樂古Nakuz

標題: 【国服-独步江湖】【港人榜上有名之唔怕唔夠玩】【28/8】 [打印本頁]

作者: Clarence1224    時間: 25-6-2013 21:46
標題: 【国服-独步江湖】【港人榜上有名之唔怕唔夠玩】【28/8】

遊戲YY頻道#40447733 - 遊戲YY同步进行
目的系增加大家既互動-方便大家組队刷副本
因為天龙入面个群組人數上限系二十人
咁令到50几个港人要分散系几个群組
因而創立个YY頻道。

加入條件頻道內有說明

利申#你可能會問,点解上到YY到,得咁少人,又或者点解好似个个都人不在?
   首先,个YY系因為愈黎愈多港人加入先至開,所以大家都仲未太習慣掛YY,所以人少些系正常。
   如果个个都見人少就唔掛YY,咁就永遠都識唔哂所有港人,个YY就永遠都系得少少人。

其次,我地不是毒J,大家朝早都要返工返學,放假都會出街吃喝玩樂,大家都有自己既生活,所以多數都系夜晚玩。
   所以,如果朝早搵我地無人應或見YY个个都好似死人咁,唔緊要,等夜晚先再找我們吧。

下戴地址#http://yydl.duowan.com/4/setup/YYSetup-6.8.0.1-zh-CN.exe

經過2~3个月既時間,小弟終於系呢区到榜上有名

當然,唔系單靠我一个人既力量就可以做到啦。
所以由此證明,港人系国服絕對夠玩,唔會話俾大陸人屈機。
(當然只限此服,詳情參考7#)
亦唔怕人地會見你渣,唔同你玩或刷野。

1#國服介紹
2#國服下載及申請教學
3#國服購點教學
4#唯美貼圖
5#生活及副本篇
6#激情戰鬥篇
7#問題回答集中區

【咪以為我地系識左好耐既朋友,其實我地都系國服先認識】
【但依家就Friend過打Band

【國服】

【超級網通-獨步江湖】

【本服最強家族、幫會、氏族宣傳短片】
【亦即是本人現處的幫會】

http://17173.tv.sohu.com/1425156/playercs2008.swf

【國服好處】
【官服經常更新,內容大多是遊戲活動】
【玩家人數眾多,伺服器全天侯熱鬧】
【九十場對外開放】
【遊戲平均,沒有轉蛋,轉盤,真丹】
【玩家實力平均,普遍玩家三至四級石頭,適合平民玩家加入】
【鑑於平民玩家多,因此不會有歧視,而且容易交朋友】

【國服壞處】
【技書格價較高,因為不斷有新玩家加入】
【伺服器人數太多,電腦性能較差可能會造成少量延遲】
【鑑於是國服,所以溝通需要使用書面語】

【目前已經有超過三十位港人加入】
【等級普遍八十級,經常一起刷副本】
【再者不斷有新人加入,新人升級絕對不是問題】
【如果有興趣加入既玩家可以樂古聯絡本人或遊戲直接聯絡接待人員】

【日更接待人員】

【夜更接待人員】

作者: Clarence1224    時間: 25-6-2013 21:47

【國服官網】
http://tl.changyou.com/main.shtml

【遊戲下載】

http://files1.changyou.com/tlbb/TLBBOL-3.25.1912-GF.exe

【建議使用BitComet下載】
http://www.bitcomet.com/index.php
【如無法自動運行BitComet下載檔案,請參考嫁下教學】

【請先運行BitComet以及打開網頁下載視窗】

【再點選複製下載連結,就會自動連行BitComet下載】

【中國身分證字號產生器】
http://www.tool7001.com/

【注意:身分證需年滿十八歲,否則會出現反沉迷情況】
【請緊記身分證號碼,修改密碼時需要】

【屏蔽UI】
http://files.17173.com/forum/fz_tele-03/files/2013/02/01/121043vduhl8kh5rgc5lhc.zip
【屏蔽-ScrollLock】
【屏蔽自己角色-CapsLock】

【將壓縮包內的System.cfg取代原先Bin內的System.cfg】
【請緊記先把Account內的檔案全部刪除】

作者: Clarence1224    時間: 25-6-2013 21:47

【國服購買元寶教學】

【步驟一】
【先到支付寶或淘寶申請帳號】
【淘寶】
http://www.taobao.com/index_hk.php
【支付寶】
https://www.alipay.com/

【步驟二】
【到7-11便利店購買支付寶充值卷】
【價錢大約是128HKD對100RMB】

【步驟三】
【按照支付寶充值卷上的指示充值】

【步驟四】
【到淘寶選購點卡以及購買】

【步驟五】
【等待賣家充值到你帳號內,大約是幾分鐘的事情】

【國服元寶代購服務】
【鑑於部份玩家看了國服購買元寶教學後,仍然覺得太過麻煩,故此開啟這項服務】

【詳情可以直接pm本Nakuz帳號查詢】

【價錢-會因港元對人民幣匯率而有所升跌,價錢以查詢當時為準】

【請勿議價,因為本人只是代購,並不是出售】

【避免走數,所有交易必須先付款】

【提防被騙-請不要相信非本Nakuz帳號所提供的銀行戶口號碼或手提電話】

【假如再三叮囑後仍然不幸被騙】

【本人絕不會作出任何賠償】

【受害者請自己報警,交由警方處理】

【唯美貼圖】

【國服好易識到囡囡架 婆婆話佢把聲好甜

【生活副本篇】

【練技術?廿四小時都得啦

【新人成日問:會唔會無人同我刷1符架?】
【明哂啦依家

作者: Clarence1224    時間: 25-6-2013 21:48

【激情戰鬥篇】

Q:挑,5石大神梗系激情啦,我地呢D平民玩家咪俾佢地黎拎激情囉

A:我依家所屬既幫會系本區最勁,最惡的一个。
  幫主,副幫主等等當然系5石大神啦,而經常擊殺敵人上電視既都只系34石左右。
  對手就梗加唔好講,通常都系3石左右
  所以滿3級紅寶石+3級屬攻已經可以好激情。

【國服規模算小既幫會,吹雞打架,秒速齊一團人,無分等級】

【小型規劃既吹雞打架】

作者: Clarence1224    時間: 25-6-2013 21:48

【Q&A】

Q:我打算收號黎國服玩,平過自己打造隻,咁好唔好呢?
A:千其唔好,首先,一手會有隻帳號既實名身分證,要拎返話咁易。
  再者,無人確保隻帳號系安全。

Q:國服會唔會好難識到朋友架?言語不通。
A:絕對唔會,其實所謂既言語不通咪即系要打書面語,有接受過教育都識啦。
  再者,國服玩家都好Nice,平時刷野,玩校場都會傾下計,好易識到。
  我地玩左几个月左右,好友名單都就黎爆,全部都系有互動,會一齊刷野。

Q:國服會唔會好易俾人爆帳號架?
A:其實唔會,國服舊區都有好多七石大神,如果系易既,國服一早屎忽開花
  只要自己小心少少,就唔會有咁既情況出現:
  1)帳號及密碼淨系自己一个知道就好。
  2)唔好貪小便宜加任何QQ。
  3)難升級都好,唔好俾帳號人地代練。
  4)盡量避免使用輔助程式。
  5)不好到網吧登錄天龍。

Q:國服會唔會好難升級?
A:不會,國服任務簡化左,做任務升到40級只系一會兒既事情。
  之後你可以刷野升級,事關全天侯都會有野刷。
  另一个方法可以搵人帶升。
  大約一千元寶鬆少少,可以升到八十級,時間亦只是十小時左右。

Q:如果我無可能一次過上齊石,或者唔上石,會唔會刷野無人組架?
A:不會,其實我地港人之中都唔系全部人齊石或者有上石,
  什至我都唔系齊石,但刷副本絕對有人組,
  你唔眼訓可以由朝刷到晚

Q:我地港人會唔會唔夠大陸人玩架?佢地个个都好似7石人咁。
A:沒錯,舊区系大部份都7石大神。
  但呢个区好平均,3石以下大約80%,4石15%,而5石只系5%而已。
  另外,絕對溶入到佢地,而我最近系呢个区到榜上有名。

今日更新住咁多先,陸續有來

作者: gdwilliam    時間: 25-6-2013 23:53
我想問個度一粒三屬幾錢
作者: jerryyeung819    時間: 26-6-2013 09:59
回復 8# gdwilliam

3石依然係420元寶/400金一粒左右, 但注意係淘寶入點的話老區100RMB只有4500元寶, 新區有D去到100RMB=8000元寶, 亦即係有D冇咁多人嘅區會平一半.
    另外, 7-11嘅支付竇卡100RMB面值售價為130HKD.
    我大約玩咗3個月老區, 宜家96LV4.5石混搭, 但同係港服比較, 真係不可同日而語, 我敢講, 只要你去到副本NPC果度, 無論你41定111都好多人會組你刷野, 完全唔駛等!
作者: 水爺    時間: 26-6-2013 10:11
不過全3已經好勁@@
全4帶3刷野吾洗愁
全5就....拎去激情
作者: jerryyeung819    時間: 26-6-2013 10:49
不過全3已經好勁@@
全4帶3刷野吾洗愁
全5就....拎去激情
水爺 發表於 26-6-2013 10:11

國服全5已經係大神級別-.-
    講開激情, 呢個月天外日打夜打, 我最近都有幸入到一個世族, 宜家擁有潮京城, 每日獲發132金紅利+初級勾天彩, 打4城可以開專屬寶箱拎D唔綁嘅綴元石, 好肥!!!
作者: 小鬼長大了    時間: 26-6-2013 10:50

回復 8# gdwilliam
港服一隻全4可能無存在感  就算有打架可能你連執死雞都做唔到  
因為個個56石 就算你話刷野都未必組到人
但國服一隻全3已經好好  最起碼刷野完全無問題
打細架 大架都得 因為你身邊大把都係3石人
當然你全3想做主力就難少少  
起碼要全3極限-全4就做到中堅  全4極限已經做到主力打手
唔好比17173個大神訪問呃到  
其實比佢17173訪問個D 全7  76石大神  都係百幾個區入面 個個門派最強
正常火爆紅區 全6已經係傳說存在  全5已經係大神  全4就係主力打手
國服一隻全3 計埋你直接元店買64粒石 都係2萬幾元 大約600幾蚊
計埋曬你收裝  1千蚊左右已經可以好激情
基本上 齊左10粒紅寶 執好攻裝就夠  抗閃身 慢慢上都得
你有番一身全3 或者半3 你行去刷野個道 基本瞬間就有人邀你
凌晨12點後照樣激情
作者: 小鬼長大了    時間: 26-6-2013 10:51
回復 11# jerryyeung819
我買元寶 都係92蚊4000元   你係咪係51平台道買元嫁? 100蚊8千元?
作者: jerryyeung819    時間: 26-6-2013 10:56
回復  jerryyeung819
我買元寶 都係92蚊4000元   你係咪係51平台道買元嫁? 100蚊8千元? ...
小鬼長大了 發表於 26-6-2013 10:51

淘寶官方直沖大約係91-92RMB=4000元, 我就買開工作室果D元寶票, 100RMB=4500-4700元...
搵下5173你就可以見到有D區係100RMB=6000-8000元, 但都係D工作室嘅元寶票....
作者: 小鬼長大了    時間: 26-6-2013 11:00
回復 14# jerryyeung819
唔知點解依D我覺得唔係咁穩陣 驚比人昆咁 不過又真係吸引  同樣既錢 多咁多元寶
作者: jerryyeung819    時間: 26-6-2013 11:05
唔知點解依D我覺得唔係咁穩陣 驚比人昆咁 不過又真係吸引  同樣既錢 多咁多元寶:funk ...
小鬼長大了 發表於 26-6-2013 11:00

咪拎1舊去試下囉, 其實上得淘寶買都會有D保障, 如果唔係就唔會有咁多人係淘寶訂野啦, 我都係試過一次覺得幾好又平, 從此就幫襯佢了. 我今個月入咗3000RMB左右, 好笑嘅係佢一有元寶就有人通知我, 好似VIP咁
作者: 小鬼長大了    時間: 26-6-2013 11:08
回復 16# jerryyeung819
你依家個區幾錢 幾多元寶阿?  係唔係都係支付寶比錢?
作者: jerryyeung819    時間: 26-6-2013 11:10
你依家個區幾錢 幾多元寶阿?  係唔係都係支付寶比錢?
小鬼長大了 發表於 26-6-2013 11:08

我係華南一區 桂林山水服, 我係用支付寶入點, 即係130HKD=100RMB=4500YB-4700YB
作者: Clarence1224    時間: 26-6-2013 11:11
我想問個度一粒三屬幾錢
gdwilliam 發表於 25-6-2013 23:53

我自己會直接元店買,事關無轉蛋,所以玩家賣都唔會平得好多。

另外,我地呢區大約一百三十港紙買到四千元寶多少少。

作者: 小鬼長大了    時間: 26-6-2013 11:19

我地依個區最強家族既最主要打手之一
佢其實都係半5半6石 四修天龍
但已經係我地依個區首屈一指既大神人物
所以話 其實全5已經係大神
因為實在太多玩家係無石 半身3石 全3石 34石等等

作者: Clarence1224    時間: 26-6-2013 11:23
我地依個區最強家族既最主要打手之一
佢其實都係半5半6石 四修天山
但已經係我地依個區首屈一指既大神人物 ...
小鬼長大了 發表於 26-6-2013 11:19

其實佢系天龍黎,
同埋佢系5石帶1級抗石

作者: jerryyeung819    時間: 26-6-2013 11:25
另外, 如果想轉玩國服, 最好就唔好買人AC玩, 雖然升隻人仔好辛苦, 修錬同心法亦比較難追, 但國服太多昆狗, 找回AC (就是買咗個AC比你, 唔夠3日就向獀狐申請找回, 由於開AC果時身份証係佢登記, 獀狐會比返AC佢)情況嚴重, 到時就人財兩失.
作者: 小鬼長大了    時間: 26-6-2013 11:26
回復 21# Clarence1224
額...  我成日當左佢係天山 呵呵
另外 夜海隻人仔型左咁多既
作者: Clarence1224    時間: 26-6-2013 11:32
另外, 如果想轉玩國服, 最好就唔好買人AC玩, 雖然升隻人仔好辛苦, 修錬同心法亦比較難追, 但國服太多昆狗,  ...
jerryyeung819 發表於 26-6-2013 11:25

絕對系。

但其實升級齊不難,只要你願意投入少少資金既話。

作者: 小鬼長大了    時間: 26-6-2013 11:45
回復 22# jerryyeung819
絕對認同  玩國服真係唔好收ac  就算對方有心放比你
但如果佢曾經去過網吧之類 佢既帳號之資料有機會已經外洩
一陣轉左手再比人盜號真係喊出黎
其實國服咁多人玩 升級收裝真係唔難
雕紋元店全有 石都係元店買
唯一就係累積經驗升修升心
作者: Clarence1224    時間: 26-6-2013 11:49
絕對認同  玩國服真係唔好收ac  就算對方有心放比你
但如果佢曾經去過網吧之類 佢既 ...
小鬼長大了 發表於 26-6-2013 11:45

國服有樣野叫通寶,只要你做齊任務,每星期會送300通寶俾你。

而我會利用通寶黎買高級寶石鑲嵌符,雕紋用品等等,

所以又慳返一大筆。

作者: jerryyeung819    時間: 26-6-2013 11:54
絕對系。

但其實升級齊不難,只要你願意投入少少資金既話。
Clarence1224 發表於 26-6-2013 11:32

我同意, 但真係要有心理準備, 心法修錬差距會好大, 主要體現係控技同進階上面.
    我3個月升到96, 但得80心法同2000修錬評分, 面對D差唔多LV但玩咗幾年嘅玩家, 技能上嘅對抗輸得無比慘烈, 同門同一招我控人5秒, 佢控我12秒!
作者: Clarence1224    時間: 26-6-2013 11:59
我同意, 但真係要有心理準備, 心法修錬差距會好大, 主要體現係控技同進階上面.
    我3個月升到96,  ...
jerryyeung819 發表於 26-6-2013 11:54

可能你个區太有歷史,我地个區呢个問題比較少見。

打交亦無話技能一面倒既情況。

作者: sicksick001    時間: 26-6-2013 11:59
大家好! 小弟岩岩挽左幾日國服 感覺唔錯 D元又平 其他玩家都糸普普通通4石左右
而且比港服多好多副本
升LV既話可以搵工作室帶 50元一粒鐘 有D買5/4送一 升lv完全無難度!希望大家多多支持!
小弟:33lv天龍 ×天劍道人。
作者: jerryyeung819    時間: 26-6-2013 12:10
大家好! 小弟岩岩挽左幾日國服 感覺唔錯 D元又平 其他玩家都糸普普通通4石左右
而且比港服多好多 ...
sicksick001 發表於 26-6-2013 11:59

你好! 記得搵個師傅啊, 國服D人普遍肯收徒帶升的.
    30LV之前激活咗2888卡未?如果未就冇計了, 但如果你想再升過一隻的話, 我手頭上大約仲有10張2888卡, PM我送一張比你
作者: sicksick001    時間: 26-6-2013 12:32
回復 30# jerryyeung819

我未激啊 但又唔想開過隻人升 2888卡有d咩送架?
作者: Clarence1224    時間: 26-6-2013 12:34

sicksick001 發表於 26-6-2013 12:32

《天龙八部3》2888元武圣代金卡包含奖励
  初出茅庐——1级、10级、15级、25级
  ·【天龙侠情剑】【天龙侠情指环】【天龙侠情护符】各1件
  ·4格行囊和4格材料箱各1个
  ·【坐骑·熊猫】及骑术
  ·全套【翔龙套装】(衣服、鞋子、手套、腰带各1件)
  ·【财富银币】(可兑换为游戏币)
  ·【大还丹】(可增加50万角色经验)
  锋芒尽现——30级、30级、50级
  ·专属珍兽【变异招财猫】
  ·强力暗器【飞蝗石】
  ·30级御赐套装1套、40级门派套装1件、50级门派套装2件
  ·内含30万经验的【珍兽舍利子】
  ·【财富金币】(可兑换为游戏币)
  ·【新莽神符1级】3个、【新莽神符2级】3个
  ·【千淬神玉】2个、【珍兽融合丹】10个
  ·聊天表情包
  【哞哞牛】
  ·元宝赠点1600点(价值人民币40元)
  名满江湖——60级、70级、80级
  ·定位道具【彻底符箓】1张、【宝石乾坤符】72个
  ·【棉布碎片】1个、【精铁碎片】1个、【秘银碎片】1个
  ·武魂法宝【玻璃焰】、【御瑶盘】各1个
  ·【衣服体力雕纹图样】【雕纹溶剂】各1个
  ·【丹青】20个、【金蚕丝】5个
  ·【新莽神符5级】2个
  ·元宝赠点29760点(价值人民币744元)
  名震天外——90级、100级、105级、110级
  ·3级红宝石1颗、4级红宝石1颗
  ·【金蚕丝】10个、【小玄灵丹】4个
  ·元宝赠点84160点(价值人民币2104元)

作者: sicksick001    時間: 26-6-2013 12:37
= =唔得 開返隻人重頭升過先
作者: 小鬼長大了    時間: 26-6-2013 12:57
回復 33# sicksick001
寶藏洞五層打個張卡黎 我80級先激活 都用到
作者: jerryyeung819    時間: 26-6-2013 13:01

sicksick001 發表於 26-6-2013 12:32

收件啊..2888卡來了
作者: jerryyeung819    時間: 26-6-2013 13:18
回復  sicksick001
寶藏洞五層打個張卡黎 我80級先激活 都用到
小鬼長大了 發表於 26-6-2013 12:57

果張係財富卡, 唔同的.
    新手(30LV前)可以同時激活2888武聖卡同暢遊金卡, 也兼容財富卡的.
作者: 水爺    時間: 26-6-2013 13:34
回復 36# jerryyeung819

岩岩好30lv食吾食到??
作者: Clarence1224    時間: 26-6-2013 13:44

水爺 發表於 26-6-2013 13:34

好似可以。

作者: gdwilliam    時間: 26-6-2013 14:05
国服有冇龍仙咖
作者: jerryyeung819    時間: 26-6-2013 14:12

水爺 發表於 26-6-2013 13:34

未升31就得.
作者: jerryyeung819    時間: 26-6-2013 14:13
国服有冇龍仙咖
gdwilliam 發表於 26-6-2013 14:05

咩係龍仙?
作者: 水爺    時間: 26-6-2013 14:40
回復 40# jerryyeung819

咁點先有個粒野??
作者: 小鬼長大了    時間: 26-6-2013 14:42
回復 36# jerryyeung819
哦哦  我個陣去打 打左成8次先出 佢張野都係叫武聖卡 激活到 個陣我岩岩80級
扲個d野又係同2888卡一樣
作者: jerryyeung819    時間: 26-6-2013 14:48

咁點先有個粒野??
水爺 發表於 26-6-2013 14:40

果粒野?邊粒? 死..唔明添......
作者: 水爺    時間: 26-6-2013 15:23
回復 44# jerryyeung819

乜2888果個@@
作者: 小鬼長大了    時間: 26-6-2013 15:30
回復 45# 水爺
淘寶好似有得買 聽講1毫子一張
作者: 水爺    時間: 26-6-2013 15:49
回復 46# 小鬼長大了

oic.吾該晒你先@@
作者: gdwilliam    時間: 26-6-2013 16:02
咩係龍仙?
jerryyeung819 發表於 26-6-2013 14:13

咪天龍咩仙
作者: 小鬼長大了    時間: 26-6-2013 17:08
回復 48# gdwilliam
國服無依樣野  國服既叫莫愁
不過其實真係唔建議用  因為有可能被封號 或者被盜號
國服有2大經驗副本  一個係4絕 港服都有 但國服有4次 一次係虛空4絕
仲有就係天龍幻境 一星期刷6次  依個副本係勁多經 一隻萬幾 如果開4倍刷
1隻3萬經左右都有
作者: jerryyeung819    時間: 26-6-2013 17:46
回覆樓上:

2888卡同暢遊金卡我都係陶寶買的, 分別大約2888卡0.2元RMB金卡2元RMB, 我就用咗3大元買咗15張2888卡, 所有分身都會用, 貪佢有D低LV裝, 帶升冇咁易死.

國服都有好多唔同嘅腳本, 同X仙大同小異, 40RMB-100RMB或月費形式嘅都有, 亦有D類似武器唔駛錢嘅, 有興趣可以去5173 / U999 睇下.
樓上講得好啱, 刷副本就已經好好經, 根本唔駛掛, 而且國服好多人殺掛, 你預一晚死廿次啦; 最大問題係, 如果你唔知DL咗咩腳本/程式, 但原來係木馬嚟, 咁你就可以同你個AC SAY 88了..............
作者: 小鬼長大了    時間: 26-6-2013 19:07
再貼多個我地區既大神人物
都係最強家族 zero 不過其實佢都係半5半6石

作者: AlexLe0nGQAQ    時間: 26-6-2013 19:20
點解我D字係亂碼@@求幫助
作者: leo3427    時間: 26-6-2013 20:46
求2888卡序號 7月頭開始玩

仲有既係我想問2萬幾評分個隻逍遙玩左幾錢到?事關想知國服4石人既筆直

另外想知新石頭 冥晶石既琢刻符幾元寶? 最後天龍元寶商店VIP點先做到?

太多問題.....求大大別嫌我煩
作者: Clarence1224    時間: 26-6-2013 21:23
點解我D字係亂碼@@求幫助
AlexLe0nGQAQ 發表於 26-6-2013 19:20

詳細少少。

系遊戲入面既字亂碼,還是安裝程式亂碼?

作者: Clarence1224    時間: 26-6-2013 21:25
求2888卡序號 7月頭開始玩

仲有既係我想問2萬幾評分個隻逍遙玩左幾錢到?事關想知國服4石人既筆直

另外 ...
leo3427 發表於 26-6-2013 20:46

國服無轉蛋,所以石頭都系公價黎。

國服買點太約130港紙買到4000多少少元寶。

冥晶石(新石)由七粒屬攻合成,个符就120元寶,几錢粒可以自己計算一下。

商店Vip系計你元寶清費額而提升等級。

作者: 小鬼長大了    時間: 26-6-2013 22:03
回復 53# leo3427
隻逍遙 頭杉鏈都係4星裝  大約2000元寶一件  
國服無蛋裝 而頭杉鏈 4星已經算令
其他裝就全7星  符介屬攻90-100 防裝60體左右
1件就3000-5000千元左右
至於石 元寶店直買 2100元寶一粒
3級冥晶石=60屬性+20-抗(一粒石同時存在)
每隻ac限上10粒
如果裝備唔換  全4體極限 5雕 爆修 龍紋 附體等等都整好
88級可以做到23萬血到(用96神)
大陸有百兵精通 可以用比你高10級既裝
98級用埋暗器血限 可以做到25萬血到
屬攻方面 全4屬帶3冥晶石 如果符介都係90-100屬左右
極限可以做到3200-3400屬  
如果冥晶石都係4級 就應該上到4千屬性
作者: soul9527    時間: 26-6-2013 22:34
大家好! 小弟正想挽國服
但又唔知點入手挽好
有d港人挽都好d
作者: Clarence1224    時間: 26-6-2013 23:08
大家好! 小弟正想挽國服
但又唔知點入手挽好
有d港人挽都好d
soul9527 發表於 26-6-2013 22:34

咁就快D過黎啦

作者: soul9527    時間: 26-6-2013 23:23
但更新不停失敗...
作者: Clarence1224    時間: 26-6-2013 23:27
但更新不停失敗...
soul9527 發表於 26-6-2013 23:23

Win7機請以管理員身份執行

作者: soul9527    時間: 26-6-2013 23:33
Win7機請以管理員身份執行
Clarence1224 發表於 26-6-2013 23:27

都係唔得
作者: Clarence1224    時間: 26-6-2013 23:39
都係唔得
soul9527 發表於 26-6-2013 23:33

咁奇怪?

我又真系未試過,但淨知Win7機一定要以管理員身份執行。

如果一次唔得就再試多几次啦。

作者: 【夜海】    時間: 27-6-2013 00:25
回復 61# soul9527

手動更新!
作者: soul9527    時間: 27-6-2013 00:39
回復 62# Clarence1224

重裝後問題解決
作者: suichan    時間: 27-6-2013 00:41
想問下注冊個到係咪一定要用真實既內地既電話號碼?
可唔可以自己作個出來?
又或者有冇方法拎到個內地既電話號碼?
作者: 【夜海】    時間: 27-6-2013 00:53
回復 65# suichan

唔好用電話申請  用郵箱或者最下面個個申請!申請完抄返低你填既身份證號同名 日後有用!
作者: soul9527    時間: 27-6-2013 01:14
國服改視覺方法唔一樣?!
作者: jerryyeung819    時間: 27-6-2013 01:30
國服改視覺方法唔一樣?!
soul9527 發表於 27-6-2013 01:14

分享個天空視角比大家, 放入/bin資料夾度, 但最好先抽出原本果個system.cfg先

System.cfg

3.24 KB, 下載次數: 80

作者: soul9527    時間: 27-6-2013 01:42
回復 68# jerryyeung819

仲要關左經典視距...
作者: jerryyeung819    時間: 27-6-2013 01:44

仲要關左經典視距...
soul9527 發表於 27-6-2013 01:42

用我果個唔駛架..你可以試下
作者: soul9527    時間: 27-6-2013 01:54
回復 70# jerryyeung819

果然好實用 唔該哂
作者: Clarence1224    時間: 27-6-2013 11:47

果然好實用 唔該哂
soul9527 發表於 27-6-2013 01:54

你玩緊?

作者: jerryyeung819    時間: 27-6-2013 12:18
以免大家玩國服嘅時候唔明, 小弟在此寫下一些國服常用術語:

TS = 天山
SL = 少林
TL = 天龍
XY = 逍遙
MJ = 明教
GB = 丐幫
EM = 峨嵋
XS = 星宿
WD = 武當
77 = 刷棋
表哥/表妹= 燕子塢
工資任 = 新3環
老跑 = 舊3環
四覺 = 四絕
大兵/新FB = 兵聖奇陣
5=1 = 5個等1個
Q1 = 欠1
JG = 金剛
JH = 鏡湖水匪
大/小P = 大/小縹
刷BB丹 = 天降奇獸
3个10 = 10靈10悟10融合度附體寵
1W YB = 1萬元寶
J = 金
甩 = 賣
勞資 = 老子
JB = 極品
T = 踢
草 / 操 / 干 = FCUK (慎用!!!)

一時諗唔到咁多, 諗到再加吧....
作者: ``Yumi    時間: 27-6-2013 12:30

TS = 天山
SL = 少林
TL = 天龍
XY = 逍遙
MJ  ...
jerryyeung819 發表於 27-6-2013 12:18

要記得哂D術語都需要D時間= =
作者: 小鬼長大了    時間: 27-6-2013 13:28
大陸D人通常招人係咁
F5 跑跑 速度來人5===1 (即係5符舊3  -1人)
3===3 即係-3人咁
3環 幾幾刷=22刷  即係刷2次
其實好易就明
驚溝通唔到
建議開住Google 翻譯做簡體
包無死
作者: soul9527    時間: 27-6-2013 14:16

回復 72# Clarence1224

冇錯
    我只怕麻煩 打完d字又要用Google 翻譯

題外話2888卡點有?
作者: Clarence1224    時間: 27-6-2013 14:27
回復  Clarence1224

冇錯
    我只怕麻煩 打完d字又要用Google 翻譯

題外話2888卡點有? ...
soul9527 發表於 27-6-2013 14:16

你咩名?
2888卡可以去打木桶伯拎。

作者: soul9527    時間: 27-6-2013 14:29
回復 77# Clarence1224

2888卡=英雄卡?
作者: Clarence1224    時間: 27-6-2013 14:30

2888卡=英雄卡?
soul9527 發表於 27-6-2013 14:29

唔清楚,我用果張系叫2888卡。

作者: soul9527    時間: 27-6-2013 14:35
唔清楚,我用果張系叫2888卡。
Clarence1224 發表於 27-6-2013 14:30

可唔可以帶打木桶伯?
作者: Clarence1224    時間: 27-6-2013 14:36
可唔可以帶打木桶伯?
soul9527 發表於 27-6-2013 14:35

你咩名?

作者: chipanff    時間: 27-6-2013 15:15
我想問開AC要手機
我打左香港手機號碼都唔得咁點算???
作者: Clarence1224    時間: 27-6-2013 15:16
我想問開AC要手機
我打左香港手機號碼都唔得咁點算???
chipanff 發表於 27-6-2013 15:15

開帳號唔需要手機認證。

作者: chipanff    時間: 27-6-2013 15:18
回復 83# Clarence1224

點解我見到要-,-
作者: Clarence1224    時間: 27-6-2013 15:19

點解我見到要-,-
chipanff 發表於 27-6-2013 15:18

有三个選擇。

可以用郵箱或个性開帳號。

作者: chipanff    時間: 27-6-2013 15:22
回復 85# Clarence1224

係呢想玩唔用HK玩新手起家玩咩門派最快上手???
作者: soul9527    時間: 27-6-2013 15:40
回復 81# Clarence1224

鬼影百合
作者: 小鬼長大了    時間: 27-6-2013 17:00
回復 86# chipanff
首先可以分做近攻定遠攻先
10大門派 你將你自己唔想玩既西選出黎
餘下既再簡玩咩派
逍遙 天山 丐幫 峨嵋 天龍 最多人玩
感覺上逍遙最好玩 因為遠攻 有放大 但技書最貴
峨嵋收左本清心基本就得 多人組
丐幫要有80技先有人組
天山刷副本快 多人組
天龍單挑勁 刷副本都唔錯
作者: puku11    時間: 28-6-2013 14:56

TS = 天山
SL = 少林
TL = 天龍
XY = 逍遙
MJ  ...
jerryyeung819 發表於 27-6-2013 12:18

幫樓主更正一下
JB=陰11莖
JP=極品
作者: Clarence1224    時間: 28-6-2013 15:53
[6月27日]全服更新维护公告

同时,为回馈广大的天龙玩家,《天龙八部》运营团队特准备了“免费领取金蚕丝”和“双倍经验奖励”两个感恩回馈活动,感谢玩家对《天龙八部》长期以来的支持与厚爱。请大家相互转告并提前做好下线准备,停机期间给您带来的不便,敬请谅解。祝大家游戏愉快!

活动一、暑期感恩大回馈,金蚕丝限时领取!

参与等级:等级≥15级玩家
活动时间:2013年6月27日更新维护后——6月30日23:59分
活动奖励领取时间:2013年7月1日更新维护后——7月7日23:59分
累计消费元宝
(6月27日更新维护后——6月30日23:59分)
免费领取金蚕丝数量
可领取的时间段
总计价值
2000元宝
每天5个(总计35个)
7月1日更新维护后——7月7日
1225元宝
4000元宝
每天12个(总计84个)
2940元宝
12000元宝
每天40个(总计280个)
9800元宝

活动二、庆全球争霸赛开启,全服2倍经验奖励!

活动范围:全服玩家
活动时间:2013年6月27日更新维护后——7月3日23:59分

庆全球争霸赛开启,2013年6月27日更新维护后——7月3日23:59分活动期间,《天龙八部》全服开放将开启长达7天的2倍经验奖励,让你体验光速升级的快感!

作者: Clarence1224    時間: 28-6-2013 23:00

係呢想玩唔用HK玩新手起家玩咩門派最快上手???
chipanff 發表於 27-6-2013 15:22

我認為系天山,叫做刷副本多人需求,咁自己都會玩得開心。

但最緊要都系自己鐘意果个門派姐。

作者: 細魂a0a    時間: 30-6-2013 11:41
好耐無玩天龍... 睇左依個貼想玩下陸服但唔知玩咩派好
個人鍾意遠攻
作者: 小鬼長大了    時間: 30-6-2013 14:01
回復 92# 細魂a0a
如果想玩就快D開AC
因為國服依7日全服2倍經
開雙=4倍 開玄靈=6倍
仲有4日!!!
我地最近有5-8位大俠加入
有幾位升左2日 已經80級了
有人玩左一日就搵到師傅 仲話個師傅對佢好好
歡迎你加入我地
如果你太耐無玩 建議你上官方睇番唔同門派有咩特色 再決定玩咩門派
作者: 細魂a0a    時間: 30-6-2013 14:02
回復 93# 小鬼長大了

好呀其實我dl左架啦... 我岩岩追poz話有咩2888卡唔知可以點拎...
作者: 細魂a0a    時間: 30-6-2013 14:07
回復 93# 小鬼長大了

我諗住長玩..大約4至5石都可以 有咩派比較好..?我想玩下新派姐系慕容唔知好唔好呢..?
作者: 小鬼長大了    時間: 30-6-2013 14:12
回復 95# 細魂a0a
慕容
個人覺得真係唔錯
我地FD入面 有隻門套帶自制慕容
1萬幾評分  但打得贏人地2萬幾評分
真係好強桿 佢先1500玄攻左右
不過慕容依個門派比較少人玩
但如果你玩得54石 絕對有潛力
我地區個陣 有隻全4體 5雕既88級慕容
用96神器 低修煉 有23萬血
我地依家個群有10人上緊
你開左AC 密岑默 88天龍
超級網通 獨步江湖
有野唔明 係群組再問
作者: 細魂a0a    時間: 30-6-2013 14:14
回復 96# 小鬼長大了

另外我想問會唔會連得好慢-.-? 好驚lag lag下
作者: 小鬼長大了    時間: 30-6-2013 14:20
回復 97# 細魂a0a
你有無用加速器?
作者: 細魂a0a    時間: 30-6-2013 14:22
回復 98# 小鬼長大了

系米用迅雷戈個?
我密左你啦
作者: 小鬼長大了    時間: 30-6-2013 14:26
回復 99# 細魂a0a
你密左邊個? 你叫咩名阿?

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://eee.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2