查看: 63034|回復: 183
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 大家覺得5隻角之中,邊個打pvp有優勢?

關閉 [複製鏈接]

重要聲明,這裡不是談技術,是談角色平衡,請大家腦入面loading好先投票
單選投票, 共有 522 人參與投票
您所在的用戶組沒有投票權限
回復

重申,依到並唔係講最強,而係講邊個有優勢,並無抵足技術既問題,以少勝多,以弱勝強係可以的
本人玩蕾娜既,通常玩單挑
好多時同劍打,我企定係到
隻劍一行埋黎,我放技花舞
之後開始屈連,d劍根本捉唔到我
但我剷一剷就屈到佢
有時我零傷害完場
我認為劍仔要勁第一樣要學既野係
捉人!而唔係連!
回復

但大多數輸俾我玩弓手既都係劍仔- -技術問題吧= =
我企定係到,隻劍一行埋黎我一個花舞
佢定住左,之後俾我屈
如果大家互打一下,會定左一定架嘛,弓手都係快d出手先,我覺得依樣係劍仔比弓手弱既地方之一
回復

所以就說劍仔要先熟練捉人技巧,你打不到人地定左係到,又何能連呢?
弓手贏,係因為人地打唔到自己咋嘛,後者就係純熟咁係人地打唔到你既時間打到人,其後就屈人
回復

唔可以話超廢既,回魔慢勁多咁解姐
回復

所以我先唔玩法師= =
弓手可以代替劍仔啦
首先我講一講劍仔既缺點
一,收刀慢,你見人地玩劍仔,你有幾何見到人地斬10刀中9刀,10刀中4刀就差唔多,就係斬空氣之後,俾人係後面偷襲,想走都走唔到
二,"肚痛"耐,同弓手魔師互斬之後,都係人地取得先制,打你一野先,最後都係俾人屈
三,技能範圍小,你一定要屈人既時候先可以出技,否則5次有4次都係打空氣(除覺醒外)
所以,劍仔最大既用途係擾敵,大家通常睇結果既時候,劍仔唔汁雞,好難做到最多殺敵既人

重有,大家唔好再講咩技術高就贏,技術等於一切既野,依家唔係比技術,係比角色平衡,你有無係腦入面loading過先講野呢?
回復

團p...我玩過幾日韓版...我覺得法師屈哂= =
1-2個近戰護住,法師呢埋係一二邊回魔,再出黎放技...sm(甚至4個法師)
暗法有吸魔&死神,高法有五倍速回魔&連環火球&冰雨已經夠屈,仲有魔盾,瞬移...(囧

1v1就好睇技術...
近 ...
S!U醉`:) 發表於 22-11-2009 12:46

同我之前講既一樣,近戰既用途大多都係擾敵,魔師都驚俾人打架嘛,咁會走,走咪回唔到魔,
劍仔擔任一個好重要既角色,佢要護住魔師/弓手,又要去人地隊個到攪攪震,如果劍手為左殺人既話,隊伍一定輸
回復

好同意之前某人的話
劍士練好捉人先勁!!!
所以我覺得唔太要技術而win的是:
法c>弓手>劍士

上次見到個法c閃得超勁-0-
個劍士由右至左跑去佢果度
個法c即克閃去右 個劍士即克想向右斬佢
個法c就好極速送佢一野(-> ->  ...
victor35tg 發表於 22-11-2009 14:17

個個係我= =||有名你叫,叫玩完啦= =
回復

我支持弓,玩劍勝率唔會高得去邊= =
回復

請說明一下加速依一樣野,唔係好GET到
回復