打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] 越級挑戰!? 北ser 5帶6石天山pvp特輯!!

火影廢架,天山吾錯,搵D勁既打下XD
回復 支持 反對

係幾好
唔錯
不過拖太耐
回復 支持 反對

呢兩隻6石丐幫技術真是麻麻!下次搵d更勁更有技術既丐幫挑戰下呀
回復 支持 反對

呢兩隻6石丐幫技術真是麻麻!下次搵d更勁更有技術既丐幫挑戰下呀
ttt1234 發表於 12-3-2013 01:31

其實我覺得天山好克丐幫  1黎踏雪加速破無狗  2黎半怒解失明      丐幫校場節奏太慢相反天山招招技都好敏銳  可以睇住黎拆招
回復 支持 反對

其實我覺得天山好克丐幫  1黎踏雪加速破無狗  2黎半怒解失明      丐幫校場節奏太慢相反天山招招技 ...
yuncash 發表於 12-3-2013 03:49

又未至於克 高石天山輸出比同石既丐幫高一截 而且靈活性高 整體的確比較佔優
但丐幫半怒解冰凝 鐵鎖 上毒破隱 論拆招 個人認為不相伯仲
既然雙方都有得拆對方既招數 雙方都需要應變吧
係打校場既立場黎講 應該都有得玩
回復 支持 反對

又未至於克 高石天山輸出比同石既丐幫高一截 而且靈活性高 整體的確比較佔優
但丐幫半怒解冰凝 鐵鎖  ...
楓 〞 發表於 12-3-2013 10:25

其實鐵鎖 冰凝 解唔解都ok  見龍在田令到你用唔到冰 我自己打丐都好少用 鐵鎖左你佢最仲多係飛開用3招遠射射你3野 蝕3下比人
but我天山半怒係無視你6秒潛龍  同埋踏雪加速可以破到轉 就算破唔哂都起碼破到一半以上

而條片入面火影嗚人
第6本心未仲110 用唔到黎解
回復 支持 反對

5石以上 丐真係好難打贏天山。。越高石就係丐幫的悲劇
但低石 丐幫又真係好強。。係關門派設定的問題 同玩家技術無關
回復 支持 反對

全6石根本op 但玩天山係玩技術的 哈哈
回復 支持 反對

其實鐵鎖 冰凝 解唔解都ok  見龍在田令到你用唔到冰 我自己打丐都好少用 鐵鎖左你佢最仲多係飛開用3招遠 ...
yuncash 發表於 12-3-2013 13:09

天山就算被上毒/焯傷 照樣可以冰凝 視乎你踏雪準確度如何
陽春解潛龍 呢個的確係個優勢
如果天山將所有怒都用黎解潛龍 丐幫每次潛龍都會俾人廢左5秒
但唔代表潛龍冇用 反應+解除時間都有1秒吧 1秒夠出技奪回主權
武當打丐幫 多數照出攬雀 同樣道理~
至於踏雪加速破轉 丐幫可以冰至無狗+加速80技 中一半唔係難事

不過始終係紙上談兵 有好多野都已經假設左
假設天山有怒 假設天山踏雪加速CD完
假設冰至無狗出到/中 假設雙方心法修煉同等
整體高石天山係佔優 不過丐幫亦唔見得唔可以玩拆招
高石丐幫最後可能輸多贏少 但至少個過程唔會係你形容得咁單方面咁無聊~

P.S.丐幫有能力可以令天山全場都隱唔到 只係片中丐幫忽視破綻攻擊既功用
回復 支持 反對

死雞撐飯蓋
回復 支持 反對