收起左側

[GF/DM] [GFDM x jubeat][大夏祭][純分享] 今日的個人狀況

關閉 [複製鏈接]
終於開到歌之翼啦....但係搵吾到人幫我打鼓同結他- -''
所以走左去練IID16....
回復 支持 反對

我真係冇留意到原來係用黎較大細聲
不過本來都已經ok大聲 冇咩點發覺
回復 支持 反對

終於開到歌之翼啦....但係搵吾到人幫我打鼓同結他- -''
所以走左去練IID16.... ...
yanho123 發表於 11-8-2012 12:01

MK88夜晚都唔少人挽呀~
    你可以搵佢地幫拖@@
回復 支持 反對

我近排都應該唔出旺角住
如果去沙田既話我諗應該幫到你既

不過你係可以搵人幫拖
而且你自己先試試看吧
GF果邊我已經幫你刪除了三行按鈕(記得入option較慢個速度
DM果邊我唔記得左幫你set自動腳 你自己入option弄吧
回復 支持 反對

所以走左去練IID16.... ...
yanho123 發表於 11-8-2012 12:01

其實我建議自己打好d既....其實結他auto到得返兩個制轉手應該唔難....
咁剩返就係右手pick既時機
最好都係打返d 3以下既歌就好了....
因為4以上可能會有d好快既歌係需要上下pick既skill
頭10場應該都會覺得結他難捉beat...因為有時會有solo個d delate既pick
唔係每一下都係跟住咁拍子咁一下一下pick

如果覺得需要人教既可以搵在場玩dmgf既高手教都ok....佢地應該會教到你
如果想問咩叫高手.....其實彈緊歌個陣....dmgf show出黎玩家個名係有色的

スキルポイントネームカラー
0.00~999.99白色
1000.00~1999.99淡黄色
2000.00~2999.99黄色
3000.00~3999.99緑色
4000.00~4999.99青色
5000.00~5999.99紫色
6000.00~6999.99赤色
7000.00~7499.99銅色
7500.00~7999.99銀色
8000.00~8499.99金色
8500.00~????.??虹色

咁一般來講....5000分以上 即係紫色就算係中手...一般既skill都識
金銀銅色就開始比較少見....因為全球都係得幾百個
見到既就要「拜下神」啦~
小弟都只係紫色既中手而已....不過如果見到我有野想問或者幫手絕對無問題
卡名:IM-P.O.G
回復 支持 反對

我GF仲停留左係四千二
DM都唔知幾時先三千(雖然好似好快

不過 其實咩係高手...唔駛睇卡名顏色既
最簡單既方法就係睇佢玩成點 不就好了?
回復 支持 反對

話說我果次開summer holiday,
    見到個挽dm好勁既人(我覺得)
    見佢次次extra stage 都係打紫譜restart,次次拎s
    之後我搵佢幫我打dm,佢好人到幫我比埋錢xd(之後我都有比番佢)
回復 支持 反對

今早...真係好早走去荃金玩,由9點幾打到11點

竟然完全冇人玩或者跟機
搞到今日花足100蚊開左Summer Holiday同埋Plum

不過剩係玩左Summer Holiday,Plum有待聽朝先玩

圖稍後附上

危險曲成功SSS了,危險過去了

Summer Holiday 初見FULL COMBO,一拼拿了4個稱號
回復 支持 反對

今早...真係好早走去荃金玩,由9點幾打到11點

竟然完全冇人玩或者跟機
搞到今日花足100蚊開左Summer Holiday同埋Plum

不過剩係玩左Summer Holiday,Plum有待聽朝先玩

圖稍後附上
六神綱 發表於 2012/8/12 15:52

今早去荃灣問人拎返d野 順手去打幾鋪
懷住「荃金實好多人架啦」既心態 落左天天
點知夾埋有四個人跟緊GFDM跟到十一點

orz
回復 支持 反對

頭先去VZ念住玩1set
DM竟然唔見左一支鼓棍
立時囧了...

我想知邊度有得平平地買鼓棍=.=
以後都系自己帶去玩好d....
回復 支持 反對