樂古Nakuz

標題: [大夏祭] 早上也有大夏祭!每次遊玩獲得兩個燈籠! [打印本頁]

作者: Torchic╳小火雞    時間: 7-8-2012 19:09
標題: [大夏祭] 早上也有大夏祭!每次遊玩獲得兩個燈籠!

標題第一句呢...
其實我不太清楚原文的「大夏祭りだって朝ンクス!」
所以就用google就這樣譯出來「早上也有大夏祭」就算了 始終不懂日文

回題
原文在此:
http://mp.i-revo.jp/user.php/jb-staff/entry/1654.html

重點有兩個
1. 明天GFDM有壓力箱升級(對於不打算長玩GFDM的人來說應該沒什麼關係

2. 從8月8日起,香港時間早上11時之前每次遊玩可得兩個燈籠
 (沒有提及限期...還是我看不懂日文 忽略了限期了?)
 (包括GF、DM和jubeat)

以上
作者: enttyes    時間: 7-8-2012 19:15
姐係hk時間11點前打GFDM 有double燈籠?!
作者: Torchic╳小火雞    時間: 7-8-2012 19:23

是了

所以各位可以睇定每間鋪頭既營業時間
以我所知VZ好似係開9點
北角GW聽人講好似係開8點(求確認
作者: enttyes    時間: 7-8-2012 19:34

咁我教定鬧鐘聽日一早出去~~~~~~~~~~
岩岩先開到第5首..
睇下我可以比少d錢挽GFDM...真係好~~~~~
作者: Torchic╳小火雞    時間: 7-8-2012 19:39
睇黎搵日要去是但一個地方煲死GFDM
再搵日去金龍/全家煲死jubeat

不過聽日唔得閒
作者: enttyes    時間: 7-8-2012 22:14
其實如果你去mk88果到挽DMGF唔想係果到打JUBEAT既話~
你可以係則門出MK88..落隧道直行到第2個街頭既SMART GAME呀@@
作者: Torchic╳小火雞    時間: 7-8-2012 22:16
SMART GAME都得既...不過感覺上好似成日都咁多人

去金星既話 可以順手睇埋隔離部XG有冇人打
去金龍/全家既話 仲可以打4蚊jubeat
作者: enttyes    時間: 7-8-2012 22:17
如果你夜晚去都幾多人下(我經常夜晚係果到打XD)
我頭先打完DMGF..6點到,我去果陣得1個人係到..
跟住打打下就黎多2個@@
作者: Torchic╳小火雞    時間: 7-8-2012 22:20
夜晚去真係多人到爆
之前我去SMART GAME都剩係為左裡面部IIDX
出面jubeat既跟機銀真係多到一見到就唔想跟
作者: enttyes    時間: 7-8-2012 22:22
呢個情況我都見過..
不過果陣時我都係照跟左先..
最多咪挽陣TIME CRISIS(槍GAME)
3蚊3條命..夠我挽半個鐘XD
作者: enttyes    時間: 7-8-2012 22:23
呢個情況我都見過..
作者: 六神綱    時間: 7-8-2012 22:34
冇記錯的話,荃金係咪9點正開門的呢?
作者: danny仔仔    時間: 7-8-2012 22:36
我今日去左北角game world比想像中少人
我4點半去玩到7點到...dmgf平均二個銀到
jubeat就有4部機....平均一至兩個銀
至少比九龍灣vz好...
我星期六日因為個邊有野做下午都會去玩一陣
dm個度成8個銀...等到我暈
作者: Torchic╳小火雞    時間: 7-8-2012 23:06
呢個情況我都見過..
3蚊3條命..夠我挽半個鐘XD ...
enttyes 發表於 2012/8/7 22:22

音G以外的我都不
所以我寧願上高台打V3算

冇記錯的話,荃金係咪9點正開門的呢?
六神綱 發表於 2012/8/7 22:34

我都想知
不過VZ肯定9點就是了

我今日去左北角game world比想像中少人
我4點半去玩到7點到...dmgf平均二個銀到
jubeat就有4部機....平均一 ...
danny仔仔 發表於 2012/8/7 22:36

咁又真係好少人
話晒成個港島得GW一間有XG
可能因為今日係平日掛
作者: danny仔仔    時間: 7-8-2012 23:12
今日我4點幾去個陣dmgf個個area0人添....
仲見到個gf個度有人入左2蚊係度....點知原來係卡錢- -
鼓個邊拍到我手斷先入到10蚊入去....
好彩後來有人黎整先無影響到我今日開燈~
作者: 下..唔係掛    時間: 7-8-2012 23:18
enttyes 發表於 7-8-2012 22:22

咁勁半個鐘?  我次次死埋D低能位  所以最多打到stage 1 個boss 就無得玩
作者: Torchic╳小火雞    時間: 7-8-2012 23:37
鼓個邊拍到我手斷先入到10蚊入去....
danny仔仔 發表於 2012/8/7 23:12

未打已經手斷(茶
作者: danny仔仔    時間: 8-8-2012 00:28
一早我去搵人黎整部gf機....比人地賺左兩蚊...我以為卡錢無理到..走去打dm
作者: kingson2    時間: 8-8-2012 00:41
甘就方便多了 由今日8月8號就12pm前就每舖2個燈籠
方便我打GFDM
聽日照繼續入錢狂FAILED算 明天我一早會去打.
作者: Leaf~A    時間: 8-8-2012 02:00
1次兩盞燈- -
都唔知聽日VZ會唔會跟機等到傻..
正好呢兩日放假.
兩日11點前打到一次GF同DM都不錯了
作者: 六神綱    時間: 8-8-2012 08:25
今早去看看e-gate望望

雖然唔多睇明d日文,不過有個時間好清楚顯示

係日本時間11:59分之前,定係香港時間11:59分之前呢?
作者: enttyes    時間: 8-8-2012 08:30
咁勁半個鐘? 我次次死埋D低能位 所以最多打到stage 1 個boss 就無得玩
下..唔係掛 發表於 7-8-2012 23:18

挽得多嘛,同埋隻game本身真係唔錯好挽XD

係日本時間11:59分之前,定係香港時間11 ...
六神綱 發表於 8-8-2012 08:25

你係話燈籠x2定係咩??
作者: 下..唔係掛    時間: 8-8-2012 09:38
挽得多嘛,同埋隻game本身真係唔錯好挽XD

你係話燈籠x2定係咩?? ...
enttyes 發表於 8-8-2012 08:30

我都玩唔少次  不過仲係玩得好麻麻
作者: Leaf~A    時間: 8-8-2012 10:56

岩岩系VZ打左3 GF 2DM
加埋每日bonus GF DM分別拎左7同5燈籠
另外早前版主火雞提及既偷跑
系早上時段稍微唔同
GF ● ● ● ● ● ●
DM ● ● ● ● ● ●
ju  ● ● ● ● ● ●

上圖假設某stage系要6燈籠
如果出現呢個情況
系早上bonus時段
GF可以偷跑

PS本人之前試過DM都一樣可以偷跑
只剩Jb未有確認
作者: Torchic╳小火雞    時間: 8-8-2012 18:11

係日本時間11:59分之前,定係香港時間11 ...
六神綱 發表於 2012/8/8 08:25

日本時間
所以用返香港時間黎講 係10:59之前

===========================

用返上面leaf大既情報
即係話最多可以偷跑既燈籠數係...5個

打個例子 假如我今日已經玩左GF同DM 目前既情況係咁
● ● ● ● ●
● ● ● ● ●
● ● ● ● ● ●
咁我再去打多鋪jubeat 假如係朝早11點或者之前既話 應該會多兩棧燈
然後計埋每日bonus 就會齊晒燈啦

簡單黎講 果一鋪jubeat已經可以開始偷跑
(當然呢個技倆同樣適用於GF同DM
作者: enttyes    時間: 9-8-2012 01:29
我都玩唔少次  不過仲係玩得好麻麻
下..唔係掛 發表於 8-8-2012 09:38

唔緊要啦..都係for hea時間架姐~

================================

其實double 燈籠去到幾時??= =
作者: 六神綱    時間: 9-8-2012 14:08
日本時間
所以用返香港時間黎講 係10:59之前

用返上面leaf大既情報
即係話 ...
Torchic╳小火雞 發表於 8-8-2012 18:11

岩岩今日證實左

所以今日已經開左800nm

GF  ● ● ● ●
DM ● ● ● ● ●
ju   ● ● ● ● ● ●

本身已經玩左一鋪GF同一鋪DM

之後以咁的情況玩一鋪JUBEAT,分別有bass 2 bass ,532nm同埋I'm so happy

打完呢鋪因為bonus的關係令上面的儲滿了

兼且成功透過bonus偷跑了(接下來只是在GF同DM各打一首龍星的歌就可以解禁
btw,今日荃金有一部或以上的1.5有Plum
作者: Torchic╳小火雞    時間: 10-8-2012 01:04
btw,今日荃金有一部或以上的1.5有Plum
六神綱 發表於 2012/8/9 14:08

今日我都路經荃金發現到
玩左

左邊係Summer Holiday 中間係Plum 右邊係PHOTOIMPACT
本來連左邊既Summer Holiday都未開得住
但係今朝係部DM面前暴走 再順便打多幾鋪jubeat同GF就變成咁

作者: 六神綱    時間: 10-8-2012 08:48
今日我都路經荃金發現到
玩左

左邊係Summer Holiday 中間係Plum 右邊係PHO ...
Torchic╳小火雞 發表於 10-8-2012 01:04

其實如果想快d開到pleasure box的兩首隱曲,係咪應該多打matching的曲

事關我就快開到達見惠的位置,但依然未開到那首課題曲...
作者: enttyes    時間: 10-8-2012 09:29
其實如果想快d開到pleasure box的兩首隱曲,係咪應該多打matching的曲

事關我就快開到達見惠的位置,但依 ...
六神綱 發表於 10-8-2012 08:48

我會認為唔關事..果D分應該係睇你成續而比
作者: Torchic╳小火雞    時間: 10-8-2012 12:35

事關我就快開到達見惠的位置,但依 ...
六神綱 發表於 2012/8/10 08:48

LP不夠嗎?
咁睇黎真係要打多d matching曲

我會認為唔關事..果D分應該係睇你成續而比
enttyes 發表於 2012/8/10 09:29

no
chain combo同拎到幾多LP有好大關係
只要你當時連線既人數越多 chain combo會斷既機會就越細 而combo都會越多
(因為chain combo係要全部人一齊斷先會當斷combo

詳細可以參考返hosum大既說明(我都係聽佢講先知有呢回事
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4379823 #6

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://eee.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2