查看: 6196|回復: 32
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[一般討論] 近排既Samsung機一問~

關閉 [複製鏈接]
3k ar, 你買W不如買Galaxy Nexus.
==
回復 支持 反對

回復 16# EY3P

Note 1定炸過Nexus,仲要水貨都1定貴過NEXUS lor.
回復 支持 反對

何出此言 ??"   屏幕上 .. Note 完勝 .
EY3P 發表於 29-5-2012 21:17

note個mon除左大左有d咩勁左?. 同1塊mon 泥+woo.
    ppi仲低左tim woo.
回復 支持 反對

Nexus 1.2 Ghz  Note 1.4 Ghz (以原生作準
             NFC               支援 S-Pen
             ...
EY3P 發表於 29-5-2012 21:34

問題喺1.4 同1.2 ghz 只喺cpu frequncy,我試過將部手機set 做1.2 ghz,凈喺有 1個core,比我d fd 試,根本用5出分別,但喺我好肯定note 個gpu 打機5會勁過Nexus.
    至於果支spen,咁我都買到電用筆,支筆都5喺貴.
    main camera 喺note 勁d,前鏡頭我試過,note喺 pixel 高,不過靚5過nexus

至於rom,kernal 過d resources 1定 nexus 多過note/
   重點喺價錢,我點解要買部貴價s2 呢? 我與其買note,不如買s2 la,至小nexus 水貨仲平過note 差5多5百蚊woo.
回復 支持 反對

Note 支 Spen .. 你居然用普通電容筆去比 .. 最重要係外貌 .. 我點解要用三千蚊去買塊 M巾 (純搞笑 ...
EY3P 發表於 30-5-2012 21:19

怇支spen 我真喺睇5出勁d 咩?. 雖然我都5覺怇特別好睇.== 不過冇計la,人地samsung 中2 ar ma,你睇下s3 同Nexus ,真喺我都分5出. == 不過我都好好奇,samsung喺咪連designer 都冇.
    不過我個人認為note太大,而且計價錢,怇真喺5平lor,根本就喺1部貴價s2. ==
回復 支持 反對

未真正用過唔會明白
EY3P 發表於 30-5-2012 22:16

咁我有真喺冇專登去試支spen,不過htc flyer 我有試過,我覺得1個類似既功能仲未值得貴幾舊水lor.
    不過其實我啱啱睇razr maxx 似乎好過曬e 2部. ==
回復 支持 反對