打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他] 綜合音game吹水post

近排挑緊七段
然後理所當然地響Safari 到炒左
前面掉血主要響兩個地方掉
一係第二首twelfth style最尾個抽46-》17交互押
二係第三首uber個堆又臭又長既樓梯
呢兩段成搞到我得番三成血入Safari, 然後連後半段都入唔到

然後樓梯苦手既我玩七段玩到連über都能easy掉了
流石樓梯練習曲,七段害人不淺阿(
回復 支持 反對

回復 13961# casiopea
咁又係
今代既段位感覺仲難過以前
六段既Apocalypse炒左我兩三次,流石五段狩りの聖女
七段更加唔好講,我好掛住上一代既傲慢醬.....
(雖然斷罪D樓梯好似仲勁過uber,好似係)
---
講番七段
對我黎講brainstorm既皿練多左問題唔大
反而係

尾段呢抽容易掉血
嘛,樓梯嘛www

Twelfth 感覺幾睇手感同狀態
至少響Normal mode初見既時候,最尾個抽

係硬食到然後EC左既,不過響段位實戰個陣反而甩左唔少血

至於uber

主要響呢段掉得最多血
感覺勁似mirror左既Apocalypse

嘛,的確,精神狀態好緊要
狀態好既話連Verflucht既H譜都哽得落
狀態差既話,隨時連9級都可以反艇
回復 支持 反對

casiopea 發表於 7-4-2016 13:13
我發現我揾唔到引用......

啟示錄我都係最近先EXH到

呢一版jubeat既金錢條係鑽方塊ww
所以完全係理所當然既事(
回復 支持 反對

RE: 綜合音game吹水post

影之輪舞曲 發表於 8-4-2016 19:51
作為QB ver.1其實好多野設計上唔係太好:
1:每次打完每首歌都計dig point,最終結算時先計起碼方便D
2:鑽 ...

3呢點我第一次玩個陣差D中伏
玩完禁左第一個就行開左
後面跟機既差D就用左我張卡黎玩(
回復 支持 反對

VZ要汁即係話以後要玩BeatStream要行去冇雷公咁遠既荃金到玩?!(
利申要搞樂古聚既話31號我ok架
到時歡迎睇我打Safari響第幾段炒www
回復 支持 反對

死命爆seed
終於響deadline前一兩分鐘交左份report上去
甩難...

仲有聽講VZ改左響6月3號汁?
回復 支持 反對

Torchic╳小火雞 發表於 2-6-2016 14:26
之後又收到d消息
DMT DEA同BeatStream都會搬去荃金
成set XG就搬左去沙龍

BeatStream搬去荃金真係hi出聲
唔係已經有一set啦咩?
搬部去旺角都好丫(
回復 支持 反對

尋日響日本番番黎
關西真係好好玩

今次去日本除左睇景同食野,最主要有三個目的
1.音game
2.夾公仔
3.AC版艦娘

音gane嘛,黎到日本梗係玩CHUNITHM啦
其他既一係香港都玩得,一係香港冇但係就唔多好玩冇咩存在感(

新出既end of the world冇玩過,似我呢D連12都會fail既small potato完全唔敢玩(

發狂BMS(
紅譜其實唔難
紫譜嘛......

SEGA用實際行動表示:冬馬小三!

當然其他既都有玩,畢竟日本D機普遍靚D,而且有香港冇得玩既野

例如呢個leggendaria版既chrono drive

將EC推到上SS鳥,話時話CHUNITHM都收左呢首

唔知promotion定點,我響round1玩個陣係100yen兩局,玩jubeat既話比用paseli平

另外因為好多人排隊,街機艦娘淨係玩左兩次,開頭有D難適應,而且因為對面既攻擊可以手動閃開既關係,被打中會勁痛,皮薄既DD隨時一下大破
不過竟然開到閃卡
雖然只係蛐蛐長月(

夾公仔機...我學到個教訓
非不得已千祈唔好去Round1到夾,太過食錢,我響Round1夾左好耐淨係夾到一個(仲係符符碌碌咁一下子夾到),響其他地方夾就大豐收,有D地方仲教埋你點樣夾,這差距...

既然係音game版,所以講下左上角既Rasis III好了

前面既係響Tower Record度搵到既椰子合輯,有齊哂到目前為止幾乎所有歌
最近個首夏陽+一舞冇收錄到,嗯

同以前夾到既Rasis II擺埋一齊

竟然仲有特典
唔知響香港用唔用到
早知道既話我就響日本個邊用左佢先啦...

評分

參與人數 1樂點 +40 Bravo! +1 收起 理由
Torchic╳小火雞 + 40 + 1 精彩

查看全部評分

回復 支持 1 反對 0

(七段難民受到65536點傷害)
回復 支持 反對

鋪哂灰...
SINOBUZ 出左啦
六段既難度大縮水
送死既啟示錄變左送分既新十年
捽碟歌變左做縱連歌
整體黎講弱左好多

七段仲未試....反正都會死響Safari架啦(
回復 支持 反對