樓主: pangpang_007007
打印 上一主題 下一主題
收起左側

國家弓兵耐打排名..!!唔知有冇錯

做過少少實驗..係唔拉兵同後帝既情況下
韓國的精銳馬戰車 勝 蒙古的蒙古特騎
蒙古的蒙古特騎    勝 馬雅的精銳羽射手
馬雅的精銳羽射手 勝 不列的精銳長弓手
馬雅的精銳羽射手 勝 中國的精銳連弩兵
中國的精銳連弩兵 勝 不列的精銳長弓手

即係話   馬車>蒙騎>馬雅羽射手>中國連弩兵>長弓兵

回復 支持 反對

我個人認為中國連弩兵應該代替羽射手,
唔係精銳連弩喎!
因為我試個用15個中國連弩打win精銳羽射手,
打完都仲有9個冇扣過血,
6個傷,
唔係好傷
回復 支持 反對

WITHOUT馬車
馬牙uu打蒙古uu的確有優勢,,,多一格射距
但係不如試下一隊蒙古uu vs 20隻遊俠 同 一隊馬牙uu vs 20隻遊俠
回復 支持 反對

後期黎講應該係馬車

早期羽毛  不過見你用羽毛  都一定投石車  好易克
回復 支持 反對

蒙騎升晒應該係勁過毛弓
回復 支持 反對

馬車最耐打呀一定  
回復 支持 反對

其實如果講單挑100%係正版架蒙古特騎(1.0 馬車根本係破壞遊戲平衡...)
圍揪來講羽弓齊防加上血多又射多一格但如果數量一樣互射蒙特都應該正路射贏架,
長弓來講先先英國佬本身無左拇指環,加上血小講"耐"打真係有排未到佢
中國連弩1.0來講都算屈機可惜以弓對弓對射來講一無射程二無射速,雖然話第連射,但除左第一箭之後個幾箭中唔中都係一個迷...
如果講平衡來講
1.羽弓-->生仔快,平,易海起,射程8
2.特騎-->生仔慢,貴,一但海起一發不可收拾,1v1弓除馬車外無人能及
3.長弓-->生仔快,一但海起都好屈機,可惜短命
4.中國-->一但海起哥德都要買佢慢,城堡都會係幾秒內掃爆
5.普通弓-->便宜又大碗
回復 支持 反對

蒙古一定耐打過不列       埋身嬴唔到?   蒙古多 游合都埋唔到身      不列...........
回復 支持 反對

純屬小弟意見

->精銳馬戰車
->精銳羽毛箭射手
->精銳蒙古突騎
->精銳中國連弩兵
->精銳長弓兵
回復 支持 反對

個人認為中國既連弩兵好個蒙騎~
回復 支持 反對