查看: 2419|回復: 16
打印 上一主題 下一主題
收起左側

del....

del....
回復

回復 1# 的帖子

你都傻既....你中2佢既
你就同佢講左先啦
佢之前條仔好好  可能....你仲好過佢之前條仔呢
加油
回復 支持 反對

people cant compare with other people.....
my ex-gf makes a comparison between his best fd and me

if u really like her.. just say the truth to her!

anyway.. hope u understand what i say and i dont know how to type chinese! sry!
回復 支持 反對

可能多計兵既..又唔會話冇可能既...慢慢增進下感情先啦
回復 支持 反對

40%..

.
回復 支持 反對

你又唔係好靚仔果d人
姐係你係靚仔?
咁就追啦
回復 支持 反對

50%
因為女仔係好難觸摸。==
回復 支持 反對

回復 1# 的帖子

我覺得唔好講住先好
睇定d先
如果撞板,,
可能朋友都冇得做
你愛佢都好深架啦
如果冇朋友做
咁你點算=?
我會睇定d先的..
回復 支持 反對

趁仲有時間, 最後同你講幾句野

做人做事, 要向內求, 唔好向外求
唔好祈求港女有一天會迴光反照愛上一個無錢無面的深情小毒男, 應該設法令自己變成有條件有能力令港女感到無你唔得的境界.
出黎做野人人都要受氣, 讀書多讀書少坐office做咕喱做老細做員工都一樣, 除非老豆本身有錢, 否則所有白手興家的人都受過氣, 捱過苦.
讀書唔會直接令人發達, 但可以培養, 訓練你的集中力, 專注力, 記憶力, 更加重要的是訓練推理, 邏輯思考的能力, 出到來搵食無咩法則規條可以照住來用保你平步青雲, 大部份要靠自己的經驗 + 所見所聞去預測, 分析環境, 自己所處位置, 從而決定面對的應有態度, 和處理方法. 即使你讀死書而沒有真正智商智慧, 一紙學歷都可以幫到你, 所以讀書無壞的, 趁年青沒有太多問題需要你去處理, 承擔時讀, 讀左將來可以唔用, 但調轉第時你想讀, 就唔係話咁易, 這是一個近乎不能逆轉的問題.
唔好成日屌鳩d無良老細, 老細款只是擺出來的, 實際上佢未必比你好受, 你唔駛帶錢番去打工, 但佢每日訓醒覺都要有錢先過到一日, 佢要諗辦法賺錢來出糧比你, 你可以唔鍾意拍下個欏柚唔做, 但佢按左層樓或借人1來做生意唔做可能訓街同破產, 佢都好想可以話比行家知佢間公司請人比出面市場人工高. 如果你有本事, 幫到手, 任何一個老細都荒死你唔撈, 所以如果你覺得公司對你唔好, 老細對你唔好, 你要檢討自己的能力.唔好比自己習慣懶天懶地, 怨天尤人, 有問題, 有唔妥先望下自己..如果你讀書唔成就懶香港教育抹殺人才, 怨老師怨學校. 如果你無本事搬出去住就懶香港沒多餘空間俾後生仔獨立, 如果你因為見上一代人搵食容易就懶社會對這個年代年青人很不公平, 如果你因為見人炒炒賣賣搵錢易而覺得腳踏實地好戇鳩, 咁我可以話比你聽你往後果半世人都只能夠繼續咁樣為自己創作理由, 而永遠無出色.
回復 支持 反對

鐘意人咪講囉~
其實唔洗睇咩成功機會-.-
依家唔講~第日無機會講你就知...
回復 支持 反對