收起左側

[GF/DM] [大夏祭] 早上也有大夏祭!每次遊玩獲得兩個燈籠!

關閉 [複製鏈接]

標題第一句呢...
其實我不太清楚原文的「大夏祭りだって朝ンクス!」
所以就用google就這樣譯出來「早上也有大夏祭」就算了 始終不懂日文

回題
原文在此:
http://mp.i-revo.jp/user.php/jb-staff/entry/1654.html

重點有兩個
1. 明天GFDM有壓力箱升級(對於不打算長玩GFDM的人來說應該沒什麼關係

2. 從8月8日起,香港時間早上11時之前每次遊玩可得兩個燈籠
 (沒有提及限期...還是我看不懂日文 忽略了限期了?)
 (包括GF、DM和jubeat)

以上
回復

是了

所以各位可以睇定每間鋪頭既營業時間
以我所知VZ好似係開9點
北角GW聽人講好似係開8點(求確認
回復 支持 反對

睇黎搵日要去是但一個地方煲死GFDM
再搵日去金龍/全家煲死jubeat

不過聽日唔得閒
回復 支持 反對

SMART GAME都得既...不過感覺上好似成日都咁多人

去金星既話 可以順手睇埋隔離部XG有冇人打
去金龍/全家既話 仲可以打4蚊jubeat
回復 支持 反對

夜晚去真係多人到爆
之前我去SMART GAME都剩係為左裡面部IIDX
出面jubeat既跟機銀真係多到一見到就唔想跟
回復 支持 反對

呢個情況我都見過..
不過果陣時我都係照跟左先..
最多咪挽陣TIME CRISIS(槍GAME)
3蚊3條命..夠我挽半個鐘XD ...
enttyes 發表於 2012/8/7 22:22

音G以外的我都不
所以我寧願上高台打V3算

冇記錯的話,荃金係咪9點正開門的呢?
六神綱 發表於 2012/8/7 22:34

我都想知
不過VZ肯定9點就是了

我今日去左北角game world比想像中少人
我4點半去玩到7點到...dmgf平均二個銀到
jubeat就有4部機....平均一 ...
danny仔仔 發表於 2012/8/7 22:36

咁又真係好少人
話晒成個港島得GW一間有XG
可能因為今日係平日掛
回復 支持 反對

鼓個邊拍到我手斷先入到10蚊入去....
danny仔仔 發表於 2012/8/7 23:12

未打已經手斷(茶
回復 支持 反對

今早去看看e-gate望望

雖然唔多睇明d日文,不過有個時間好清楚顯示

係日本時間11:59分之前,定係香港時間11 ...
六神綱 發表於 2012/8/8 08:25

日本時間
所以用返香港時間黎講 係10:59之前

===========================

用返上面leaf大既情報
即係話最多可以偷跑既燈籠數係...5個

打個例子 假如我今日已經玩左GF同DM 目前既情況係咁
● ● ● ● ●
● ● ● ● ●
● ● ● ● ● ●
咁我再去打多鋪jubeat 假如係朝早11點或者之前既話 應該會多兩棧燈
然後計埋每日bonus 就會齊晒燈啦

簡單黎講 果一鋪jubeat已經可以開始偷跑
(當然呢個技倆同樣適用於GF同DM
回復 支持 反對

btw,今日荃金有一部或以上的1.5有Plum
六神綱 發表於 2012/8/9 14:08

今日我都路經荃金發現到
玩左

===========================

左邊係Summer Holiday 中間係Plum 右邊係PHOTOIMPACT
本來連左邊既Summer Holiday都未開得住
但係今朝係部DM面前暴走 再順便打多幾鋪jubeat同GF就變成咁
回復 支持 反對

其實如果想快d開到pleasure box的兩首隱曲,係咪應該多打matching的曲

事關我就快開到達見惠的位置,但依 ...
六神綱 發表於 2012/8/10 08:48

LP不夠嗎?
咁睇黎真係要打多d matching曲

我會認為唔關事..果D分應該係睇你成續而比
enttyes 發表於 2012/8/10 09:29

no
chain combo同拎到幾多LP有好大關係
只要你當時連線既人數越多 chain combo會斷既機會就越細 而combo都會越多
(因為chain combo係要全部人一齊斷先會當斷combo

詳細可以參考返hosum大既說明(我都係聽佢講先知有呢回事
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4379823 #6
回復 支持 反對