收起左側

[綜合討論] 魔力回憶T_T

關閉 [複製鏈接]
魔力寶貝呢隻咁耐既線上game 我6歲幾就開始玩 果陣應該2.0
之前有玩開正服既人 一定知道咩叫[哈洞]架喇!
2.0 新手如雲  個個係到打哥布林 一夠等級個個衝去哈洞+++
果陣最多人打既王應該係熊男
好多時打完都有傷咁制 有次我去打仲比佢飛埋添
但係點解有d人仲玩魔力? 咁鬼舊 又2d 又唔型

因為大家都覺得 呢隻game 有人情味!
打王給飛時 隊友多數唔介意打多次
新手出黎走黎走去 玩耐左多數會教玩送國民武器
唔識就問 問完即帶
現在既魔力又係點既呢?

你比人打飛 我理你都傻
你唔識玩 關我○事
唔識就職 上網自己睇
呢樣咩黎 自己慢慢探索

以前既魔力 就算有台灣人係到 個個都係好有人情味
點解有咁多番工仲玩?
就係因為佢地覺得呢隻game 有人情味!
可以同網友/朋友傾計 打王 搵錢
試問呢家有幾多個魔力私服正服係會有番呢樣野?
話就話更新左好多野 但係更新既同時 慢慢小左呢樣野
唔同意唔好插[[bao_35]]
回復

我都係2.0開始玩...果陣ge魔力真係好正,,,
音樂都好好聽
回復 支持 反對

唉~我都好似係7~8歲果時玩魔力ge..
果時因為細個..咩都唔識,只係覺得d畫面得意就玩..
果陣我都冇乜點識朋友...
只係同d同學一齊玩咋-3-
而家魔力少左人情味...因為香港人變左!!!
而家d香港人...有邊個唔會為自己著想?!
有邊個會肯好大方呢?!
有既...不過少.....
過左去..就係過左去...
而家d人改唔到架啦/_\
回復 支持 反對

3# 小伶

預期話香港人變左
不如話你了解香港人唔夠深入啦= =

香港人現實 都唔係第一日既事
你只不過係人越大 開始識用唔同角度 去了解香港人姐
所以先會發覺香港人更多更多既特點

其實人係冇變 只不過你既睇法改變左姐~

回正題

我玩魔力個陣......我記得個陣我係小五
個陣10歲到

我好記得個陣係樹精做登入畫面
1.0 魔弓傳奇

魔力最早都係神獸傳奇
之後就1.0 魔弓傳奇 2.0 龍之沙漏 3.0 4.0 5.0
個陣有好多回憶

包括我隻忍者係 水龍洞(到達炎洞必經個個洞) 到練陽炎
由朝練到晚
同埋用3個幾鐘解雙王 打完個陣好有成功感嫁!!!

可惜呢d只可以成為美好既回憶
因為而家既魔力已經不復從前
人已少 加上魔力好多野都改變太多
無左個種舊有既風格
回復 支持 反對

唔係香港人變左 根本大多數就係智障港人
玩這個魔力 有多數係真心去尊重人
我玩魔力比人呃多多少少都係港人
回復 支持 反對

回復 支持 反對

唉~我都好似係7~8歲果時玩魔力ge..
果時因為細個..咩都唔識,只係覺得d畫面得意就玩..
果陣我都冇乜點識朋友...
只係同d同學一齊玩咋-3-
而家魔力少左人情味...因為香港人變左!!!
而家d香港人...有邊個唔會為自己著想 ...
小伶 發表於 30-7-2009 13:55

HAHA
魔力私服好玩D@@
回復 支持 反對