反對

你d 帖呢頭睇完過一陣又唔同晒嘅- -其實呢,你要我講幾多次談笑呢兩個字先知我講咩
星宿技能 談笑自若 運 ...
fongkapan 發表於 17-3-2013 23:33

錯我就會認 談笑可以令召坐騎保持3秒 that's fine

走80技-->冰至無狗-->強控+上騎-->計簡單數學-->馬後炮馬鞍
條timeline 我諗你應該睇得明
你話見丐幫冰至無狗冇加速而80技就會開騎 我就先信你
不過你一開始係冇馬鞍
即係你速度慢過行路 唔加速都已經足夠 加速只係效果更理想
到你馬後炮話開馬鞍 咁我咪重申有加速 仲建議你去刷個飄
而家你又話見加速就唔會上騎 仲放咩蠍尾 你馬後炮都幾多=_=

其實問題就係出現係第三步 第三步根本破唔到第二步 第四步就係證明
之後就算有10萬8千步 都只係馬後炮 見步行步
第三步錯就係錯 你一而再馬後炮都唔代表你提及既第三步係岩囉= =
你講到蠍尾 我又洗唔洗再講無狗前先控 你又要唔要話用輕功避控?
我要再講睇準輕功先再控? 咁只會沒完沒了 因為你從來唔正視第三步既謬誤
回復 支持 反對

錯我就會認 談笑可以令召坐騎保持3秒 that's fine

走80技-->冰至無狗-->強控+上騎-->計簡單數學-->馬 ...
楓 〞 發表於 17-3-2013 23:47

「FINE 你過去既衰野的確唔值得重提
就討論下你呢段回應所提及既技術
用一個好簡單既數學角度去計 冰至無狗減速100% 我諗你唔會質疑
我當你有最快既坐騎+85% 咁冰至無狗之後再上騎既速度會係幾多呢?
-100%+85% 難道會變左+15%? 當然唔會係啦 答案係-15%
即係你中左冰至無狗之後 無論上咩騎 速度仲慢過平時行路...
再者 召喚坐騎都需要時間 而且你係80技隔離召坐騎
先唔理隻丐之後既動向 我話知佢之後相反而行
召坐騎既時間根本就係硬食緊80技 呢個打法傻的嗎?
以你宣稱高過全北SER既修煉 強控小弟大概只有6秒 但召坐騎都需要3秒
即係你只有3秒用最多-15%既速度同我拉開距離
好遺憾既係 小弟招八步趕蟾+50%速度而且長達14.5秒
更遺憾既係 大佬你冇瞬閃又冇加速技雙重加速
你對住我呢隻低修丐 頂多甩到1-2秒80技
對住貴SER既鍾無艷 你1秒都唔會甩到

其實你唔需要提及技術呢2隻字 只係好普通既數學黎
學生哥 讀多D書啦 基本既數學都唔識...=_=」先要睇睇邊個馬後炮
唔好自己衰完就推個波落我到話我衰先跟住學我
既然你數學咁勁不如就計計數
將條數簡化
假設隻人速率係1m/s
強控6秒上騎3秒走佬3秒
而我嘅速度係85%=0.85m/s
3秒後姐係2.55m,姐係你距離我2.55米開始起步追(以每秒1米咁追)
我地每2秒計1次,2秒之後我離起點(2.55+0.85*2)=4.25
你離起點2米,我同你嘅距離由一開始嘅2.55變成(4.25-2)=2.25米
由於時間關係我幫你計埋,我地直接飛去第17秒
我距離起點(2.55+0.85*17)=17m
你距離起點(17*1)=17
你係會由第17秒先追得番我
相信橫掃完左啦?
回復 支持 反對

你又改左野啦唔好意思
你所講嘅第三步只係一個例子係想帶出你馬後炮
我講完上騎你先話咁我e 家知道你即將要上騎走佬啦所以我就事先開埋加速去「破」你上騎個方法
我係想講話如果你真係知道對手下一步上騎而話開定加速破解
你繼續撐咁樣嘅馬後炮講法,我亦都可以講話,我知道你開加速去破我上騎走佬啦,e 家我又係你加速之前出左蠍尾同半步減定你速黎「破」你用加速破我上騎先
回復 支持 反對

冇人話高石世界裡面 天山難打丐幫=P
想講既係所有技係適當既時候都會有用 你唔用只係你搵唔到時機
先唔 ...
楓 〞 發表於 13-3-2013 13:49

其實真係唔明點解會係笑話  平推miss 開轉會唔會miss 你咁肯定平推(我可以走佬+封翻你既情況下)比你開轉多? 我唔係話怕 而係我走到 都係穩陣 唔想走移花(其實如果開左全怒再開轉 仲會唔會用移花?)  又係穩陣 點解一定要覺得你自己果套打法先係最岩?
回復 支持 反對

「FINE 你過去既衰野的確唔值得重提
就討論下你呢段回應所提及既技術
用一個好簡單既數學角度去計 冰至 ...
fongkapan 發表於 18-3-2013 00:22

搬埋D「直線速率距離計算」出黎 又唔錯既
我就當全程都係條STRAIGHT LINE
不過唔該你再三考慮清楚實際因素先
最重要個點你竟然唔知... 其實80技距離有5米 隻丐就冇必要追到埋身=_=
你要指名道姓咁走我既冰至無狗80技 以你宣稱高過全北SER既修煉 強控只得6秒
但其實都只係甩到80技2-3秒=_= 會唔會好笑左D...=_=
回復 支持 反對