打印 上一主題 下一主題
收起左側

[REFLEC BEAT] [Colette Summer]釣魚大行動(21/8第三彈更新)濁流再來?!

http://www.nicovideo.jp/watch/sm21645516

【Rb colette】疾風【SOUND ONLY】

呢首所用的sound effect不禁令我諗起某東方的BGM....應該係sound effect湊巧相似吧...
回復 支持 反對

呢首「海神」的插圖望落去真係似「卑弥呼」

有趣的是,三種難度的object數都係好靚的數來的

BASIC: 300

MEDIUM: 500

HARD: 900

以物量來說排第3名,雖然官方仲未公開「兎々」的身份,不過聽完首野真係呼之欲出

(註: 「」喺日文理應係發「u」音的,而「」係代表同前一個發同一個音的意思,但如果讀「u u」的話你實在諗唔到係咩artist)

(註: 用平時中文的讀法就可以理解, 「」即係「兔」, 兎...兔兔...吐吐...TOTO...TOTTO.........大家明白了嗎)
回復 支持 反對

抱歉我又要連帖,rb的情報都係喺呢度提出吧

隱藏曲: ペリーでぇす!

解禁方法: (最好三首)玩有「黑」字的樂曲(也包括了artist名)

・黒髪乱れし修羅となりて (優先考慮,因為呢首無需解禁,只要有e-卡就可以)
・黒点
・量子の海のリントヴルム (因為artist係黑貓(ry
・リリーゼと炎龍レーヴァテイン (同上
・お米の美味しい炊き方、そしてお米を食べることによるその効果。 (因為係96,「96」喺日文發音同「黑」)
・Screaming Your Faith!!! (因為係96
・DRAGON KILLER (因為係96
・Max Burning!! (因為係Black-Y, Black都算係黑

結果: 去到PASTEL ADVENTURE就會發現多左隻黑船,只要去番相應的島嶼就會解禁

相關片段: 「http://www.nicovideo.jp/watch/sm21653704?via=thumb_watch

回復 支持 反對