打印 上一主題 下一主題
收起左側

期望已久既遊戲,終於露面啦!!!用咩職好呢??

有咩職會易上手d  各位有冇咩提意
回復

我覺得武道家係新手用係最好...一黎血夠厚 避免左低防個問題
不用用下下食水 慳返唔少錢 回血速度又快 升lv 成本慳返唔少
升lv唔駛怕冇人陪 因為一個都夠ko~
回復 支持 反對

我個人都係諗住起手第一隻職業玩武道家.. 成本一來比較低..
練功效率亦唔低 因為回血好快 唔需要食藥水..
但問題係夢領 點con沒增加sp量..
個人是有點膽心武道家在不吃sp水既情況下 輸出同續戰力會弱..
因為前期武道家冇指虎用既話 輸出主要來自技能.. 而較強的技能消耗sp亦較多..
不過本人沒機會參與精英測試..不知道實際情況.. 但無論如何武道家回血快既優勢都重係到既..
樓上都有提到武道家血夠厚同防高.. (ac低) .. 其實武道家點到一定量既con 同升幾級都會有減ac
ac愈低 意味 防禦力愈高..不過重點係前期全數配點 點con..
之後你想點str增加攻擊力 點dex+命中爆擊閃避 都隨你啦.. 不過武道家係有2con=1str既優勢..
自行選擇吧.. 另外武道家重有提升aar (物理回避) -ac 既技能.. 所以防禦方面真係好唔錯..
不過始終武道家賣點係防禦能力.. 攻擊力不要抱太高期望.. 如果是以前台版神領的話..
武道家後期係有強大既技能 例如絕殺 補償攻擊力的不足.. 因為指虎增加既攻擊相較劍/斧少..
..當然 其實防禦力方面 戰士都唔差..因為可以裝盾牌.. 重埋防具方面-ac量都比武道家的高..
不過好像沒有2con=1str 和 點con -ac的效果..所以con戰 真的只能換取血厚 回血快既好處..
當然配點方面其實係好自由.. 正如本人以前就試過係日版練一只純敏戰士..="=
角色到50級才有爆擊..所以50級以前 敏戰其實係好辛苦下.. 其他點str的戰士打出來的數字都要比我高1xx..
而我亦不見得有很好的回避率= =" 但到了50級有爆擊.. 感覺還好..um..爆擊的話有雙倍傷害..
聽說點dex有加命中率.. 可以考慮玩斧頭彌補攻擊力的不足.. 因為本身斧頭命中率係頗低
而且輸出個range頗大= =" .. 而家夢領唔收月費.. 其實玩家大可以試下研究自己獨特既玩法..
個人是很期待啦^^"
-------------
以上講左一大堆全屬個人愚見... 如有其他意見
請大大們也來分享分享 一起討論研究^^"
回復 支持 反對

其實武道家係前期升lv 係一定比較吃力 因為打得慢 攻擊低
相對地技能上前期比起其他job 為小同唔太實用,後期就可以接受
回復 支持 反對

記憶中果陣日神 武道家一開始既技能 aar ac 之類都係提升好微不足道既量= ="
少於5的個位數字..
回復 支持 反對

武道家的却是个既耐打又好练的职业。
回復 支持 反對