樂古Nakuz

標題: 星空之門以及星夢結合再生計劃 希望大家協助 [打印本頁]

作者: 懾靈歌    時間: 17-4-2012 23:25
標題: 星空之門以及星夢結合再生計劃 希望大家協助

本人同大家一樣 從星空之門既公測一路走到今時今日 十年了.....從中一到E家 星空之門同星夢永遠係我最受既線上遊戲 星夢要結束E件事 我知道既時候簡直係以"晴天霹靂"黎形容 星空既最初,星夢既最後 都見證左 本人唔會係最高LV 最勁既人 不過都一直默默咁同大家玩 LV只不過係數字 最重要係喺入而同朋友度過既時光
如今 我再點樣不捨 星夢既結束已經係事實 不過我依然想繼續
所以!!! 本人既朋友 雖然無我玩咁耐 不過都好鍾意星夢 為左令星夢傳說繼續 決定試下重建 雖然大家可能覺得無可能
係!!! 我要承認星夢既重建的確無可能 因為我地無最關鍵既伺服器主系統資料 不過星空可以!!! 因為當年伺服器既主系統數據係大陸流出 雖然唔係星空最後既版本 不過 至少可以回復到有合體以後一段既時期 算係星空中後期既版本 再加上有當時裝備既數據 大約可以回復到85~90%版本既星空 唔敢話100%最後既星空 不過都算係有模有樣咁建設緊
當然 星空既裝備數據可以入到 自然星夢都可以 嗯 的確係測試成功!!!
所以今次唔係普普通通一般既星空之門或者係星夢既私~服~ 係破天荒將兩者"部分"結合係一齊
但係以本團體目前既能力主要係裝備部分既結合 一D系統既功能好似之前咁講 我地無系統既資料所以做唔到 所以D怪唔識放技,無爆擊,無刻紋,無星夢既任(花任個D) ED我地暫時無能為力
不過 我地好希望大家可以幫手 有寫程式既神手將D數據寫到出黎當然好 不過相信唔會有好多 但大家都有野可以幫到我地 就係大家可以將係星夢入面記錄過既任務圖片OP上黎 最好係有節日個D 有流程最好 邊個NPC開始 打咩怪OR抽咩野 收集D咩 同咩人講野 最後拿到D咩 一張張依次序既圖上傳 我地會"封存"起佢地 希望有朝一日我地有能力或方法既話 可以重新將E D資料加返入去
E件事對大家黎講又唔係一件有任何損失既事 請大家當成一個星夢回憶錄 將佢地OP上黎 其他既圖都可以 因為戰鬥既模式有好大既變動 其他既野都係 其他既數據同埋資料對我地黎講都非常重要 本團隊為左E次既資料收集計劃 特地買左一隻新既2TB HDD 以便接收大家海量既數據 必要既時候絕對會再加買

請大家接受小弟在此深深地一拜 仲使小弟我玩得再耐 都知道E個計劃唔會係一小部分人可以達成 真誠地希望大家可以略盡綿力
一張圖也不能少 星空與星夢是否能再現 就要睇大家
作者: 恨星    時間: 17-4-2012 23:36

就係等緊你既出現
其實精華貼度有你所講>>"星夢入面記錄過既任務圖片"
而且有曬圖同步驟
希望可以整到

另外你個ser係咪用自己電腦整
作者: 懾靈歌    時間: 18-4-2012 00:42
當然 個度既資料我地已經保留起左 只係怕有漏
嗯 我地應該係用另外一台電腦
因為主系統既原版係星空 所以幾乎唔會有星夢既野(除左裝,裝基本上已經確定有曬) 所以我地先會公開收集返D資料 等假以是日 我地有機會會整返 甚至整新野入去
作者: 子謙x0x    時間: 18-4-2012 05:50
等你好消息-3-
作者: 懾靈歌    時間: 18-4-2012 08:49
我地只能回應 盡力而為 同時希望大家幫忙
作者: skyofsoar    時間: 18-4-2012 19:17
我地只能回應 盡力而為 同時希望大家幫忙
懾靈歌 發表於 18-4-2012 08:49

你地租SER?
作者: 懾靈歌    時間: 18-4-2012 21:48
自己既電腦
作者: 恨星    時間: 18-4-2012 22:59
自己既電腦- -
咁咪好lag
作者: starcash    時間: 19-4-2012 00:10
不如叫星夢張D資料送給你HAHA , 過了7月他都不要...
作者: 懾靈歌    時間: 19-4-2012 01:44
其實我地真係有諗過俾錢買起佢個程式=.="不過諗落會好貴 除非集資 唔係單靠幾個人絕對買唔起=.=""
作者: 恨星    時間: 19-4-2012 22:48
其實我地真係有諗過俾錢買起佢個程式=.="不過諗落會好貴 除非集資 唔係單靠幾個人絕對買唔起=.="" ...
懾靈歌 發表於 19-4-2012 01:44

其實買佢個程式會幾錢到
錢可以玩家一齊夾
最緊要就係有得繼續玩
作者: skyofsoar    時間: 20-4-2012 00:22
搵人去問價@@
作者: 出世新手    時間: 20-4-2012 18:44
初步估計幾十萬左右掛
作者: 君子殉凶    時間: 20-4-2012 18:49
已回
作者: longpeter    時間: 20-4-2012 19:04
樓主可唔可以修改野?
作者: 懾靈歌    時間: 20-4-2012 20:04
的確幾十萬都唔出奇 要集資都可能要幾百人先得 每人千幾蚊
作者: °×尼古丁    時間: 21-4-2012 15:16
加油!精神上支持!
作者: 恨星    時間: 21-4-2012 21:23
幾十萬
咁你早D訓都得
作者: haha1234321    時間: 22-4-2012 00:13
E+玩星夢既人 1人出$100都係等幾皮野.....
e+尼中最多都係得果10條8條友......
如果打架d人有做野就出多d,我地e d打甲殼令仔精神可以十卜你
希望有得打甲殼=3=
作者: 懾靈歌    時間: 22-4-2012 00:25
打黎做咩=3=?
作者: haha1234321    時間: 22-4-2012 01:45
http://www.【內容已被過濾 ... display&fid=354
魔鬼版主 有好多圖提供到..
佢可能係上1代GM..
作者: haha1234321    時間: 22-4-2012 01:45
http:// www.【內容已被過濾(S01)】.com/  forum.php?mod= forumdisplay&fid=  354
作者: haha1234321    時間: 22-4-2012 01:46
www.2XXXfun.com
作者: 懾靈歌    時間: 22-4-2012 11:11
佢唔係GM 請唔好搞錯
作者: pc9527    時間: 22-4-2012 12:54
http://sgo.17173.com/monster/02.htm 這個網有資料(
(不是作宣導 只是提供資料)
作者: 懾靈歌    時間: 24-4-2012 01:40
E個已經有啦 不過都唔該你
作者: ﹢小×淚ζ    時間: 24-4-2012 01:55
E個已經有啦 不過都唔該你
懾靈歌 發表於 24-4-2012 01:40

如果要整,大約幾時完工?!
作者: 懾靈歌    時間: 25-4-2012 00:51
大致上已經入到GAME 不過仲有好多野要跟
同埋我地有打算改善一D星空同星夢職業上分布唔平均既問題 盡可能希望平衡到每一個職業都會有人玩 唔會集中曬係一兩個職業 E部分仲討論緊
作者: ﹢小×淚ζ    時間: 25-4-2012 00:53
大致上已經入到GAME 不過仲有好多野要跟
同埋我地有打算改善一D星空同星夢職業上分布唔平均既問題 盡可能希 ...
懾靈歌 發表於 25-4-2012 00:51

有冇方法可以比我入game睇下:p
作者: 懾靈歌    時間: 25-4-2012 04:01
無方法 因為連我都係睇"工程部"既圖同埋報告=,=" 我算係"行政部"既人 工程部最近好似報告過有設定問題 連佢地都好似唔係好入到=3="
作者: haha1234321    時間: 26-4-2012 19:20
咁遲d係5係可以開埋自制官網開ac同玩到@@?
希望遲d你地可以免費開俾我地玩T_T
作者: skyofsoar    時間: 26-4-2012 19:20
無方法 因為連我都係睇"工程部"既圖同埋報告=,=" 我算係"行政部"既人 工程部最近好似報告過有設定問題 連佢 ...
懾靈歌 發表於 25-4-2012 04:01

加油啦你地 我一直都會跟進你地既情況
作者: 恨星    時間: 27-4-2012 00:07
仲有3個月就要關SER
希望你整到
作者: ┌流*星┘    時間: 28-4-2012 14:16
我支持你地!!
衷心希望你地成功~
作者: 懾靈歌    時間: 1-5-2012 02:17
好現實 大家唔捐錢 就算成功開到 好快又會因為資金不足會停
開SER要機要電 先唔講機啦 只係電都夠殺食=.=" 我地一D都唔係為賺錢 不過現實既問題就係咁 完全免費真係有難度 我真係情願先小人後君子 講左你地聽先 好過到時大家聽到先唔高興
作者: skyofsoar    時間: 1-5-2012 13:49
好現實 大家唔捐錢 就算成功開到 好快又會因為資金不足會停
開SER要機要電 先唔講機啦 只係電都夠殺食=.="  ...
懾靈歌 發表於 1-5-2012 02:17

到時你地做左個ser出黎 咪做宣傳 吸引d人黎玩囉
營運資金應該你地諗下點處理
如果只依賴捐錢 好快玩完
作者: 一粒膠#    時間: 1-5-2012 14:57
味玩過星空 期待@@
支持你地
出左之後出埋點 之後出時限野
穩定左d商品慢慢轉永久
l3y:輝
作者: 恨星    時間: 1-5-2012 15:35

開SER應該唔會好貴掛
如果好似你前邊咁寫
要幾十萬就免la
作者: wong.5201314    時間: 2-5-2012 22:50
玩online game不如玩pc game
不過你開到我都會上去j既 最緊要台灣都玩到
作者: ﹢KinG﹡    時間: 4-5-2012 20:59
HELLO SOS!!!!!!!!!
作者: chuitontom    時間: 20-5-2012 23:52
有冇興趣出左個論壇比我地入去傾@@?
作者: Zhi:)    時間: 26-5-2012 19:29
加油0.0支持
作者: wilson3109    時間: 28-5-2012 23:19
支持支持
作者: kenmeng    時間: 29-5-2012 01:53
支持啊!!!
作者: 鐵盒    時間: 5-6-2012 17:03
樓主 唔見左
作者: 恨星    時間: 5-6-2012 17:46

樓主

搞唔搞得起都講聲啦
作者: 鐵盒    時間: 6-6-2012 22:05
樓主

搞唔搞得起都講聲啦
恨星 發表於 5-6-2012 17:46

搞得起 我相信佢早就出左尼
講整成點個D
作者: skyofsoar    時間: 27-6-2012 16:17
睇黎都係得個講字
作者: 小湊    時間: 27-6-2012 17:56
我都想玩 加油!!
作者: 懾靈歌    時間: 12-7-2012 15:40
唔好意思=3= 我浮返上黎啦 因為最近有D忙
根據開發部提供既資料所得 雖然大致上可以運作(亦都有怪打) 裝備既融合度已經係100%(星夢,星空都有)
不過係一D星夢特有既功能上面(爆擊之類) 開發部好努力咁修復中
所以 都係要.........等.........
作者: longpeter    時間: 12-7-2012 19:35
唔好意思=3= 我浮返上黎啦 因為最近有D忙
根據開發部提供既資料所得 雖然大致上可以運作(亦都有怪打) 裝備 ...
懾靈歌 發表於 12-7-2012 15:40

嘩,樓主萬歲:loveliness:
作者: 懾靈歌    時間: 13-7-2012 08:46
你想點=3="
作者: skyofsoar    時間: 13-7-2012 12:20
你想點=3="
懾靈歌 發表於 13-7-2012 08:46

不如show黎睇下先 等大家安心D
作者: 恨星    時間: 13-7-2012 22:01
wow係有d料
作者: ┌流*星┘    時間: 16-7-2012 13:32
衷心希望樓主可以成功!!!
作者: Kamma    時間: 17-7-2012 01:54
搞【內容已被過濾(P01)】都冇用,星夢唔同彩虹冒險,單機真係冇野好玩
作者: ^.^^.^^.^    時間: 17-7-2012 05:09
發張圖睇下都得掛-3-
作者: Viscount    時間: 27-7-2012 14:27
真心求一兩張圖
作者: 懾靈歌    時間: 29-7-2012 00:30
緊急事態 需要大家協助一件事 好像地下城,神域之類地圖內的怪物 出怪區域同埋出怪種類 我地都需要資料
越新既地圖 資料越需要 麻煩可以進入既玩家 幫我地影大量既相 大量到可以整返個地圖出黎都無所謂
我地都知道得返兩日係有D強人所難 請大家盡可能通知高LV既玩家幫忙 但麻煩大家了
最部開發部先講E件事=.="真係呀
作者: 懾靈歌    時間: 29-7-2012 01:16
淨靈公園,絕望崖,逆寒沙漠,地下城 艾格斯
以上地圖係開發部話有需要既 唔該大家啦 有幾多影幾多 記錄出怪資料
作者: skyofsoar    時間: 29-7-2012 19:48
淨靈公園,絕望崖,逆寒沙漠,地下城 艾格斯
以上地圖係開發部話有需要既 唔該大家啦 有幾多影幾多 記錄出怪資 ...
懾靈歌 發表於 29-7-2012 01:16

不如影張相黎睇下先
作者: 懾靈歌    時間: 30-7-2012 02:21

相係有 我都有問過可唔可以 不過回應係唔得 E D唔係由我決定可唔可以公開既內部資料 開發部既決定係低調 所以有下指示相片唔好公開
唔好意思
作者: 炎童    時間: 30-7-2012 22:34
睇張圖都吾得, 算吧喇你:lol
作者: 鐵盒    時間: 30-7-2012 23:11
圖都唔比睇
即係有得玩都無我地份?
單機吧
作者: skyofsoar    時間: 31-7-2012 11:54
相係有 我都有問過可唔可以 不過回應係唔得 E D唔係由我決定可唔可以公開既內部資料 開發部既決定係低調 所 ...
懾靈歌 發表於 30-7-2012 02:21

冇理由 到時你真係公開既 你要做宣傳吧
咁點解唔做定先?
作者: 恨星    時間: 31-7-2012 20:37
低調到而家都未蒲頭:handshake
作者: 小啤熊    時間: 1-8-2012 10:03
orz 支持下吧

我們還是期待喔^^
作者: 恨星    時間: 3-8-2012 13:30
我地由4月開始己經比人玩緊:handshake
作者: 一粒膠#    時間: 4-8-2012 12:14
回復 68# 恨星

一兩張圖都唔公開得
緊係比人玩啦z_z
作者: 鐵盒    時間: 4-8-2012 16:16
我地由4月開始己經比人玩緊
恨星 發表於 3-8-2012 13:30

由佢一開POST 你問我個陣都知佢係假膠
作者: 恨星    時間: 7-8-2012 01:01
由佢一開POST 你問我個陣都知佢係假膠
鐵盒 發表於 4-8-2012 16:16

話時話等你個單機版教學仲實際
作者: 懾靈歌    時間: 7-8-2012 14:49

要圖呀嗎? 俾你地慢慢睇 連開發部都睇唔過眼你地咁既態度對我=3="
所以俾我放一張 要圖要真相? E家有啦 雖然都唔指望會再係大家度拿到咩有用資料 因為GAME都關埋
作者: ﹢小×淚ζ    時間: 7-8-2012 15:35
要圖呀嗎? 俾你地慢慢睇 連開發部都睇唔過眼你地咁既態度對我=3="
所以俾我放一張 要圖要真相? E家有啦 雖 ...
懾靈歌 發表於 7-8-2012 14:49

加油!''相信你地會成功
作者: angelalove    時間: 7-8-2012 16:35
你地係唔係衰呢..逼到人地放圖上黎啦..對人地好d啦
作者: skyofsoar    時間: 7-8-2012 16:44
所以俾我放一張 要圖要真相? E家有啦 雖 ...
懾靈歌 發表於 7-8-2012 14:49

其實大家都係想睇張圖 睇下你地進度點姐 冇惡意既
大家都係想快D有得玩
點都好 依家有圖 咁請問幾時有得玩呢@@?
作者: ﹢小×淚ζ    時間: 8-8-2012 12:24
相信不久將來..半年後左右..
作者: kennedy_hin    時間: 8-8-2012 19:51
你班友只係識得嘈嘈嘈....起晒哄....玩又唔會理幕後d人要做幾多野....

唔比相你 又話唔信....大佬呀....人地理得你信唔信姐...大不了你咪玩lor....差你1個齊人?
作者: 一粒膠#    時間: 10-8-2012 02:07
回復 77# kennedy_hin

我唔係好認同你所講既野

我相信好多玩家都好期待另一個星夢既誕生
既然樓主話開一個服 搞緊既
大家都期待左咁耐 樓主無咩音訊
放一兩張圖比大家睇下都唔係問題姐
咁樣大家都唔會特登去懷疑樓主係咪呃我地

作者: kennedy_hin    時間: 10-8-2012 21:35
回復 78# 一粒膠#

我知道有d人係想知道進度...

但係有d人 (不指名   
人地好心整緊....講聲加油又冇...得把口係到吠....
人地好心整過你遲下試下玩.... 語氣成個港孩咁.....飯來張口 衣開張手.....整到人地整game 比你係必需.....
等多陣會死?.....   人地講明話張圖要問清楚 設計者批准
作者: 愛玩樂    時間: 11-8-2012 01:29
請注意討論氣氛
我明白會員期待新星夢的心情
但你們也要明白樓主所做的事不是必然
樓主無音訊也有他的原因 , 請會員體諒
其實如果這個計劃成功 , 無疑是額外收入
如果失敗 , 也無需太失望 , 因為星夢倒閉已經成了鐵一般的事實
作者: 冰月~    時間: 11-8-2012 15:16
係08年個時已經整緊個服,我想問係咪同一個黎
作者: 淚光雨    時間: 11-8-2012 17:34
其實隻GAME進度OK,只系有好多野都要搞,唔系話一時三刻可以搞好@@大家等下啦
作者: maltesers    時間: 12-8-2012 18:42
等到幾時= =?
作者: 懾靈歌    時間: 13-8-2012 18:31
因為一路以來星空都有大量既BUG 技術部門一直都係度邊測試邊修改
但由於可以動用既人手非常少 因為可以睇得明程式邊一部分屬於邊一D功能 都要有經驗 就算知道 要點改先可以修改左個問題又係另一難題 因為有時唔係改數字就得 可能係要打過一條新程式上去
再加上地圖出怪數量同位置既控制都需要慢慢調整
開發部都表示係進度援慢 不過無辦法 例如佢地試過全日改左20個photo 不過有2個鐘以上都係GAME入面debug(當一日做8個鐘 都有1/4既時間拿左去測試)
佢地有定期匯報進度 佢地表示過好灰 俾人係論壇咁講法~~
作者: 藤星    時間: 13-8-2012 22:11
因為一路以來星空都有大量既BUG 技術部門一直都係度邊測試邊修改
但由於可以動用既人手非常少 因為可以睇得 ...
懾靈歌 發表於 13-8-2012 18:31

放心~雖然唔能夠實際上支持,但起碼呢到有83個人精神上支持你地~!  (好事定壞事!?
作者: skyofsoar    時間: 15-8-2012 13:11
但由於可以動用既人手非常少 因為可以睇得 ...
懾靈歌 發表於 13-8-2012 18:31

慢慢啦 我地會等
作者: ◆雪影♂犽    時間: 16-8-2012 14:43
支持.__.
真係冇咩好講
總之加油,睇得出大家都對你地有好大期望:p
作者: lll369    時間: 17-8-2012 12:39
我都玩過一段時間,支持你
作者: maxova    時間: 17-8-2012 20:11
支持!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: 懾靈歌    時間: 30-8-2012 15:47
已經進入測試人員經外部網絡入去進行各方面測試既階段=3=
我作為測試人員終於好努力咁UP到LV10=.=""
不過又無得出技 同埋成日都OUT圖(去左正常行動以外地區)-.-仲好多野要技術部跟進 完全係未玩得既狀態
作者: 靈§駿    時間: 31-8-2012 01:01
已經進入測試人員經外部網絡入去進行各方面測試既階段=3=
我作為測試人員終於好努力咁UP到LV10=.=""
不過又 ...
懾靈歌 發表於 30-8-2012 15:47

加油呀~~~
其實就算有好多bug我相信好多玩家都唔介意ga~
有得玩係最重要
作者: s0321130    時間: 3-9-2012 17:26
諗起以前細個玩星夢~~
個個都係星湖星眼到引爆~~
是但打到個技書/晶片都開心死..
極懷念
作者: ︹‥︹仔    時間: 6-9-2012 17:22
作者: lokhong2005    時間: 9-9-2012 23:53
其實我都係細細個玩星空大,都算係我第一隻online game,係我第一隻會係咁比錢玩既game。個時細細個試過偷啊媽錢買點抽娃娃,做過好多小朋友野去買點。真係好開心好好玩,好希望你地努力喇!
作者: adrian539859    時間: 11-9-2012 07:28
回復 90# 懾靈歌

e+有冇得試玩@@!
作者: 小湊    時間: 11-9-2012 21:32
有BUG都開放比我地玩下先嘛
作者: 192311    時間: 4-10-2012 19:14
hihi
吾知星夢寄的信有冇用呢?????
之前買左本星夢書有怪及道具在那出,要的話PM我UPLOAD d圖上去比你.
為星夢.加油!!!!!!!!!!:)
作者: kenny28601    時間: 15-10-2012 02:53

支持c服

另外,如果你地真係有心搞,我唔介意做幹部幫幫手

任何c服收費,開支預計,搞活動,網絡打手,整片宣傳呢d方面既知識我都ok

法律方面我都有少少了解,例如點樣合法化開c服,或者追查隻game原本擁有權去避免觸犯基本法法例等等

至於電腦技術上面既野我真係唔係幾識,不過遊戲包裝,內部經營既野我可以幫手

我有經營c服既經驗,不過好多時候都係核心人員嫌賺唔到錢 或者賺得少而汁左個ser

講真,我會盡力令個c服開支平衡,但同時,都要一班技術人員有心去搞,個ser先至會長久

不過最起碼,我而加精神上支持你,等你地搞好bug,基本野搞好晒,我會出盡法寶搞大你地個ser

講真c服唔難搞,不過要長久,先至係難度

好多時候d人技術人員嫌晒時間多,但係金錢上既回報又少,玩家又多埋怨先至汁ser

我覺得好可惜,如果你地真係有心搞,可以pm我
作者: Zhi:)    時間: 20-10-2012 11:14
樓主呢
作者: 出世新手    時間: 21-10-2012 06:52

有圖有真相

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://eee.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2