樂古Nakuz

標題: 不是S2了 是Galaxy S Advance [打印本頁]

作者: c30033124    時間: 28-4-2012 08:18
標題: 不是S2了 是Galaxy S Advance

我打算買一部S2Galaxy S Advance (唔好叫我等s3/新機之類) 單買就3498 (頭先去左德福睇) Galaxy S Advance好唔好?比D意見我
作者: EY3P    時間: 28-4-2012 13:09
上台.. 洗唔洗無限上網?
作者: c30033124    時間: 28-4-2012 13:24
回復 2# EY3P

不是S2了是Galaxy S Advance
作者: EY3P    時間: 28-4-2012 14:10
回復  EY3P

不是S2了是Galaxy S Advance
c30033124 發表於 28-4-2012 13:24

請先看相關評測再作考慮http://www.eprice.com.hk/mobile/talk/4456/46240/
作者: 我思故我在    時間: 28-4-2012 19:11

呢部機好似未聽過,我都想換機,睇下換唔換得過先
作者: 情風    時間: 28-4-2012 22:22
比nexus 差d....
作者: c30033124    時間: 29-4-2012 09:49
回復 5# 我思故我在

4月23出的
作者: c30033124    時間: 29-4-2012 09:50
回復 6# 情風

學生唔洗用咁勁既= = 正價好似3798...雙核 算唔算貴?
作者: 情風    時間: 29-4-2012 10:31
回復  情風

學生唔洗用咁勁既= = 正價好似3798... 雙核算唔算貴?
c30033124 發表於 29-4-2012 09:50

本來是個5錯既選擇,不過e+ Nexus 都3k幾,相對下Galaxy S Advanced就普通la,不過Nexus 長期冇貨..... 另外,e+ 3k機雙核好多la,Atrix 2,Galaxy R,甚至Razr 都3k幾,相對下,i9070 5算好
作者: c30033124    時間: 29-4-2012 10:48
回復 9# 情風

有想 見到D同學 有部手機 我真係好嫉妒但我又唔想同人同型號(我旁邊用nexus 一D用s2 splus iphone)呢部機算唔算冷門呢?
作者: 情風    時間: 29-4-2012 11:04
回復  情風

有想 見到D同學 有部手機 我真係好嫉妒但我又唔想同人同型號(我旁邊用nexus 一D用s2 splu ...
c30033124 發表於 29-4-2012 10:48

首先怇新,所以少人,不過都算冷門+la.
作者: c30033124    時間: 29-4-2012 12:34
回復 11# 情風

D 配備好似係中間...但好多人都追求高...   另外,我想問下你點解要買智能手機同買左智能手機後有咩用
作者: 情風    時間: 29-4-2012 13:23
回復 12# c30033124

o,基本上當電腦用都得,打機ar,office ar,聽歌(系勁d既),check 8達通(NFC 機),上網...... 電腦點用,怇就點用lor.....
作者: 5567    時間: 29-4-2012 13:43
Galaxy S Advance 冇得升4.0
當然可以刷rom
但係如果買 GSA 我寧願買GN
作者: c30033124    時間: 29-4-2012 14:13
回復 14# 5567

咩係刷rom? 我係手機新手...
作者: 5567    時間: 29-4-2012 14:27
回復  5567

咩係刷rom? 我係手機新手...
c30033124 發表於 29-4-2012 14:13

姐喺官方以外的固件簡單呢講姐喺其他人整既rom
1D手機官方不支持升級android4.0
但係可以通過自己刷rom達到升級
作者: 我思故我在    時間: 29-4-2012 16:03
呢部機上台價邊間最平?
作者: c30033124    時間: 29-4-2012 16:19
回復 17# 我思故我在

我單機買
作者: 我思故我在    時間: 29-4-2012 16:22
回復 18# c30033124
我想上台,但係唔知邊間平d
作者: BlUelXxEr乂f0k    時間: 29-4-2012 16:39
你都買左..你總想點=-=
作者: c30033124    時間: 29-4-2012 17:48
回復 20# BlUelXxEr乂f0k

我未買..................6月買掛
作者: waters    時間: 9-5-2012 09:06
我都用Galaxy S Advance
都幾好用
作者: c30033124    時間: 9-5-2012 17:48
回復 22# waters

真?但我fd話不如買s2啦
作者: aaq1234    時間: 10-5-2012 07:12
樓主真係冇錢加少少錢買galazy r,有錢都唔好買s2,買razr maxx,正好多
作者: c30033124    時間: 10-5-2012 17:00
回復 24# aaq1234

Galaxy R 好過Galaxy S Advance?
作者: sks1012    時間: 10-5-2012 23:07
Xperia U la,1G雙核2498,但個Mon細小小
作者: aaq1234    時間: 11-5-2012 20:41
Xperia U la,1G雙核2498,但個Mon細小小
sks1012 發表於 10-5-2012 23:07

伏王...8gb冇插卡,用2個月就知點解會笑..
作者: sks1012    時間: 13-5-2012 14:14
伏王...8gb冇插卡,用2個月就知點解會笑..
aaq1234 發表於 11-5-2012 20:41

但個人認為性價比高
作者: 〝小趙﹏*    時間: 14-5-2012 00:48
冇得上4.0吸引力不減
作者: 榤奇    時間: 21-5-2012 00:25
回復  情風

有想 見到D同學 有部手機 我真係好嫉妒但我又唔想同人同型號(我旁邊用nexus 一D用s2 splu ...
c30033124 發表於 29-4-2012 10:48

頗喜歡S ADVANCE,可惜有點超乎預算``~

我也不喜歡撞手機 / + 用超貴的手機
這隻好啊,只是我一時買不起 - -'

IP4 / S2 都爛大街了,S ADVANCE還好
外加我最喜歡就是用較平價的機款,而玩起來跟朋友的貴價機差不多...~

如果沒有什麼需要猶豫就直接出擊吧
作者: c30033124    時間: 21-5-2012 20:01
回復 30# 榤奇

呀媽係到話我一定會沉迷囉 都唔知佢點諗
作者: 榤奇    時間: 21-5-2012 22:04
回復  榤奇

呀媽係到話我一定會沉迷囉 都唔知佢點諗
c30033124 發表於 21-5-2012 20:01

只要別在他們面前玩就好。(茶
作者: ...傑...    時間: 3-6-2012 14:27
自己鐘意係最重要.,
作者: waters    時間: 4-6-2012 13:45
Galaxy S Advance係少人用
所以5會撞機
作者: c30033124    時間: 11-6-2012 21:29
回復 34# waters

求C兄講講呢部機有咩好同差 smartphone新手上路 要注意D咩?

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://eee.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2