打印 上一主題 下一主題
收起左側

如何分真假MSd

關閉 [複製鏈接]
Originally posted by ∼>風<∼ at 2006-9-2 17:20:
我要舉報 

賣家『vt96611066』
http://hk.f2.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/b4426142<---有psp對應 流野
---------------------------------- ...

哇 原來禁鬼死多人賣假野(怒.....)
回復 支持 反對

提供一個SONY Memory Stick測試真假的網站

http://www.sony.net/Products/mssupport/datarescue/en_2/form.html

輸入咭背後的SERIAL NO.資料.如果是真咭就可以下載他的檔案.如果是假咭便[錯誤資料]下載不到檔案

SONY發言人證實全線 PRO DUO HS咭已在一年前停止發售.

128MB谷變4GB
除了2GB SONY HS記憶咭外,現在深圳出售的還有4GB SONY HS記憶咭,但該記憶咭,就連SONY公司本身也未曾生產(SONY只生產了4GB普通咭.零售價約$1,600), 記者以$300購買時,店員確實能在電腦.數碼相機及PSP上.清楚顯示該咭確有4GB容量,但當記者將咭插入數碼相機後.當影至六十張(約128MB)後,即使數碼相機仍能操作,但轉作播放操作時,卻出現[FILE ERROR]字樣.只能顯示頭六十張的相片.

據業內人士說:其實呢張咭只係得128MB,但係
回復 支持 反對

唔該哂~~~~~
回復 支持 反對

好在我c黑名單d人 好在冇同佢買-_-唔係就買d假野
回復 支持 反對

我聽日諗住去買
好彩睇左呢個post
如果唔係真係俾人呃左都唔知
多謝
回復 支持 反對

回復 #5 ∼>風<∼ 的帖子

雷射在哪??.........
回復 支持 反對

http://hk.f2.page.auctions.yahoo ... 147537?u=pspbuysell

wa~4gb 680蚊
佢有埋5年保養喎
咁係咪假嫁
回復 支持 反對

(原創)真假Memory Stick PRO Duo (EASY TO分)

3.0以上版本

回復 支持 反對

嘩...樓主你d料好in丫-口-
仲有丫...唔係所有supported既都係真卡黎嫁-口-
只不過unknow既一定係假...
supported既都會有假嫁-口-
係網上流傳呢個資料時...
不出3日內已有人話假卡都有機會顯示出supported呢個字...
不過係unknow就一定假咁解

回復 支持 反對

in o既定義係咩?
咁快破解倒--
回復 支持 反對