樓主: darkgoldgod
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] [韓服]香港公會ElsKnight因韓鎖ip而關閉

岩岩試過入去 發現除左入server 同簡人物慢小小 打副本果陣汁野 慢 之外 都冇咩野 打怪唔會lag
回復 支持 反對

十分不能夠理解韓服封HK IP的原因...
如果HK唔係太差的話, 大家都會咁煩去玩韓版
一個港人,完全唔識韓文, 開頭玩韓版個個任都要估估下

問題係韓版好太多
兩個版本根本唔可以相提並論

韓改技能效果, 推出二轉, 會送全洗點水
反觀HK的手法... (聽聞會俾你洗1點?)

韓活動又多, 福利又多
幾乎每星期都有活動 有時唔得閒會玩唔哂
獎品亦多 有時仲一堆活動玩黏住  又雙經雙掉寶又送key送石...
挫冰狂送...抽時裝抽到好開心, 咁大個人第一次中會公告的物品,時裝 = =
試問大家在HK遇過幾次?

即使可以狂抽野, 但係韓的物價依然無大幅上升/下降
好平均, 不會造成市場混亂, 管理得非常好
而且睇韓一玩就有eve同raven, item欄又多位
與港服完全不同...

韓更新快好多 又有二轉
又少外掛(韓管外掛都幾好, 起碼無人明目張膽咁用仲出來講
係韓版掛商都好玩過玩HK, e+新增左board睇市場野, 掛商更妙
韓玩PVP雖然成日會有lag神 但係都好過同外掛/衰人打

明明只不過係由代理商幫代理來HK
但點解可以令"同一隻game"如此地變質?
我明白代理需要賺錢
但係係咪真係拿個代理返來求其掉俾D人做就算?
唔可以話D人無做野, 但係好明顯地, 跟別人比,服務質數差唔止幾倍
大家都係同一隻game, 點解人地韓版可以咁成功
但係HK就成日俾人話? (小福利, 麻煩, 吝嗇, 咩都無, 多外掛, 更新慢, BUG多)

雖然我明白咁大間公司絕對唔會為我地幾隻玩家幾句微不足道的說話而改變
但係我都希望韓版能解封HK ip
如果HK的服務、管理質數可以有如韓果邊,我絕對唔介意來玩HK版

感謝大家廢時觀看我的發言, 熱愛艾爾的一名小小的玩家留字於此
回復 支持 反對

一個港人,完全唔識韓文,  ...
kopno 發表於 15-4-2010 23:43

如果hk 能洗哂現在所有ed (基本上而家每一ed都係bug出來), 封殺所有bug錢, 外掛

都可以考慮
回復 支持 反對

如果佢服務態度依舊
咁bug錢果D咪又繼續有
反正佢都奈果D人唔何
到頭來又要再洗哂ed?
玩到尾都係正常玩家受傷害

人地bug一bug就有的錢
我地要打n咁耐先有...
仲要大家陪佢地被洗?
真係唔想試
回復 支持 反對

我都係無辦法玩到
所以我選擇放棄都唔會玩港版
回復 支持 反對

玩日版-_-(有無架呢-)
回復 支持 反對

玩日版-_-(有無架呢-)
ls006493 發表於 16-4-2010 01:26

係有既-日本官網
http://elsword.hangame.co.jp/
不過唔想重升
懷念一下先
我套野仲欠個頭= =
回復 支持 反對

岩岩試過入去 發現除左入server 同簡人物慢小小 打副本果陣汁野 慢 之外 都冇咩野 打怪唔會lag ...
dex111 發表於 15-4-2010 23:41

單刷打怪無問題,兩個以上打會有1秒左右delay,姐係你打隻怪兩,3下隻怪先會硬直
回復 支持 反對

我都係無辦法玩到
所以我選擇放棄都唔會玩港版
~魚旦仔 發表於 16-4-2010 00:55

步驟,
1:開無界
2:開綠盾
3.試下上唔上到網,上唔到就無做1,2
4.上http://elsword.nexon.com/elsword ... RL=Event/Check/Main
5.load唔到就重做1,2,3
6.log in
7.按game start
8,等幾分鐘,等隻game出黎
9.開到game唔好按佢出黎,由佢係下面load,等1min左右先按,唔係去到選ser果度會彈game
10.玩啦......
回復 支持 反對

一個港人,完全唔識韓文,  ...
kopno 發表於 15-4-2010 23:43

韓服封港ip因為一個錢字
回復 支持 反對