打印 上一主題 下一主題
收起左側

GUNDAM SEED / GUNDAM SEED DESTINY討論區

正確係飛鳥真利用一直而來基拉唔打駕駛室(只打頭/手/手臂/武器/腳),而且飛鳥比基拉殺左條女所以令佢有再一步既行動呢!佢打敗基拉只係時間既問題,飛鳥一日比一日成長,基拉好似仲係到原封不動咁
回復 支持 反對

其實係gsd頭幾集個議長同卡嘉蓮講左脈衝個ms系統係最好--"唔知大家有無留意?
回復 支持 反對

原帖由 指定套票﹏楓' 於 2006-11-1 23:57 發表
基拉根本無心機去打...只係想安全護走arcu-angle......佢點都估唔到shinn都拼哂老命
其實正確泥講....係同歸= =因為shinn插中左freedom個核心位...同自爆無分別

係就係插中左freedom個核心位,但係基拉開左中子干擾器--"
回復 支持 反對

原帖由 老※虎 於 2006-11-2 14:26 發表

脈衝都冇爆到

當然無爆啦∼如果FREEDOM真係爆,飛鳥真死左N年啦(核爆丫大佬!幾千度高溫,唔係基拉係就爆之前禁左干擾器都無戲做啦)
回復 支持 反對

其實基拉唔死,好正常喔~都插唔中,係駕駛室既下面插,最多插中核動力爐,其實都係作者安排既,gs比人零距離自爆都死唔去,咪話插爆部機,劈都可能劈唔死,想搞到基拉變左神--
回復 支持 反對

原帖由 1992wtk 於 2006-11-23 17:01 發表
就是因為這集
令真變成路人=]

人人都說真是主角,雖然的確係以真為主,但係基拉的出現,令真變成了大配角一名~可惜可惜
回復 支持 反對

原帖由 鏗~ 於 2006-12-16 16:56 發表

佢係咪呢個時間爆我唔知
但係,爆得sd既得5個
基拉,呀斯"難"(唔識打- -),真,卡卡連同利古絲
基,斯,真,卡4個爆左sd無疑上係一定會勁左
但利古絲坐係架艦到...爆sd唔知有咩用- -...架艦又唔會行 ...

seed除左係可以令到人勁左之外,我聽閒其實仲可以令到爆seed果個人有預知能量(不知是否正確~)
回復 支持 反對