打印 上一主題 下一主題
收起左側

JOEY

re.hyuuga
=.=...但佢集集都回顧3-6mins? 太誇了吧
哦-_-..龍珠唔係我時年代A__A
哈哈.係囉..但漫畫仲快啦.3日ko
-_-呀媽都話叫我大個叫呀哥幫手.但我驚
我問啊嫂-.-因為佢識睇中文.將你句野成句copy比佢

re.bee
頭一句 成句睇唔明你講咩=.=..
擺明出盡力hea畫啦-,-..畫到嘔血. 唔想再畫嘛囧
個框都係=.=起稿我都已經想喊=.=何況畫?
=.=大細我唔覺有咩問題.但我反而留意到中間J O E Y d粗度唔同囧

ps.我想問=.=.....你之前有玩過樂古?  又係叫bee?...
回復 支持 反對

唔係高手畫畫  畫d線會唔令會見到d線係手震畫出來
但係如果你到最後 加多筆係手震上ge線畫條好定ge線...
就會有粗幼度 同埋 補返你震左ge位令人睇唔到

字型果度你囉把尺對下闊度 右手面EY大約細JO 10mm-5mm 如果A4紙

我本身係樂古第一個人ge名 就係係e個版比人bad list左 ge 阿B※
樂古係好黑暗只幫版主 封左我個ACC成年 所以我先走去u<wants 不過果面多勁人
ps. 我讀緊design

我mv果度主要都係器材問題 比如腳架 部dv機果d... d鏡頭放大係因為你想去接近個人
係條街度走來走去 同原本個MV無分別...

我e家重要界2套英文字 +本野 /3\想死
回復 支持 反對

下-0-我都係唔明.你指邊度d線囧
哦-_-係丫 係我唔夠信心.成日驚畫錯

嗯.係=.= 因為我其實冇乜點預到 E既位
哦係囉..-_-你應該唔記得我xd
ok la-_- 我唔會認同佢既做法但都唔會反對
哦. i want 我學校band左囧 因為有18+
你係邊讀緊?

哦=.=..不過手拎係咁咖啦 點解想接近個個人=.=
你拍緊片應該係第3姐=.=...應該乜都唔知唔做(?)
講真.唔關地點問題 但係拍唔出個種feel-.- 但要拍出個種feel 一般會揀街邊
唔明.你講咩英文字囧咩本野囧
回復 支持 反對

re.hyuuga
=.=...但佢集集都回顧3-6mins? 太誇了吧
哦-_-..龍珠唔係我時年代A__A
哈哈.係囉..但漫畫仲快啦.3日ko
-_-呀媽都話叫我大個叫呀哥幫手.但我驚
我問啊嫂-.-因為佢識睇中文.將你句野成句copy比佢

re.bee
頭 ...
Janelle`:3 發表於 14-1-2010 06:13

震唔震我覺得唔關係咪高手事,最主要係落筆果下有無信心另外就係當時既姿勢都會有影響。
阿 BEE 應該係話佢要整再set 英文字體,不過要"界"出黎就有點費解喇!

集集3-6 分鐘,果然好識拖時間呢!
不過動作動畫就要好需要拖,因為漫畫一期十幾頁,係動畫時間可能只係得十幾十甚至係幾秒。

One Piece 最新 N 期既單行本借哂俾人,所以我都唔肯定有幾多期。
不過50幾期妳三日 KO 哂,係妳真係睇得咁快丫?定係妳真係無做其他野?

都未知妳會向邊個方向發展,幫乜鬼手!
一陣妳讀 D 同妳阿哥所做既野完全無關既科目,想幫都幫唔到。
反正妳重有排,到時先算把啦!

但係妳阿哥用英文回妳呢!
回復 支持 反對

我就係唔明佢講緊邊度震唔震囉囧 我對自己沒啥信心的
佢講緊邊度既英文字體啊=.=就是搞不懂

對. 你又講得岩既. 我明白但真係..唔想咁短想睇晒佢

唔係唔係.我由動畫做到個度既漫畫開始睇-_-重新睇過晒貪得意咩

-_-..咩啊
我呀哥-.-之前讀名校.
d同學大個晒都有搞唔同範疇咖嘛
咁咪可以睇下有冇人幫到我囉
係既. 但我仲未諗清楚讀咩好
我覺得我唔適合讀art-.-我畫畫咁慢但又唔係真係靚

我用中+英文問啊嫂.阿嫂用英文問阿哥.阿哥只懂英文咪用英文答-_-
回復 支持 反對

咁要問清楚果位阿 BEE 兄啦!
如果佢出現既話。

睇果個當然係咁想啦!

One Piece 既話,漫畫都係由頭開始睇較好。
漫畫到有樣野同其他漫畫好唔同,佢會係第一頁版頭位到畫 D side story。
通常都係講之前既故事既角色既去向等等。
當中好多都影響埋主線故事既發展。
到我停左無睇動畫時為止,唯一將哩 D 版頭短篇變成動畫既就只得小丑巴基個冒險。
其他有影響主線既,都無見過了!

重新睇咩都好,好多時都會有好多之前無發現既野,都幾有樂趣的。

讀咩野校都好,識既人都係向唔同行業到發展架啦!
我意思係話要幫手都係7、8年後既事,到時咩世界無人知,咁早就話幫手無意義姐!

有好多野都係越學、越做就越快,越好。
當然,再快極都係會有一定限制啦!
以妳張 One Piece 為例,
如果有人話佢可以由無到完成到哩幅圖咁只係用三個鐘,
信佢果個都白痴啦!

小妹妹開學了或快開學了吧?
學業進步啦!
回復 支持 反對

嗯*2

哦. 係,呢樣我知.真係用盡每一版XD
但我冇心機再睇多次啦...
不是吧=.=又話會影響主線但又唔整?

-_-你講得岩但我呢排比較忙...嘛
哦.係既-_-

我由小一畫畫畫到e+.都未識快囉囧
我覺得用電腦仿製就應該有可能既(?)

開左學啦就exam-_-a u2?
回復 支持 反對

可能唔知幾時插入好掛!
不過我相信動畫一定會整埋各人被熊彈去唔同地方既制遇,話哂都係主要角色嘛!

妳可能唔知,係香港甚至係日本,都有漫畫家係出名慢的。
畫家畫得慢唔奇,不過漫畫係連載既,慢既係生存唔到的。
不過香港有位司徒劍橋,佢最出名,同最令行內行外人所熟識既,就係慢。
不過要比,香港有位劉雲傑,佢本《Feel 100%》後半係以"年"為單位黎出版的。
不過正所謂人上有人,係日本,有套像作品叫《五星物語》。
對上一次出已經係十幾年既事,套漫畫佢重盡緊,未完的呢!
不過,佢地係異數,一般人一早已經無飯開,餓死左吧!

就 exam?咁快?加拿大既制度唔同吧?

我?我畢左業一段時間架啦!
回復 支持 反對

哦`係既.
我諗..有排先會講番囉.起碼要完左艾斯先.漫畫都未完.何況動畫;[

=.=咪就話囉.我話係驚我讀art生存唔到...
如果出名係因為慢.冇咩值得好講/開心=.=
囧.我唔知啊.不過係咪誇得制? 但其實我幅JOEY都係隔左成年先畫囧
-.-..........囧..做佢fan=喊3聲
係囉 點解仲可以生存到? 有另外既野做?

我1月25囉`我1日1科. 25,27,28 -v- 26冇野考xd
-.-hk好像開始了很久.....

咁.__.搵工未啊?
回復 支持 反對

咁要睇下個故事會點發展了!
或者打打下,唔知點樣成班人黎到幫手。
講起 One Piece,佢有套電影將會上影。
今次套電影特別之處係個故事真係原作者,尾田榮一郎作,而且同漫畫本身有關。
佢重畫埋個序章出黎,當日提及點解路飛阿爺,加普只係做中將。

我都想知佢地點生存!

香港係一月第二個禮拜返番學,一返學唔記得幾時就係考試了!
美國係放聖誕之前完左個 sem,所以放完假之後只係開學,未有咁快有試考。

做緊份同 animation 無關既 part time。
另外做過3份 animation free lance,不過 full time 既 animation 工就重搵緊。
回復 支持 反對