打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] AION係唔係同AIKA一樣

講真我玩左8年online game ...
反而唔覺AION 同一般有得比....佢似wow.....唔洗等完一招...慢慢先出第2招
only畫面都冇得比...
aika我一入去...只覺...畫面咁垃圾既

仲有音樂...AION正到爆
AIKA呢...咪一般個D風格 ...
我係日月 發表於 26-6-2009 15:50

完全同意
有好多人未完全認識Aion
就話Aion同普通game冇分別
仲要用Aika同Aion比
我個人覺得當你玩Aion玩到後期既話
會完全覺得Aika好廢
都唔明點解一班玩家仲有將Aika同Aion比
有d更話Aika好玩過Aion
真係無言
回復 支持 反對

玩左8年online game都淨係著重畫面 (汗
飛行打怪 台灣隻 飛飛online n年前出左啦...
音樂我覺得未有game可以超越ro
畫面...得個靚字有咩用 而且好多game畫面都好靚架
aika同aion真係無得比 1隻玩系統 1隻玩畫面 比 ...
月祭_+ 發表於 27-6-2009 06:10

佢係唔係一早就set死左隻game係4xx mb?
佢做好d個畫面唔得既?
我覺得Aika完全係低水平遊戲
設計簡單
你話Aika玩系統
我又唔覺得Aika有咩系統咁好喎

回再樓上
aion真係唔夠wow好
但係宜家既wow以經唔再係好似岩岩出既wow好
回復 支持 反對

有女兒系統好勁?
我周街都可以搵個玩家養佢
仲要唔洗機械化養寵
仲有聽講個女兒可以加buff
如果可以加buff
我搵個護法加buff
買料理俾佢
俾錢佢
同養個女兒有咩分別
大家又可以交流
養寵物呢個系統跟本冇
玩家都係一樣
有同冇呢個系統我都覺得冇咩特別

講真aika千人國戰真係有千人咩
300人都唔知有冇
成日係到宣傳千人國戰
搞到班玩家成日用千人國戰黎話其他game

aika有千人國戰
我地冇既?
回復 支持 反對

我想話千1同1個ser 同 千人同1地圖係2回事黎喎
千人係個ser都會lag o既咁收得山唔洗做代理啦
e家係千人係同1地圖 aika可以同時容納2000人同1地圖
仲要計埋玩家同時出技呢
你玩果時多人都唔覺幾lag就係因為佢個自 ...
月祭_+ 發表於 29-6-2009 08:31

你個aika d國戰圖有幾多人姐
咪同aion差唔多
aion畫面好你地成倍
你識話人唔認識aika
咁你又認識aion?
話人之前
諗下自己有冇做過先啦
同埋就算我地人數少過你地
咁又點?
你地個aika只係得呢d?
我見你講極都係得千人國戰同女兒系統
回復 支持 反對

睇黎你活係自己個世界到
你見唔到我講緊係 低配備都可以玩到千人國戰?!
"天堂2 佢點解唔得?" 真係唔笑唔得 天堂2真係得?
你地講黎講去都係果幾樣
隻game同其他game無咩分別 其實aion咪又係咁
佢個飛行系統 有d gam ...
月祭_+ 發表於 29-6-2009 23:12

aion既連技你地aika都冇啦
我地唔只係要塞戰
仲可以去對方殺對族既玩家
咁你地又有?
同埋我地唔係兩方對戰
我地aion係三方對戰架
你又有?
回復 支持 反對