查看: 9009|回復: 124
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 快過光可唔可以超越時空??

如果得,人有冇可能可以成受到呢??
回復

應該係得,,不過e家連同光速一樣快的機械都未做到,,,快過光速牙,等多1000年都未必做到...如果有左穿越時空,,個世界就會好亂,,有d野可以突然間改絪,,到時邊個維持到,,唔通真係有時空警察???

SO,就算人受到,,都唔好唸....何況人係受唔到
回復 支持 反對

我諗緊d科學家夠唔夠膽整出d咁既野.後果真係唔知會點~
我也同意樓上大大所講既野....
><" 大家都被動漫,科幻的東東影響了! 呢d作出黎ga咋,雖然又唔可以肯定冇可能發生,就係冇可能發生既野,科學家先有興趣去研究XDDDD
其實有d違反大自然規律既野,最好諗都唔好諗,隨時爆發既唔係世界大戰,而係世界大亂

[ Last edited by ☆基路亞∼洛樂 on 2006-5-2 at 02:44 PM ]
回復 支持 反對

Originally posted by ☆基路亞∼洛樂 at 2006-5-2 14:40:
[color= ...

ya,,you 'r right!!!

如果真係有日有人做到,,咁佢就可以信間偷野..@@!!!!

哇,,唔敢想像到時世界會點lo
回復 支持 反對

Originally posted by 骨奴 at 2006-5-2 17:14:

ya,,you 'r right!!!

如果真係有日有人做到,,咁佢就可以信間偷野..@@!!!!

哇,,唔敢想像到時世界會點lo

咁好嚇人,一秒前你個100蚊仲係你手1,一秒後就唔見左=.="
回復 支持 反對

Originally posted by (Arthur)佑兒 at 2006-5-2 17:18:

咁好嚇人,一秒前你個100蚊仲係你手1,一秒後就唔見左=.="

如果真係有超越時空,,呢樣係事實!!!!!!
回復 支持 反對

Rookierookie 該用戶已被刪除
回復 支持 反對

=.=...理論上可以...
什麼相對論說的~~當時間是光速,時間會停頓...超過的話...時間就往回走...
回復 支持 反對

Originally posted by ☆基路亞∼洛樂 at 2006-5-2 06:40:
[color= ...

有時D野唔一定會完美嫁,科技強,不一定是好的,可能科技太強,會令個地球反轉!!
回復 支持 反對

Rookierookie 該用戶已被刪除
回復 支持 反對