打印 上一主題 下一主題
收起左側

[版務公告] 意見及舉報區@街機音樂遊戲‧樂古

關閉 [複製鏈接]

用戶UID:562146
意見:其實街機版可唔可以合併埋一齊....
我見除左音樂版之外果3個版都係0人流,假如可以合埋一齊管理同理論會唔會好D呢,人流應該會多少少@@"

分類方面:音樂GAME,格鬥GAME,競速GAME

音樂版宜家多數都係討論JUBEAT多,其他分類出現我係差唔多未見過,所以可以用音樂GAME呢個分類GRUOP晒佢......

如各音樂版版主同意這意見可以再到版主討論提議方案.....
回復 支持 反對

用戶UID:562146
意見:其實街機版可唔可以合併埋一齊....
我見除左音樂版之外果3個版都係0人流,假如可以合 ...
jimmg12 發表於 2012/3/15 15:32

假如要合併既話
我個人偏向將綜合街機版 賽車版同格鬥版三者合併就好
始終音樂遊戲版都已經有一定人流

可能有人會話前三者跟本冇人流 同後者合併埋唔好?
我個人偏向音樂遊戲版係分開做一個獨立分區
始終現時呢個人流 按照每隻音樂遊戲作帖子分類的基準 是有用途的
假如按照閣下所指 用「音樂遊戲」「賽車遊戲」等等作分類的話
你最後只會看到全版也是「音樂遊戲」
然後有人想發帖討論灣岸的話,就只會迅速下沉,討論也變成無意義了
(我也不知道為何這裡玩賽車遊戲的人很少)

我再交由另一位版主發表一下意見 然後我再作決定

最後感謝閣下的意見
回復 支持 反對

假如要合併既話
我個人偏向將綜合街機版 賽車版同格鬥版三者合併就好
始終音樂遊戲版都已經有一定人流

可 ...
Torchic╳小火雞 發表於 15-3-2012 21:07

我覺得果3個版無人流,原因係因為果D版0人流,有D會員可能想入去問下人野但一個人都冇比著大家都唔敢開帖發問/討論

但如果可以合併番一個有人流既版,咁可能有會員都會嘗試下發帖發問/討論

而分類方面,可以沿用番宜家既分類,但要減少番D少用既分類,放番賽車GAME,格鬥GAME入去,睇下人流如何

如真係有D起色咁可以再多D比賽車GAME,格鬥GAME

我覺得咁樣試無咩問題,因為影響唔到宜家任何野,反而增加多D既話題令會員可以討論多D野

如有需要,本人都會盡力協助@@...
回復 支持 反對

我覺得果3個版無人流,原因係因為果D版0人流,有D會員可能想入去問下人野但一個人都冇比著大家都唔敢開帖發 ...
jimmg12 發表於 2012/3/15 21:36

你岩既
可能因為果d版0人流 所以先驚到唔敢去

但係咁樣做
一個版全頁都係音樂遊戲
我恐怕有人會認為我地太偏重音樂遊戲
如果整返個版for其他遊戲既話 可能會比到一種保留地位既效果
(雖然保留左個地位又好似冇咩用

再況且
一個分區得返一個版好似會好怪
回復 支持 反對

你岩既
可能因為果d版0人流 所以先驚到唔敢去

但係咁樣做
一個版全頁都係音樂遊戲
我恐怕有人會認為我地 ...
Torchic╳小火雞 發表於 17-3-2012 00:18

將成個綜合街機版搬去媒體娛樂@@"
回復 支持 反對

jimmg12 發表於 2012/3/17 01:20

沒有關係吧
你可以話「遊戲係娛樂既一種」
但係呢個壇既定位 遊戲還遊戲 娛樂還娛樂

另外我叫左另一位版主上黎傾呢件事
請你稍等
回復 支持 反對

jimmg12 發表於 17/3/2012 01:20

先感謝閣下的意見

好,說回正題:
閣下的建議我認為並不可行,主要有以下原因:
1.你曾提及賽車版0人流,但並不表示要合併,競速版仍有其存在價值
2.合併後,當有人問有關賽車/gundam之類既野時,音樂Game的Post已將其他分類的Post弄沉,尤其本版綜合討論Post回覆量多
3.合併後,我相信對人流增加沒有任何幫助
4.保留地位

至於
音樂版宜家多數都係討論JUBEAT多,其他分類出現我係差唔多未見過,所以可以用音樂GAME呢個分類GRUOP晒佢......

冇出現並唔代表冇人會討論

若果真的要分類,本人會參考某"競爭對手論壇"的例子,開1個專版討論,但人流係1個問題,那個論壇始終較多人討論,本壇多偏向於Online Game和閒聊,街機版人流不多是正常,閣下還提及將街機版搬去媒體娛樂,我想問你1個問題:

媒體娛樂的定義是甚麼?
媒體娛樂係分享音樂,短片等的版,分類應定為閒聊區,加街機版有何意思?

再者我想問返你
按現在的分版方式,有何壞處?

[火雞按:我嘗試改了改某個敏感字眼]
回復 支持 反對

沒有關係吧
你可以話「遊戲係娛樂既一種」
但係呢個壇既定位 遊戲還遊戲 娛樂還娛樂

另外我叫左另一位版 ...
Torchic╳小火雞 發表於 17-3-2012 20:26
先感謝閣下的意見

好,說回正題:
閣下的建議我認為並不可行,主要有以下原因:
1.你曾提及賽車版0人流,但並 ...
lll161616 發表於 17-3-2012 21:19

嗯嗯,明白明白

多謝你地既解釋:handshake
回復 支持 反對