打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 現今ONLINE GAME失敗之處[睇完回復 係一樓加左補充]

只可以回你一句:[太沉迷遊戲世界對自己唔好..適當既娛樂比沉迷更快樂]
專心學業喇....有工返既人士..努力係工作上面喇....
GAME....已經失去興趣囉....宜家覺得睇電視好過打機
回復 支持 反對

原帖由 初之約 於 27-6-2008 22:38 發表
老實講

比個8十幾9廿蚊玩成個月

點都上心d既

想當年比個8十幾蚊玩神話

係咁玩呀玩

玩到傻呀....

同意
E+玩大航海時代玩115/月
都係覺得佢比其他game都好玩
上心d
入面都有人情味d
好好feel
回復 支持 反對

唉  玩online 此終都會有個限期嫁   之前玩diablo 逃避商城俾月費呢d問題  diablo 就係一隻玩家自己係入面玩既game  其實好似玩緊單機game咁  之後,玩到勁高lv咩想要既裝都有齊 結果都係冇玩  緊住又玩巨商.完美.劍俠情緣2.好多好多免費既game 發現其實e+d game既出發點就係搵錢  沖裝又要錢   要強就要俾hkd  好似海盜王咁出咩一擇金豬 抽年裝  搞到當時點數卡賣斷市   令到game裡面周街都係勁裝  上個月入去睇下成個2ser得3-5個人係度玩嫁  就咁樣一隻game又墮落啦     最開心就係玩劍俠情緣2既時間  同一班fd一齊解任一齊升lv一齊殺人   每人都有個一個生產技能  互供所須  加上冇商城 幾開心...........
e+想搵d有質素既game難啦    所 以都係玩下cs war3 過下時間算
回復 支持 反對

其實依家dee game都好似冇乜變化 一味出城打怪 升級[升級仲要又難升又冇人吹水,搞到有時覺得自己好白痂甘玩緊單game]
組隊這項工能以經作廢,本來目的系為左識多dee朋友,升級時好些趣味,但依家 組隊目的系為左多dee exp但玩左甘多game組員都只會打怪....打怪....完全冇吹下水wo~~
其實魔力算系一個成功的game  
因戰鬥方式系回合制[回合制組隊不像依家dee game各有各打,仲可以吹下水] 又多職 人物又q  任務和pk系統等都系依家dee game冇法做到
最衰魔力人數系甘流失  我想重玩都吾得 物價又高 又冇人幫新手= =
有乜野多人玩之餘仲有講有笑嘰game  介紹下比我啊@,@
回復 支持 反對

其實online game有可能係受代理影響 本來一隻好好既game 但係比代理搞到好多野都要用點買
冇點根本升唔到 改版又慢過人 經驗值又多過隻game既開發地或者其他有果隻game既地方
攪到個個都唔玩 代理係其中一個好大既影響
回復 支持 反對

我就小四開始玩~而家中四~玩落玩落~都玩左唔小online game ~

我係為左方便打機學打字=w=

諗起個陣玩龍族真係好開心~

比人殺左~~都唔會即刻爆粗.....

而家唔同哂~一黎就問候你家人

其實你地都講個online game係社會影子~你睇你地......篇野長小小就話多字.....

仲話人地小朋友.....

online game之所以玩~係想勁過人地~自然有強有弱~~同時不存在咩野公平

商城就真係冇辨法......好似係我岩岩玩就有囉(2000)

回41樓

game冇失去樂趣~係你失去興趣......
回復 支持 反對

原帖由 1411141 於 30-6-2008 17:29 發表
我就小四開始玩~而家中四~玩落玩落~都玩左唔小online game ~

我係為左方便打機學打字=w=

諗起個陣玩龍族真係好開心~

比人殺左~~都唔會即刻爆粗.....

而家唔同哂~一黎就問候你家人

其實你地都講個 ...

完全同意,online game係可以反映出社會的變化,玩家的態度、商家的管理等等就正正反映著社會的變遷

由於網絡世界是極自由的,人的思想會在這裡表露無遺

回復 支持 反對

原帖由 迅雷先鋒 於 30-6-2008 21:41 發表 完全同意,online game係可以反映出社會的變化,玩家的態度、商家的管理等等就正正反映著社會的變遷由於網絡世界是極自由的,人的思想會在這裡表露無遺
所以我都冇打機好耐...唯一玩過既game得2隻,彩虹冒險同nostale,呢2隻都係比到我好warm既感覺,特別係彩虹冒險,果時仲係f.1,每日上到去就見到成班fd,一齊有講有笑,可惜最後有人話走,其他人都開始走,公會就咁解散左,我都再冇玩呢隻game,之後轉玩nostale,都玩得幾開心,因為都識到幾個朋友,但lv既差距,就不斷拉開我地之間既距離,慢慢亦都疏遠左,我都再冇玩呢隻game,有時我想找隻game玩下,但係就再找唔到好似呢2隻game咁既遊戲,唯有自己一個沉o係小說堆入面......
回復 支持 反對

魔力寶貝 才是王道

仲有大家發唔發現
e家 d online 色情化
個個女角都勁sexy
回復 支持 反對

原帖由 冷之雪 於 1-7-2008 15:55 發表 魔力寶貝 才是王道仲有大家發唔發現e家 d online 色情化個個女角都勁sexy
d布少到連重要部位都差d遮唔到,自身防護漏洞百出= =
回復 支持 反對