打印 上一主題 下一主題
收起左側

[禁止修改] ★荒島村逃◆★●○◆6.9(頂住先)

咁有無人話想買月影易D就搬開D牆同DEL D金- -...
回復 支持 反對

咁有無人話想買月影易D就搬開D牆同DEL D金- -...
saichanys 發表於 28-11-2009 20:56

暫時未有
都唔考慮
回復 支持 反對

5.8 8P可以唔洗等開RPG就打英雄... 兩條路果度

評分

參與人數 1樂點 +3 收起 理由
nomygf + 3 提出遊戲錯誤

查看全部評分

回復 支持 反對

已修,謝回報
回復 支持 反對

建議
新加一個觸發事件, 觸發事件起始 是, 觸發事件循環 是
狀況0 摧毀物件 樹K (左森入口)
狀況1 摧毀物件 果樹 (左森開路)
效果0 建立物件 石頭石像 (圖中位置1)
效果1 建立物件 石頭石像 (圖中位置2)
效果2 建立物件 石頭石像 (圖中位置3)

用石頭石像係襯返果度
如果位置2改用 地位 (女神石像樣) 可以多D FUN
建議位置123或456或者原木牆位

6.0度其實用左123位就唔洗用木牆位, 用 地位(女神像)係想8P都有機會入, 其實都可以改用十字架碎片, 至於木牆位封埋石頭石像就變左無得玩野

仲有, 而家變左有可能令8P永遠入唔到太陽, 首先係出面挖樹挖到去果樹度, 挖完果樹打兩格木牆入, 入左打埋其他木牆, 8P就永遠入唔到
所以我先建議要包埋左森樹K

仲有6.0 2~7P有D人買唔到羅 哈, 有D人要兩倍錢買, 我無解開你個觸發睇, 不過應該係關D草事
如果你原意只為防玩家BUG血BUG攻, 你可以試下好似8P出卒咁寫, 又可以參考下咁寫

狀況
區域中物件 1P買格
1P有 N金
N秒

效果
移除物件 出兵格 1P 羅/哈
指派物件 1P 買格 出去
扣N金
建立物件 出兵格 1P 羅/哈
加血 1P 出兵格 羅/哈
加攻 1P 出兵格 羅/哈
指派物件 1P 出兵格 出去

類似咁, 狀況效果唔知有無MISS, 主要係先移除後生兵個次序, 咁唔會再有人敢BUG血攻
仲有TEST完記得拎返走隻斥侯, 如果你唔係特登送俾1P既話

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
nomygf + 10 良好的建議

查看全部評分

回復 支持 反對

新版推出
請慢慢發掘6.1恐怖之處
回復 支持 反對

6.1 6.2 8P出車條件6千幾秒, 100分鐘, 即係1P唔加時都唔洗出?

太陽入左森山崖位唔封架啦? 6.2都仲係度...
回復 支持 反對

問題1: 係
問題2: 已改
回復 支持 反對

出羅同哈果度好易食兵
改改佢吧
回復 支持 反對

一隻一隻買, 1萬5K出得4隻羅...

你睇下我#76你參考下
移除建立用同一個觸發, 仲有唔好出草乾- -

仲有聖誕老人村用巨投可以打到8P巨投甚至其他兵
回復 支持 反對