樓主: Britney_Spears
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 會考CIT 05 年最受爭議一題

正確答案應是 D 。
因為只允許使用a至z, "-", "." 和 "+" 符號,不可使用 "_" 。
回復 支持 反對

cancelled
回復 支持 反對

前幾日cit好慘- -唔多識,我前一日弟一次做05份mc....錯兩條,真係得十幾%人岩果兩條,我覺得係最易- -唔使諗,但係今次問唔中平時温果d,我成年唔聽書温左2日渣- -覺得都ok,課程實在太廣泛啦,咁本係你平時既資訊集合性考驗,我睇得e-zone,電腦一週多,我估我唔温學校果兩本廢野都有c....望返佢問d野...唔係講笑
回復 支持 反對

我呢年A左電腦= =
但30條MC...錯10題= =
但都A左= =

評分

參與人數 2樂點 0 收起 理由
dh 0 再補回(我的錯誤- -)
[SYSS]Fantasma 0 推舊帖

查看全部評分

回復 支持 反對

原帖由 Kyle.T 於 2006-11-14 00:38 發表
我呢年A左電腦= =
但30條MC...錯10題= =
但都A左= =

話說我mc都錯8條....而且pascal 果 part fail硬.....
(本人是pascal 低手)

都可以B......
回復 支持 反對

原帖由 [SYSS]Fantasma 於 2006-11-14 00:42 發表

話說我mc都錯8條....而且pascal 果 part fail硬.....
(本人是pascal 低手)

都可以B......

我MC懶快咁做晒..30分鍾做完- -
但太大意...又唔去CHECK卷..
不過我做過時..我讀MULTIMEDIA...
份QUESTION果PART....
我覺得會接近FULL咁濟= =
因為太易...出寫網頁...我校FORM1讀的電腦科(VB 加 HTML)= =

其實果一題正確答案我覺得是D..因為根據W3的定義...是無"_"的....
而且我到呢一刻都未見過有網址係有 "_"
你地見到有果D人只不過係....sub...domain 或者係server設定出來的...
所以不屬標準
可能考試局就係咁取消左果題- -
回復 支持 反對

原帖由 Kyle.T 於 2006-11-14 01:03 發表

我MC懶快咁做晒..30分鍾做完- -
但太大意...又唔去CHECK卷..
不過我做過時..我讀MULTIMEDIA...
份QUESTION果PART....
我覺得會接近FULL咁濟= =
因為太易...出寫網頁...我校FORM1讀的電腦科(VB 加 HTML)= ...

總之我個B直頭可以話"執"番來....

pascal (20%) 我睇完solution, 我諗有 7/20 分......(已經是樂觀的計法)
project pascal (20%) 老師一句彈核>>> too simple (即係唔會高分得去邊), 我諗有 10/20 分
theory (60%) ........... 我都冇野好講, 用一句字形容, 點解CE卷易過學校N倍??.... 平時CIT全級排約55/90....

老師預測本人CIT CE result: E
本人預測自己CIT CE result: D
結果, 本人CIT CE result: B ......

ps: 你唔使睡嗎?.....我仲睇緊jupas + nakuz .....
你jupas 有咩水泡科? -.-

回復 支持 反對

原帖由 [SYSS]Fantasma 於 2006-11-14 01:21 發表

總之我個B直頭可以話"執"番來....

pascal (20%) 我睇完solution, 我諗有 7/20 分......(已經是樂觀的計法)
project pascal (20%) 老師一句彈核>>> too simple (即係唔會高分得去邊 ...

我最水泡果科就已經係最想入果科= =
CU computer Science
回復 支持 反對