樂古Nakuz

標題: 【三週目】你最喜愛的手機 [打印本頁]

作者: _山窮水盡.    時間: 2-6-2012 23:48
標題: 【三週目】你最喜愛的手機

活動內容:
這是一個討論活動。
由5/20開始,每周由版主出題供會員討論,直至6/23,為期5星期。

三週目活動題目:
你最喜愛的手機,並簡述好之原因。
(圖片加10樂點)

活動期限:
6/2~ 6/9 23:59

獎勵:
參與:20樂點
圖片:10樂點
每次回復:2樂點
意見精解,獨到者:3~15樂點,1Bravo!
連續參與5周討論者可額外獲取50樂點

1.任何會員皆可參與本次活動(包括本區版主,超級版主,管理員)
2.此帖會受版規所限制
3.歡迎會員理性討論,發起罵戰者取消活動資格
4.手機綜合討論版主擁有活動最終決定權
作者: 刺客先生    時間: 3-6-2012 00:42

呢部係我而家用緊既HTC One XL
除左可以用4G
HTC本身既Sense都好方便
加上相機好正
唔想帶相機都影到清相
作者: 情風    時間: 3-6-2012 09:39

Galaxy S 認識e部機既基本上都會明白e部機喺真正既神話,而且Android 既普及可以話喺由怇開始,相比之下,當年Galaxy S喺好過s2 因為怇既hardware喺真喺當其時無敵,不過e+ s2,同s3 都已經同其他機相差無幾,所以我最中2既依然喺Galaxy S
作者: 5567    時間: 3-6-2012 11:45
Galaxy S 認識e部機既基本上都會明白e部機喺真正既神話,而且Android 既普及可以話喺由怇開始,相比之下,當 ...
情風 發表於 3-6-2012 09:39

這部可以話係帶起android既機
作者: 情風    時間: 3-6-2012 11:54
回復 4# 5567

怇喺第1部所有野都可以同iphone,甚至勁過怇既機ar ma.
作者: 5567    時間: 3-6-2012 12:09

作為第一部4核手機
當然係HTC ONE X

規格
手機型號:HTC One X操作系統:Android OS, v4.0
三圍尺寸:134.4 x 69.9 x 8.9 mm
屏幕配置:Super IPS LCD2 720 x 1280 4.7 inches 312 ppi
手機內存:32 GB 1 GB RAM
處理器攝:Nvidia Tegra 3
攝像頭: 8 MP, 3264x2448 pixels
電池容量:1800 mAh

圖片

原因
優點
1.性能高
2.外表都算ok
3.RGB既mon喺唔同啲而且色彩又5會過濃
   色彩還原幾好5同某三叔牌子甘:lol
4.相機功能的確強勁
5.HTC sense 動態天氣顯示正
6.最重要既係HTC售後服務一流同三叔無得比
7.beats audio音效5錯 很有可能係宜家android聽歌最令既機
8.HTC更新rom既速度幾快下

缺點
1.溫度過熱(update rom有改善)
2.信號問題
3.電池不過不失
4.無得用外置記憶咭
5.有返桌面時會彈'正在載入'會等好耐
6.囖最新既S3相機功能比onex的雜訊嚴重很多
   onex 既細節保留比s3好   但都係差唔知道係咪壓縮問題
   色彩方面.one x 比較自然, s3成像比較散

寫住甘多先

作者: aaq1234    時間: 3-6-2012 13:41

nokia n9

外型我未見到有一部手機好過佢,唔好同我講iphone果d午餐肉,磚頭先啦
行單核,1gb ram仲順過雙核android,nokia第一部亦係最後一部既meego手機,
玩到悶可以刷android玩
作者: 雙層魚柳包    時間: 3-6-2012 14:30

外型我未見到有一部手機好過佢
作者: 5567    時間: 3-6-2012 14:31
外型我未見到有一部手機好過佢
雙層魚柳包 發表於 3-6-2012 14:30

nokia3310才是真正的神器@@
作者: 雙層魚柳包    時間: 3-6-2012 14:34
nokia3310才是真正的神器@@
5567 發表於 3-6-2012 14:31

係BO已改
意見精解,獨到者:3~15樂點,1Bravo!

仲唔係我?
作者: 5567    時間: 3-6-2012 14:36
係BO已改

仲唔係我?
雙層魚柳包 發表於 3-6-2012 14:34

nokia3310
男女老幼,打仗殺人都岩用;P
作者: alan28282000    時間: 3-6-2012 14:41
samsung gs3
一年前唔見手機~媽咪話考完al先可以買電話
咁岩考完gs3出~就出gs3^^
所以最喜愛手機緊係e部等左一年先出ga電話啦!!

作者: 毒男善    時間: 3-6-2012 18:53

i-phone4s
更快速的雙核心A5 晶片;配備全新光學技術的8 百萬像素iSight 鏡頭,更可攝錄1080p HD 影片。出色的iPhone,現在更出色。

唔洗買

相機,出識的iphone4s為我的專業相機

A5晶片 性能高 開程式唔洗10S

Siri功能是我最主要買4s的原因

無野做可以得Siri聊天

Siri也是我的私人助理

作者: Hellkite    時間: 3-6-2012 19:47

iPhone4

user-friendly
唔少朋友都係用iPhone
兩至三個叉電器全班輪流用
作者: waters    時間: 4-6-2012 13:42

我最喜愛既手機更係e部,因為我用緊中
我鍾意e部手機主要原因係孤形貼面設計,用上手又易按
加上又少人用,所以5會有撞機問題
同埋我有好多女性朋友都喜愛手機既孤形貼面設計^^;P
作者: toomy888    時間: 4-6-2012 14:51

DoCoMo × Fujitsu F-02D

● 外觀靚(機面邊框黎電閃電)
● IPX5/8防水
● 1630萬像素鏡頭
● 末代日系摺機
● 有繁體中文手寫/五筆輸入法(非日文拼音)
● DoCoMo官方軟解(唔洗用卡貼)
● 3.4吋3D Touch Mon
作者: skyofsoar    時間: 6-6-2012 12:00

優點:
-面積較大不容易遺失
-功能簡單易用
-數字較大 方便打電話
-十分霸氣
-不像現代智能手機有很多應用程式,手機的用途是拉近人與人之間的關係,但現在很多人無論在車上或進食,即使有朋友或親人,都只會看著自己的手機上網或What's App ,本末倒置
作者: kkk777567    時間: 6-6-2012 14:14
日系手機外型,黑色潮,白色令
介面好睇,操作方便

作者: 我思故我在    時間: 7-6-2012 15:33

我最喜愛既手機就非s3莫屬啦,坦白講s3一出果陣我真係麻麻,因為個型吧,但係睇睇下又順眼左,加上功能好好,我都就黎換喇!
作者: 我思故我在    時間: 7-6-2012 15:38
優點:
-面積較大不容易遺失
-功能簡單易用
-數字較大 方便打電話
-十分霸氣
-不像現代智能手機有很多應用 ...
skyofsoar 發表於 6-6-2012 12:00

大哥大;P
笑死我咩
作者: 我思故我在    時間: 7-6-2012 15:39
nokia3310
男女老幼,打仗殺人都岩用
5567 發表於 3-6-2012 14:36

我諗幾十層擲落黎都唔爆
作者: 雙層魚柳包    時間: 7-6-2012 19:50
我諗幾十層擲落黎都唔爆
我思故我在 發表於 7-6-2012 15:39

你當部大哥大係NOKIA3310咩
作者: 我思故我在    時間: 7-6-2012 22:54
回復 22# 雙層魚柳包
我都唔係講大哥大-,-你又再次唔帶眼睇野
作者: 雙層魚柳包    時間: 8-6-2012 03:59
回復  雙層魚柳包
我都唔係講大哥大-,-你又再次唔帶眼睇野
我思故我在 發表於 7-6-2012 22:54

ok u win

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://eee.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2