查看: 4405|回復: 19
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[GF/DM] [給新手的] 打XG3的注意事項(已增加機台位置)

關閉 [複製鏈接]
其實開Encore 唔係太難..

只要extra 專用曲SS 就得..

但係唔知點解有時見到D人 9x % (唔係ss ) 都入到encore..

==============================
同埋  火雞大大  漏左每日連線曲 chain combo Live Point  個D 未講

btw  我真係好懷疑其實  xg3 改Pleasure Box 開歌方式係咪要就大夏祭..

如果冇改到都好似以前咁抽key 開box..........嗯....
回復 支持 反對

Chain Combo我反而唔係太熟
剩係知session既時候 好似係自己甩左人地未甩 都會當你未斷combo
唔清楚
Torchic╳小火雞 發表於 4-8-2012 08:45
chain combo 其實個玩法係咁既

個chain combo 係要你上左11 combo 先會開始計你d combo 入chain combo度

當開始有一個人入左chain combo 之後  咁中間 chain combo 就會開始順時針轉

轉既圈數越多  你每打一個音符所拎既LP 就會越多 (轉到去彩虹色為最盡)

當然 如果參與呢Tune 既人  咁岩都斷哂combo

咁個chain combo 就會break

佢就會以逆時針倒轉番去  直至有人 11 combo 為止

所以如果係同人玩  係會比較易爆LP...

因為個Chain combo 好難斷...

以上為我對chain combo 既理解....
回復 支持 反對