打印 上一主題 下一主題
收起左側

[完][十年的約定] *結局出左啦* 多謝大家支持^o^

好心最後一篇就打好d啦....又要我出埸= ="""""""""""""

藍藍: 你地幾好嗎,都好耐冇見啦,呀草你個病好返啦wo ~~ ^^ 以後要小心身啦,呀星\./你要幫我睇住小海呀,
      雯雯,你有冇令女左呀a.a,得行回返我e-mail 啦 ^^

呀星: 唔最好食呀,重係最貴 =.=^

大家: 咩都冇唔wo!

藍藍: 你班人呀,我唔係人呀,尋晚返到黎你地又訓晒覺,咪寫左信我返黎囉,又唔等埋>"<

個結局一般啦.....

這帖子是由 壞男孩 管理人員從 =原創小說= 版塊移動到 =完結小說= 版塊的
回復 支持 反對

覺得個結局太馬虎喇....
不過都算一個結局-.-

[color=red]這帖子是由 壞男孩 管理人員從 =原創小說= 版塊移動到 =完結小說= 版塊的[/color]
回復 支持 反對

Originally posted by 追風逐日 at 2006-8-20 22:36:
好心最後一篇就打好d啦....又要我出埸= ="""""""""""""

個結局一般啦.....

謝謝你在這故事裹替我改正錯字
十分感謝 bao_44

這帖子是由 壞男孩 管理人員從 =原創小說= 版塊移動到 =完結小說= 版塊的
回復 支持 反對

個結局唔多得wo,假若e幾日有靈感我同你作過佢,不過要你同意

[color=red]這帖子是由 壞男孩 管理人員從 =原創小說= 版塊移動到 =完結小說= 版塊的[/color]
回復 支持 反對

Originally posted by tom12345678 at 2006-9-4 20:59:
個結局唔多得wo,假若e幾日有靈感我同你作過佢,不過要你同意

好呀=o=
作出黎都係比大家睇姐 =o=

回復 支持 反對

kk

結局

自從藍藍走左,小q都好似冇咩印象,仲主動同雯雯開口

我:雯雯阿,我or

雯雯:我咩姐,平時都唔覺你咁怕事

我:都係冇野啦

但係小q始終講唔出口,係果時我以經記得番藍藍

三個月後~~呀草終於唉唔住啦,大家都覺得傷感,睇住呀草推入冷凍防

雯雯:(喊緊)冷凍防咁涷,呀草點頂得住呀~~

係e個時候,雯雯佢都傻左,入左精神病院

但係我(小q)都係講唔出口,眼白白睇住佢比人推走

呢到係上,一陣作埋,要上課

[ Last edited by tom12345678 on 2006-9-5 at 05:40 AM ]

回復 支持 反對

~~結局~~

我(小q)最後都係欣然接,我留低左封信,希望雯雯睇到會明白

雯雯:

我想你看到這封信時,我以經不知去向,可能我出國讀書了,可能我意外死了,也可能我以經有兒子了,但我還是放不下你。我希望你能忘記我,令找新歡吧。我老實說,我妒忌呀草,為何你能不轉心地愛著他,我妒忌為什麼小海和呀星能夠在一起。我最後找了一個代替品─藍藍,但日子久了,我也喜歡上了他。
我最後決定,我要去美國找她。

請勿掛念

小q

當小海做左早餐,卻搵唔到我(小q)見我未洛黎,叫我果陣,佢見到封信

小海:星呀,小q佢去左搵藍藍呀

呀星:係.黎做咩呀

小海:你睇封信!

一年後~~

我番左黎香港,諗住探呀星同小海

叮噹~~

黎~~(聽到一聲大喊)

雯雯:係,你呀

我:嗯,我番黎探你地

我一入到去,咩都冇變過,同以前一樣

我:你汁嫁間屋

雯雯:係ar

佢既反應好似唔識我咁

我:咁冇咩事我走先啦

我出門口果陣聽到喊聲

雯雯喊緊)你真係走啦

我:嗯,我要去搵藍藍

雯雯喊緊)你真係一d都冇掛住我???

我諗:冇理由要雯雯傷心,不境係朋友

雯雯喊緊)我每日都打掃,就係等你再番黎,點解你要咁忍心,就咁就走

我:我咪叫左你忘記我lo,你仲等我???你咁靚女實有人要嫁,但係..我就唔同,我e家心入面只係得藍藍

我(小q)根本搵唔到佢,佢都冇過到美國,照個地址都搵唔到

當我出門口就聽到雯雯好大既喊聲

我一令轉面就見到呀星

我:a呀星,小海點呀

呀星:佢..自從見到你封信佢就去左搵你,雯雯佢岩岩先好番,你唔好激佢la

我諗:呀諗到個方法令到雯雯可以忘記我

r,你鍾意雯雯就出聲la,咪扮哂野咁,你咁關心佢,你咪溝埋佢lo

我:life到la我都要走la,你對佢地好d呀

當life門關左,我先覺得我自己好過份

三年後~我鍾於搵到藍藍,佢係番我地間學校附近間學校讀

我同藍藍以經好番,但係雯雯就.....

以止你地自己諗

回復 支持 反對

用左我兩個鐘既時間.......終於由第一話睇到結局
嗯...講真.....好多錯字._.同埋有d篇章好求其@_@
好似有個係用左成首歌既歌詞做內容...自己作既就得兩句咁........
不過都幾好睇0v0同埋幾搞笑下@@(作者同小翹講野個d)
最後希望你係未來既日子能再寫^^加油!
回復 支持 反對

Originally posted by ykrf9119 at 2006-9-8 22:00:
用左我兩個鐘既時間.......終於由第一話睇到結局
嗯...講真.....好多錯字._.同埋有d篇章好求其@_@
好似有個係用左成首歌既歌詞做內容...自己作既就得兩句咁........
不過都幾好睇0v0同埋幾搞笑下@@(作者同小翹 ...

多謝=3=

有時間會玩下a_a
回復 支持 反對

推一推返上去先 @.@
搵多D 人睇下啦-0-
回復 支持 反對