樂古Nakuz

標題: 買機一問-.- [打印本頁]

作者: 乂痴靜b乂    時間: 14-5-2012 00:26
標題: 買機一問-.-
近期睇到部心水機-.-
HTC ONE X
我想問 http://www.price.com.hk/product.php?p=138168
PRICE D網 下面既供應商可唔可靠-_-
因為D大店(3,PCCW) 要成51XX - -整機)
同埋我聽人話ONE X 好似SONY 部S 一樣會黃MON 但宜家過佐咁耐換佐咁多批貨仲有無?點分黃MON問題?
THX- -
作者: 〝小趙﹏*    時間: 14-5-2012 00:46
HTC好似係行貨就保
黃MON係過一定溫度就會出現
點分呢D用用下就會見到嫁啦
作者: 乂痴靜b乂    時間: 14-5-2012 01:29
回復 2# 〝小趙﹏*

咁點算呀@@
   price 果到d供應商行貨既話就有保養? 但佢只係話七日內包換- -無寫保養果d 所以唔係幾明
   黃mon 如果用用下出現 點算"? 有無咩解決方法/退機?
作者: EY3P    時間: 15-5-2012 20:56
回復  〝小趙﹏*

咁點算呀@@
   price 果到d供應商行貨既話就有保養? 但佢只係話七日內包換- -無寫 ...
乂痴靜b乂 發表於 14-5-2012 01:29

price .. 裡面既價參考用就好似.. 但通常會標明行貨或水貨.. 佢所指既七日內包換 .. 係店內提供.. 購買內七天. 若該手機損壞的話
可以提供 一換一 服務 (免費換部新機比你 .. 七日後請到維修中心

但所謂既一換一.. 換唔換你比.. 都係要睇番間鋪.. 有時連兇宅都唔肯換.. 唔好話佢地 - .  -
作者: joe3159    時間: 15-5-2012 21:29
作者: EY3P    時間: 15-5-2012 22:45
樓主呢加有冇台?無台既話 如果係我 我會上台出機 one xl 4g 不過幾貴下 有冇人知一個月要幾多錢? ...
joe3159 發表於 15-5-2012 21:29

請自備信用卡預繳,
作者: 乂痴靜b乂    時間: 16-5-2012 00:06
回復 6# EY3P

@@我3台 ...51 1個月.. 800分鍾@@
   咁我想問e部有無得分期付款@@ 因為都幾貴下.. 一次過俾~
作者: EY3P    時間: 16-5-2012 19:18
回復  EY3P

@@我3台 ...51 1個月.. 800分鍾@@
   咁我想問e部有無得分期付款@@ 因為都幾貴下.. 一次 ...
乂痴靜b乂 發表於 16-5-2012 00:06

0機價 = 分期付款.. 但必須預繳 或 用信用卡 Hold 錢但唔扣數
作者: 乂痴靜b乂    時間: 16-5-2012 22:53
回復 8# EY3P

咁版主咁覺吾覺htc d機好- -?   可唔可以俾d評價e部機1
作者: 刺客先生    時間: 17-5-2012 00:55
回復  EY3P

咁版主咁覺吾覺htc d機好- -?   可唔可以俾d評價e部機1
乂痴靜b乂 發表於 16-5-2012 22:53

用One XL既飛過~
作者: EY3P    時間: 17-5-2012 17:13
回復  EY3P

乂痴靜b乂 發表於 16-5-2012 22:53

One X .. 四核黎講算唔錯.. 但我建議等多兩部 (有能耐去等的話 . . .
作者: 5567    時間: 17-5-2012 19:25
近期睇到部心水機-.-
HTC ONE X
我想問  
PRICE D網 下面既供應商可唔可靠-_-
因為D大店(3,PCCW) 要成51XX ...
乂痴靜b乂 發表於 14-5-2012 00:26

更新固件到1.29已經冇問題應該係解決發熱問題另外黃mon問題5係部部機都有
注意買機時睇下有冇花頻 異常的過熱 黃mon
作者: 5567    時間: 17-5-2012 19:28
用One XL既飛過~
刺客先生 發表於 17-5-2012 00:55

感覺如何...
One X .. 四核黎講算唔錯.. 但我建議等多兩部 (有能耐去等的話 . . .
EY3P 發表於 17-5-2012 17:13

LG 4X竟然冇NFC...不過我比較期待TI既A15CPU
作者: 刺客先生    時間: 17-5-2012 19:31
感覺如何...

LG 4X竟然冇NFC...不過我比較期待TI既A15CPU
5567 發表於 17-5-2012 19:28

感覺幾好
但今日唔知點解開機個時畫面停左十幾分鐘(開關制無效)
作者: 5567    時間: 17-5-2012 19:34
感覺幾好
但今日唔知點解開機個時畫面停左十幾分鐘(開關制無效)
刺客先生 發表於 17-5-2012 19:31

按開機制5-10秒強制重開
作者: 刺客先生    時間: 17-5-2012 19:35
按開機制5-10秒強制重開
5567 發表於 17-5-2012 19:34

試過= =
一開始唔成功
試左廿分鐘先成功
作者: 5567    時間: 17-5-2012 21:11
試過= =
一開始唔成功
試左廿分鐘先成功
刺客先生 發表於 17-5-2012 19:35

有冇玩過連拍@@簡直爽!
作者: 刺客先生    時間: 17-5-2012 21:17
有冇玩過連拍@@簡直爽!
5567 發表於 17-5-2012 21:11

試過 不過99連拍唔知要黎做咩= =
作者: 5567    時間: 17-5-2012 21:18
試過 不過99連拍唔知要黎做咩= =
刺客先生 發表於 17-5-2012 21:17

今日返學影人打ah癡@@
作者: 刺客先生    時間: 17-5-2012 21:23
今日返學影人打ah癡@@
5567 發表於 17-5-2012 21:18

偷拍專用= =
你個間可以開手機?
作者: 5567    時間: 17-5-2012 21:24
偷拍專用= =
你個間可以開手機?
刺客先生 發表於 17-5-2012 21:23

老師見5到咪得@@http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4353486&extra=page%3D1
玩左陣微距..
作者: 刺客先生    時間: 17-5-2012 21:29
老師見5到咪得@@
玩左陣微距..
5567 發表於 17-5-2012 21:24

我個位太易睇到...
作者: 乂痴靜b乂    時間: 18-5-2012 01:12
回復 22# 刺客先生

其實one x 同one xl 有咩唔同@@ 可唔可以講黎聽下
作者: 刺客先生    時間: 18-5-2012 16:49
回復  刺客先生

其實one x 同one xl 有咩唔同@@ 可唔可以講黎聽下
乂痴靜b乂 發表於 18-5-2012 01:12

相同地方太多 我講有咩分別:
1.One X:NIVIDA Tegar3 4核
   One XL: Qualcomm S4 雙核
2.One X:2G+3G
   One XL:2G+3G+4G
3.One X:32GB ROM(實際25GB)
   One XL:16GB ROM(實際11GB)
4.One X:白色/灰黑
   One XL:灰黑
5.One X:長13.436cm
   One XL:長13.48cm
   (有D One X套入唔到One XL)
作者: 榤奇    時間: 21-5-2012 00:21
眼睛沒有被寵壞的話,其實黃MON影響不大(?)
作者: BlUelXxEr乂f0k    時間: 28-5-2012 23:16
差幾舊水 緊係去fortess 個d地方買啦
作者: ...傑...    時間: 3-6-2012 14:28
有sis貼紙就有得保
作者: 情風    時間: 3-6-2012 15:18
回復 26# BlUelXxEr乂f0k

其實fortress 都有舊機翻新買,都5喺太可靠
作者: BlUelXxEr乂f0k    時間: 3-6-2012 20:37
回復  BlUelXxEr乂f0k

其實fortress 都有舊機翻新買,都5喺太可靠
情風 發表於 3-6-2012 15:18

咁既話.....唯有自己整..
作者: 情風    時間: 3-6-2012 21:38
回復 29# BlUelXxEr乂f0k

其實5喺玩,喺真+,事關d trade in機就喺咁樣賣返出泥.
作者: BlUelXxEr乂f0k    時間: 3-6-2012 22:41
回復  BlUelXxEr乂f0k

其實5喺玩,喺真+,事關d trade in機就喺咁樣賣返出泥.
情風 發表於 3-6-2012 21:38

不過我買xperia s個陣,第3日就買 應該未有人trade in掛-,-
作者: 情風    時間: 3-6-2012 22:59
回復 31# BlUelXxEr乂f0k

所以我就喺咁諗,怇1出我就買.

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://eee.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2