打印 上一主題 下一主題
收起左側

小莓ㄨ技術分享集中帖

椿: 我殺人使用技能?
clarence2468 發表於 20-3-2011 23:02

你啱.
我靠既係LAG同運氣
BTW..小心騎劫咗個POST
回復 支持 反對

其實冇咩特別只係回殺咁

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
小雪冰 + 5 唔無聊ga~有咩新野要繼續分享啊 ...

查看全部評分

回復 支持 反對

法師生死 鎖技居多
回復 支持 反對

係咪冇人會玩魔234~~
qwer761399 發表於 18-3-2011 13:23

我係開魔2 4的- -
大多係人地唔夠打開魔1我先會開番魔1壓佢XP
有時見人廢廢地就會開魔3
狂技1 吹到佢煩XDD
回復 支持 反對

引用藍莓1句...玩魔就是憑感覺就好了=)!!!
玩魔技術黎黎去去都係果d架啦~無乜大特別!!
回復 支持 反對

曾經遇過一隻性別不明既魔
戰神→火舌定捉→END
高手啊!!
回復 支持 反對

曾經遇過一隻性別不明既魔
戰神→火舌定捉→END
高手啊!!
S!u絕淚 發表於 17-10-2011 18:59

本身我都有好多點技= =
但係轉左去個死台服就同我del哂...
天呀 仲有400幾次呀/_\
回復 支持 反對

FOR新手ONLY

~~魔1~~
魔法陣攻擊LV1:除左小愛之外,,其他職都會被推走,,然後可以再加一個火球,,禁技樹時只好用這個><
魔法陣攻擊LV2:加速使出雷震,,對付移動速度快的敵人必用,,eg.拉3,克4,真
稻草人:多放幾個可鎖住剛重生的敵人+擋住移動速度快的敵人+(放在崖邊有機會令重生的敵人立即掉下山XD)
雷震:打任或VS都超好用,,地矛出現率極高,,又可以捉/連技
火球術:在山場使用傳送器前可防止敵人伏擊,,大量使用後有機會獲得[屈火9]的稱號
魔法盾LV2:定人+推人
恐懼術LV2:範圍大,,可以改方向,,又可以定人(Y)
靈魂轟炸LV1:捉準時間可以連1技
靈魂轟炸LV2:很多人用鎖技,,所以用這招垂直技會令人意想不到,,在森場很有用
石化術LV1:對太近/有保護盾的敵人完全沒有效果+扣血量極少
石化術LV2:雷震或電後用,,大量使用後有機會獲得[石化9]的稱號
鎖電:全世界都在用吧(?),,大量使用後有機會獲得[鎖電9]的稱號
共用技能全開
瞬移加速:可能開初會用不慣,,但用慣就會覺得很好用

~~魔2~~
Combo attack:打任比較有用
黑1:其實用白3比較划算
黑2:敵人沒MP時可放炸彈令他動不了;;不過,,很多地矛啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊
黑3:可以調方向
白1:通常用來定人

~~魔3~~
總是忘記要怎麼按=_=
dash attack:挑起敵人後別忘了按z上
跳打:是4職中最好用的
反射:可以用來玩warlock tennis!xD

3技:攻擊範圍大,,但記得要站高點才使用

~~魔4~~
懂得耕火的別忘了先移除垂直瞬移
火球術:在精場最高亂射火球已經有機會贏了...
連捉:在練習mode是做不到的,,所以應該是要靠點lag才做到
Frozen shield:能擋到魔1,4的火球,弓箭
combo:加上方向制,,如果能做到第2下的combo,,攻擊力會很高
白3:攻擊較黑3集中,,對付體積小的boss比較好

*.';`~*.';`~*.♥要看更多圖圖請加我fb♥';`~*.';`~*.';`~

評分

參與人數 1樂點 +20 收起 理由
小雪冰 + 20 圖文並茂lol

查看全部評分

回復 支持 反對

回復 158# letmeflyaway
等我以此教學擊倒妳啦!_!
btw,,,,妳真系好想人加妳FB咩..?
回復 支持 反對