打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他] 吹水帖臨時分帖 - DEA事件討論

來自 綜合音game吹水post
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4321690
#12084 至 #12113

大家可以繼續在此討論
也可以引用吹水帖的帖子 搬來這裡以回應對方
感謝合作
回復

剩係講條片 唔好講之前有咩事跡
我明可能呢個團體係其他DEA群組眼中 可能係有好多問題
不過係其他人眼中(包括我)都係對呢個團體一無所知
就由Konami Asia對於條片既Description同埋條片本身
我只係覺得佢地係一個DEA團體 就係咁多

唔係其他群組講左一大堆野 我都了解唔到佢地所指「佢地係舞蹈房自己練 唔出街機玩」
不過正正因為果一大堆不滿 搞到宜家d外人都覺得亞洲既DEA圈子係咪有咩問題
果d人咁樣又做係咪鼓勵緊其他人玩DEA?會唔會嚇親其他人?
有咩不滿既話會唔會有其他私人少少既渠道可以發表?

老實講 假如我係一個外人既話
見到呢個post咁多人係度嘈 我都唔會太想玩呢隻遊戲
誇張d諗 可能會產生「玩一鋪DEA可能會比人打」既思想都未定

===========================

至於條片本身有冇問題
同樣 以我一個唔屬於任何DEA圈子既玩家黎講 佢地宣傳既力度的而且確唔夠
我諗掛個banner寫住DANCE EVOLUTION ARCADE或者掛幾個二奶架可能會更加好
其他團體話條片的而且確唔掂 似晒命片多d 我就好認同既
不過呢條片又未至於唔鼓勵人玩DEA 亦都未至於「無宣傳」既效果

只要唔係「無宣傳」或者「負宣傳」 K社就會揀黎用
而果陣又冇其他團體同K社合作 出黎做宣傳活動(我唔知係咪真係冇啦 果一排
咁K社肯揀佢地 又真係吹佢唔脹架wo
回復 支持 反對