查看: 5372|回復: 24
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] 每日stage派發帖~~(4/9)[加stage editer位置]

size: 100 : 100
據 : 各一個
人數建議 : 5 vs 5 / 15 vs 15
高 : 25

Prt Scr short了
一陣補上

have a nice match

base DEF BK.nsd

64 KB, 下載次數: 45

lost.nsd

69.26 KB, 下載次數: 40

cave Nair.nsd

50.05 KB, 下載次數: 46

cross race.nsd

31.97 KB, 下載次數: 45

ICE roof cave.nsd

33.04 KB, 下載次數: 59

回復

回復  噬神

唔使,可以玩小跳盾都夠打的
NGLEO 發表於 2-9-2011 00:18

其實
我用空機 1高度你都未必殺到我=]
1隻有浮衝既空 係高唔高都冇問題
最重要係 你識唔識用
空機係地下 唔代表冇用
浮衝係可以落點
單靠佢突然加速 要殺佢已經唔易
再加上 你知唔知浮衝係地下 移位真係好強
等同一隻跳機 但唔係慢既高低差
                             係極快既水平差
回復 支持 反對

回復 22# 噬神

唔使,可以玩小跳盾都夠打的
回復 支持 反對

回復 19# motaswecx

wwww機體打到同打不到,在於運同實力,高度其實好次要,試過馬克轟炸,人不在下面,又轟中的,在水中,一堆空圍來也可以打中,cb,從來都好奇怪的就是「你有點不等於你好勁」,高度不要緊,其實這個高度拙者覺得不錯啊
回復 支持 反對

回復  噬神

其實呢.空機唔高好難玩,只是佢搞得太高,建議死亡你將個場既高度較3-5右左就ok,最好就 ...
motaswecx 發表於 1-9-2011 16:34

唔識玩空機?
邊個話空機低飛廢?
浮衝都玩傻你啦=_=
無論拎電槍 星雲 等離子 弓都係
有浮衝既空機低飛可以勁過高移/小跳陸
回復 支持 反對

開CB.ENG後
右行面有個小icon
stage editer
入了去就是了
有不明可問本人
按Help也有指南(all english)

p. ...
plk111 發表於 1-9-2011 14:20

>右行面有個小icon stage editer
我睇右面睇到眼殘都搵唔到
Help又搵唔到有stage editer 這字眼

求解
回復 支持 反對

死亡的MAP我都想試呀(拖
要試叫我嗎(炸
下面果個係本人整的MAP 係CS入面的D2 MAP 雖然復原度只有80%(雖然5知有冇80%(炸
雖然係用左一日都冇的時間去整(茶
D2.nsd

D2.nsd

127.9 KB, 下載次數: 17

回復 支持 反對

回復 17# 噬神

其實呢.空機唔高好難玩,只是佢搞得太高,建議死亡你將個場既高度較3-5右左就ok,最好就2-3吧,呢個高度應該打到空機,同埋d路唔好咁崎嶇,格機行唔到的,加斜路吧。
回復 支持 反對

回復 16# plk111

會有影響的,你更新時都開唔到個製作器
回復 支持 反對

死亡
首先 你唔想某類機機大哂 地型就有改改
例如 如果高度上限太高 但又唔係有2~3層 咁高機就會出現大既優勢
        如果山洞太多 又唔多空間走 咁陸機就會大優勢
        如果個場 細既障礙物多 場面積太大 咁炮機就會有優勢
所以
要整到層10樓 請你加多1~2層係中間 比d陸/炮可以跳得到上去打
又或者 5樓整地面 比5層地底 5層空中
咁全部人係5樓開始既時候 可以自己揀 唔會怕一出呢就比空屈/比陸屈
炮都可以靠係d地面/地底 唔洗死咁快
回復 支持 反對