樂古Nakuz

標題: 膠千dis 真面目=) 已加新對話證據* [打印本頁]

作者: `;:{P0CHi}﹡    時間: 3-5-2011 18:39
標題: 膠千dis 真面目=) 已加新對話證據*

話說 我同我朋友‵*小願  4月4日, 1人夾左750蚊.. 收膠千隻男聖靈 ‵昤千×  總值$1500 hkd

http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4079736&extra=page%3D3
哩個系佢放野既post !

收ac個日 問佢齊吾齊角密pw email cde . 佢話齊哂..
點知入完錢之後 就比左 ac,pw,一個角密 同email. 但佢開左3隻人
我問佢另外2隻人角密 同 cde 系咩. 佢話過2日搵比我.. 之後過2日叫佢..佢吾應機
追2隻角密 同cde 追到佢而家都仲未肯交出黎. 究竟有咩苦衷呢佢?

我地而家收左ac 又冇齊角密 改吾到email..cde 又未解.. 點都入吾到.. 隨時有被爆ac既可能

大家睇清楚佢真面目拉 =) 識左甘耐 估吾到佢系d甘既人!!
仲等大家覺得佢好有信譽好正義.. 知人口面不知心!

我同佢既對話 如下:

哩張證明 我冇自己開新msn 扮佢黎屈佢 ,msn系佢本人用開既msn =) :

岩岩同佢既新對話 :

你一開始放隻ac比我同小願,,放完之後 角密拖到我而家..錢你就收左!! ok 我算=) ..我咪當比你玩嚕
你拖到而家..我覺得你再拖落去都吾系辦法..當初你話有齊角密我先收. 而家都比吾到我..
系咪好應該回番$1500比我地..隻ac 比番你?? 放ac比齊野 系你既責任!
下載 (68.39 KB)
1 小時前

你話email吾系你開.. 但yahoo個備用email系你本人msn email =)
照計你應該可以拎番個email pw 架@@

下載 (188.93 KB)
1 小時前

下載 (187.17 KB)
1 小時前

下載 (133.52 KB)
1 小時前

如果你仲想挽救哩件事既.. 3日之內比吾齊 角密.. 就回番$1500比我地. ac我比番你=)

至於昀昀件事.. 樑自己認左爆ac.. 點解你地仲要拖 我同占 落水?
個晚 我, 9up, 占, 婷, 樑 組左隊.. 牙占同婷就掛機吾知去左邊..
我同9up傾更電話 ..樑就系到講野話有d想爆昀昀ac
甘我就叫佢吾好.. 爆ac個名會臭哂..
牙樑就話 講下笑ja
我以為佢講笑 所以當冇事發生.. 之後都冇應過佢星夢.. 就同9up傾電話
你話我知情而吾講?
我真系吾知情.. 牙樑話講笑..如果我好認真同番昀昀講..甘咪影響到樑既影像嚕
同埋我冇講過關於同意既說話嚕!!
系哩件事上面 我冇分裝同埋一齊爆ac =)
如果你地系吾信既.. 叫牙樑 同我對質!!

至於膠千你隻ac.. 你話我爆左你隻男聖靈d 新頭 冰杖= =
你話ac pw 得我有.. 甘都系你片面之詞ja!
如果我系要爆你ac.. 點解吾等多人有你ac個陣爆? 要等你之後比人爆左魔統 我再爆聖靈?
仲要等我幫你由 130升到135 先走黎爆你ac ? 你系咪有病阿!
你估130升135 好容易架????????? 甘易你就吾會叫我幫你升拉 !!!!!!!!!!!
如果系我爆你聖靈既話..點解你魔統會同時比人爆?
我又冇你魔統ac=) 證明爆你ac個個吾系我嚕. 你有冇腦唸野架
爆你新頭冰杖值得幾多錢阿大佬?? 為左哩d垃圾而爆你ac? 你吾系同我開玩笑阿^^

作者: 戀║小純﹏    時間: 3-5-2011 18:48
作者: angelalove    時間: 3-5-2011 18:49
冇冇搞錯呀..咁樣黎呃人..平時頌話自己點樣點樣勁..而家咪又係度呃人.頌有昀昀果單野又係咩事呀.
作者: °赤魂羽〥    時間: 3-5-2011 18:51
支持女神.....

不嬲都話膠千hi hi黎架啦...
紫天守護者...笑死人咩...

作者: 子謙x0x    時間: 3-5-2011 18:57
原來e個系佢真面目:lol
作者: siufung1991    時間: 3-5-2011 18:59

死昆狗 做甘多衰野 實有報應
作者: °×尼古丁    時間: 3-5-2011 19:01

佢老母比唔夠佢錢洗:) ?
作者: siufung1991    時間: 3-5-2011 19:02
食屎拉死叻叻想昆鳩人死賤精
作者: jimjim3210    時間: 3-5-2011 19:03
可能你唔係第一個- -
作者: 愛玩樂    時間: 3-5-2011 19:08
嗯嗯
為了眼前小小利益而斷送自己前途和信譽 , 值得嗎?

欺詐及勒索

(1) 任何人以欺騙手段(不論該欺騙手段是否唯一或主要誘因)而不誠實地取得屬於另一人的財產,意圖永久地剝奪該另一人的財產,即屬犯罪,循公訴程序定罪後,可處監禁10年

(2) 就本條而言,如任何人取得財產的擁有權、管有權或控制權,即視為取得該財產,而“取得”(obtain) 包括為另一人取得或使另一人能夠取得或保有。

(3) 第7條在挪佔一詞作出必要的修改後,須為本條的施行而適用,猶如該條為第2條的施行而適用一樣。

(4) 就本條而言─

“欺騙手段”(deception) 指就事實或法律而以語言文字或行為(不論是以任何作為或不作為)作出的任何欺騙手段(不論是蓄意或是罔顧後果),包括與過去、現在或將來有關的欺騙手段,以及與使用該欺騙手段的人或任何其他人的意圖有關的欺騙手段。 (由1999年第45號第4條修訂;由2005年第10號第37條修訂)

不要以為利用其他人的銀行帳戶進行交易便可以置身事外
只要輕輕追查這筆資金的去處便....;)
再者 , 除非你以後在家不用電腦 , 否則 , 警方只要按一個鈕便能追查你的位置^^
最後我支持樓主和案中受害者報警
讓騙徙知道當中問題的嚴重性 ,
過往亦有會員被騙後報警 . 在數個月後便解決事件了
警方並不是不會理 , 只會辦事效率過低
好自為之吧 .
作者: `;:{P0CHi}﹡    時間: 3-5-2011 19:10
嗯嗯

欺詐及勒索

(1) 任何人以欺騙手段(不論該欺騙手段 ...
愛玩樂 發表於 3-5-2011 19:08

哇@___@ 令仔你好專業阿
作者: adrianye    時間: 3-5-2011 19:10
雖然我識左佢幾年,佢亦都幫左我好多,但萬萬估唔到佢會咁樣..有點失望...
作者: o暉o    時間: 3-5-2011 19:10
睇唔出佢係d咁ga人黎 -.-
作者: 愛玩樂    時間: 3-5-2011 19:17
哇@___@ 令仔你好專業阿
`;:{P0CHi}﹡ 發表於 3-5-2011 19:10

讀緊紀律部隊v_v嘻嘻
同埋,我最僧人昆人.仲要昆朋友,唔可以原諒-,-
作者: 雨夜祐°    時間: 3-5-2011 19:17
朋友都呃 條友真系~.~{:13_683:}{:13_683:}
作者: 920826chan    時間: 3-5-2011 19:19
平時係到扮哂有道理咁7.7,原來昆狗黎既,對話入面係咁兜黎兜去,又唔講點解,直接D話明昆咪得囉
作者: 211835350    時間: 3-5-2011 19:22
嗯嗯

欺詐及勒索

(1) 任何人以欺騙手段(不論該欺騙手段 ...
愛玩樂 發表於 3-5-2011 11:08

此條例於此案並不適用,所有網絡罪行絕大多數都依不誠實使用電腦條例

請參閱不誠實取用電腦條例
有犯罪或不誠實意圖而取用電腦

(1) 任何人有下述意圖或 目的 而取用電腦─

(a)  意圖犯罪(不論是在 取用電腦的 同時或 在 日後任何時間);

(b)  不誠實地意圖欺騙(不論是在 取用電腦的 同時或 在 日後任何時間);

(c)  目的 在 於使其本人或 他人不誠實地獲益(不論是在 取用電腦的 同時或 在 日後任何時間); 或

(d)  不誠實地意圖導致他人蒙受損失(不論是在 取用電腦的 同時或 在 日後任何時間), 即屬犯罪,
        一經循公訴程序定罪, 可處監禁5年。
但必須從第1款引致第(2)項才可入罪
(2) 就第(1)款而言,

“獲益”(gain) 及“損失”(loss) 的 適用範圍須解釋作不單擴及金錢或 其他財產上的 獲益或 損失,
亦擴及屬 暫時性或 永久性的 任何該等獲益或 損失; 而且─

(a)

“獲益”(gain) 包括保有已有之物的 獲益, 以及取得未有之物的 獲益; 及

(b)

“損失”(loss) 包括沒有取得可得之物的 損失, 以及失去已有之物的 損失。 (由1993年第23號第5條增補)

覆番寶之,你認為我犯法即管報警吧,唔係報左警咩?
即管來吧,收ac者無因呢件事受到因我可能會爆ac既任何金錢損失,
我由此至終都話email唔係我手上,你無法證明我有方法令到收ac者會被我爆ac又蒙受損失
你點告都告我唔入,你要有辦法證明我有呢個pw至得,無既話,你點告我都無用
我無,就無法令到對方既ac被爆從而有意圖獲益或意圖令對方損失

大把人收過我野,包括你講既事主,佢收過我大量裝,有晒入數紀錄,

要熟刑事罪行條例,我熟過你

仲有,你見我都唔玩,你慢慢嘈飽佢,我無犯法你點報警都鋤我唔入
作者: 我係邊個?﹏?    時間: 3-5-2011 19:23
支持寶之0.0~~~
作者: 愛玩樂    時間: 3-5-2011 19:25
此條例於此案並不適用,所有網絡罪行絕大多數都依不誠實使用電腦條例

有犯罪 ...
211835350 發表於 3-5-2011 19:22

條例我都係搵出黎
如果你覺得真係無問題既 , 請繼續 ^^

你告得我入咩? 即管來吧,收ac者無因呢件事受到因我可能會爆ac既任何金錢損失
我由此至終都話email唔係我手上,你無法證明我有方法令到收ac者會被我爆ac又蒙受損失
你點告都告我唔入,你要有辦法證明我有呢個pw至得,無既話,你點告我都無用
我無,就無法令到對方既ac被爆從而有意圖獲益或意圖令對方損失

大把人收過我野,包括你講既事主,佢收過我大量裝,有晒入數紀錄,

你呢段野....;)   good,至少大家可以清楚你係個咩人;)
作者: 211835350    時間: 3-5-2011 19:27
條例我都係搵出黎
愛玩樂 發表於 3-5-2011 11:25

梗係無問題 請參閱過往絕大多數此類別的案例

我睇呢類case唔會比你小
作者: bearpig    時間: 3-5-2011 19:33
做人做到LI條友咁,連FD都呃
真係死左去好過=.=

撐~~~寶芝@@
作者: 愛玩樂    時間: 3-5-2011 19:34

我睇呢類case唔會比你小 ...
211835350 發表於 3-5-2011 19:27

那好吧 , 至少大家都清楚你是一個怎樣的人
在此 祝你好運 ^^
作者: martin17    時間: 3-5-2011 19:35
樓主去差館告佢 :lol膠千 傻的嗎

作者: 211835350    時間: 3-5-2011 19:35
條例我都係搵出黎

你告得我入咩? 即管來吧,收ac者無因呢件事 ...
愛玩樂 發表於 3-5-2011 11:25

議事論事
我只係根據法例作出反駁
作者: °×尼古丁    時間: 3-5-2011 19:35

我睇呢類case唔會比你小 ...
211835350 發表於 3-5-2011 19:27

你都幾叻叻下掛喎... 咁賤格既你..?
   你老母係唔係隻狗黎架? 生你出黎都係狗黎既?
作者: `;:{P0CHi}﹡    時間: 3-5-2011 19:36

有犯罪 ...

膠千哥哥你而家仲大條道理?
你話email吾系你手上.. 邊個會信? 你點講都得架拉=)
有email同email pw 已經可以查哂ac 所有既pw =)
吾信既你可以比任何一個ac既 email同email pw 比我試下
我吾知你點解死都吾肯比齊角密比我改email.. 又吾解cde
你中意點咪點嚕=) 角密我預左你吾會比番我,, 我post左 證據 你就咪甘撚多野講
作者: 211835350    時間: 3-5-2011 19:38
你話email吾系你手上.. 邊個會信? 你點講都得架拉=)
有email同email pw 已經 ...
`;:{P0CHi}﹡ 發表於 3-5-2011 11:36

o sor cde你無問我/我無留意,我依家呢樣有能力解比你,sor
我都唔記得左,我合ser之後入點都好小用cde

更新:cde已解,之前入點卡改左用mycard,無左件事,呢樣野係我既錯,已解
作者: jimjim3210    時間: 3-5-2011 19:42
回復 24# 211835350

很好....你會唔會覺得自己好有問題= =
作者: 211835350    時間: 3-5-2011 19:44
有email同email pw 已經 ...
`;:{P0CHi}﹡ 發表於 3-5-2011 11:36

係有效而且足夠既證據就唔洗當初報完警依家post啦,報左警大半個月了吧?!
當初有個人用sms恐嚇我,我果時好驚
到底警方接唔接納或者認為呢度足唔足夠證據去控告我,心知肚明吧

我無能力去將你既acc拎番黎,就與我無關吧
作者: 211835350    時間: 3-5-2011 19:46
回復  211835350

很好....你會唔會覺得自己好有問題= =
jimjim3210 發表於 3-5-2011 11:42

你地同寶之當初爆昀昀ac就唔覺得自己好有問題?
你當然可以話唔關你事,樑佢進行緊爆人ac果陣你地知情
全部我有cap低晒星夢既圖,msn紀錄

你地一味淨係話件事過左幾耐,爆完人ac過得耐就無野呀?

我如果係人格有問題 你地就係賤格
你地要post既話我一早可以玩場大龍鳳
作者: 鐵盒    時間: 3-5-2011 19:49
我就無咩好講=.= 我想講或者唔想講
上面都大把
多謝樓主提醒
作者: martin17    時間: 3-5-2011 19:52

有犯罪 ...

講咁多野做乜 膠千 而家
千人所指啦 hihi

作者: 211835350    時間: 3-5-2011 19:55
Galaxy♥ 說:
哦''
KAI..樑狗自己爆昀AC  佢講都冇講聲...我一番尼佢同我講話爆左人AC..
佢爆AC關我托 ??
佢自己比D裝我  關咩我爆AC事

原來幫手分賊贓就唔係爆ac
作者: 211835350    時間: 3-5-2011 19:56
講咁多野做乜 膠千 而家千人所指啦 hihi
martin17 發表於 3-5-2011 11:52

-.-我都無玩成個月 有咩所謂 係犯法既就唔洗報左警上黎嘈啦-.-

有一半係copy form hk政府網頁/一部份法律網站

好過有d人接完賊贓 仲話自己無罪

Galaxy♥ 說:
哦''
KAI..樑狗自己爆昀AC  佢講都冇講聲...我一番尼佢同我講話爆左人AC..
佢爆AC關我托 ??
佢自己比D裝我  關咩我爆AC事

Galaxy♥ 說:
你都on9
你用緊d錢夠可能係黑錢
咁你就係賊贓 ?
唔係咁計嫁嗎傻仔''
樑爆人ac 一句都冇同其他人講聲

Galaxy♥ 說:
你post 上去囉
我係冇做怕什麼
-        S-Dis...* 說:
放心,隻game都就執
識昀昀既都知你地有份啦
爭在我有無出聲同post出黎姐
你一路扮唔知情,但寶之又話你知wo
你地夾口供一向都唔均架啦
Galaxy♥ 說:
係你地傳到我有份

姐係知d野係昀昀架啦? 我唔係話d乜,占占,寶之係咩人我亦都無諗住要你地清楚明白

不過1個連朋友既ac都會爆既人,仲要連人地email既pw都改埋,呢d人咩人格心照啦

作者: 鐵盒    時間: 3-5-2011 19:56
Galaxy♥ 說:
哦''
佢爆AC關我托 ...
211835350 發表於 3-5-2011 19:55

=.= 件事發展好似好複雜咁既

題外話: 有無人 今年CE作文作第一條 陪我一齊玩命
作者: `;:{P0CHi}﹡    時間: 3-5-2011 20:01
-.-我都無玩成個月 有咩所謂 係犯法既就唔洗報左警上黎嘈啦-.-

好過有d人接完賊贓 仲話自己無罪

...
211835350 發表於 3-5-2011 19:56

比裝牙占.. 牙占有冇要左先=)

真系好鬼乖既ja你.. 一post左證據 你就即黑蒲頭甘多野講 哈哈
好激氣咩?@@
作者: 211835350    時間: 3-5-2011 20:07

re番鐵盒先

1. 人生總有不同形式的比賽,然而比賽不一定會有勝負。
      試以「一場沒有失敗者的比賽」為題,作文一篇。

2. 「我是一雙鞋子。此刻,我只能靜靜地躺在櫃中,回憶過去,卻有過不平凡的經歷。
   以上是文章的第一段,試從第二段開始,續寫這篇文章。

3.   面對不同意見,有人認為應據理力爭,堅守立場;有人認為應彼此包容,求同存異。
       上述兩種態度,哪一種較為理想?試談談你的看法。

第1題難度唔高,我自己認為第3條先玩命,marker唔鍾意你就88/低分
作者: 211835350    時間: 3-5-2011 20:07
比裝牙占.. 牙占有冇要左先=)

真系好鬼乖既ja你.. 一post左證據 你就即黑蒲頭甘多野講 哈哈
好激氣咩?@@ ...
`;:{P0CHi}﹡ 發表於 3-5-2011 12:01

psn死左14日-.-悶都唔得呀? 你見我討論區有咩post有興趣都熱烈支持架啦-.-

Galaxy♥ 說:
係你地傳到我有份

笑而不語

努力d夾口供啦

愈後既可信性愈低,因為有愈多既時間準備,

你地會爆朋友ac 呢樣野我一早已經知

3月中果陣

當時隻聖靈係得寶之姐你有,點解會俾人爆呢可,我專登係比你之前果2日先轉1個新pw你,唔夠兩日又比人爆wo

你係要翻舊帳既,根本連你都有份爆過我ac啦,星夢咁多男玩家既女神;P
作者: martin17    時間: 3-5-2011 20:13
      試以「一場沒有失敗者的比賽」為題,作文一 ...
211835350 發表於 3-5-2011 20:07

又開扯話題?.?
作者: 211835350    時間: 3-5-2011 20:14
又開扯話題?.?
martin17 發表於 3-5-2011 12:13

-.-上面有人離題問2011ce中文作文先,我有上網睇題目-.-
可以分兩條line討論一陣既

講樣野大家知,你地要信所謂女神咪信囉

果位所謂女神係昀昀件事上係絕對知情,而且係事發果陣都知道樑去爆昀昀ac架啦,

不過當初佢對我都扮無知架,但唔夠1個月佢爆埋我隻聖靈

不過我諗佢唔知個pw係專登改比佢架可
作者: ×邪戀°流    時間: 3-5-2011 20:16
什麼膠千哥..
似狗公哥多d w0..
呃fd不得只..
重要呃女仔..
妳呢d人重衰過做狗公啦..
(p.s.我對膠千之前好似前輩咁睇..由呢一秒..我當妳狗公咁睇..正毛阿..狗公哥;]]?)
                                                                                                              By;流
作者: `;:{P0CHi}﹡    時間: 3-5-2011 20:17
psn死左14日-.-悶都唔得呀? 你見我討論區有咩post有興趣都熱烈支持架啦-.-

Galaxy♥ 說:
係你 ...

笑而不語?
我回覆完 你自己睇下你個篇野 更改時間系幾時先拉= =
昀昀既事要講都講哂 吾信既系佢地,,
我地同樑fd就代表 分裝阿?
我同你講拉,, 個晚 我同 占 , 樑, 9up,婷  組左隊
我同占同婷同埋9up個都掛左機.. 占同婷 成晚掛系到訓左
我同9up 行開左,,番到星夢.. 樑就話爆左ac
我淨系話 占佢地都系個組到炸.. 冇話佢知道要爆人ac wo= =
作者: 鐵盒    時間: 3-5-2011 20:17
      試以「一場沒有失敗者的比賽」為題,作文一 ...

T_T 第3條先安全..
第2條真係不思不得其解
返尼個陣+高登友 又話內有另文

閱讀真係好向左走向右走難丫
作者: 211835350    時間: 3-5-2011 20:19
笑而不語?
我回覆完 你自己睇下你個篇野 更改時間系幾時先拉= =
昀昀既事要講都講哂 吾信既系佢地,,
我 ...
`;:{P0CHi}﹡ 發表於 3-5-2011 12:17

你係唔係要貼埋佢爆果陣你知情,爆前你亦都知情,你亦都無通知昀昀呀?

人地都當初同你地玩都係當你地朋友咋

Galaxy♥ 說:
係你地傳到我有份

咁姐係知道果d係賊贓啦?
作者: 211835350    時間: 3-5-2011 20:21
什麼膠千哥..
似狗公哥多d w0..
呃fd不得只..
重要呃女仔..
妳呢d人重衰過做狗公啦..
(p.s.我對膠千之前好 ...
×邪戀°流 發表於 3-5-2011 12:16

-.-尊乜敬呀,我無叫過人尊敬我
佢地拎我地黎笑又on9千,膠千食屎啦呢d-.-我都係笑下算,以前做會長果陣我都無要求過任何尊敬我

係我心目中,朋友要玩得就夠

-.-我都叫狗公,我平時都係發下膠9up下野都叫狗公-.-.......
咁台地果班叫咩...你搵個知道正常係台地玩既女玩家將會有幾多朋友-.-就知道咩叫正宗厹

你知唔知佢地當初收ac果陣用左幾多個朋友搭朋友既版本去收ac呀-.-

1開始,條友自己收
後來,寶之比錢條友幫收
再之後,寶之同條友夾錢一齊收
作者: `;:{P0CHi}﹡    時間: 3-5-2011 20:22

Galaxy♥ 說:
係你 ...

我有冇爆你隻男聖靈你自己心照 最清楚=)
你話我幫你升lv 你就比 月水我,, 我咪幫你升嚕
點知升完你就同我講隻男聖靈比人爆左
自己系到講 比隻ac我升lv所以就專登改pw 得我一個知wo
我點知你邊句真阿大佬
爆你男聖靈? 點解你吾報警阿?
問你爆左d乜.. 你就話  新頭, 冰杖, 80bee !!
我要爆你ac洗吾洗等自己幫你升完lv先爆 哩d垃圾阿= =
你自己心入面最清楚la.. 我同你講左好多次我吾想比你屈..
叫你去報警你就吾肯..仲話報警冇用..星夢已經冇哂人
我問你有咩方法證明我清白..你就話 冇
你一句冇.甘我可以點阿?
新頭 冰杖我自己都有幾set =) 吾需要爆埋你哩d垃圾野
作者: 211835350    時間: 3-5-2011 20:23
T_T 第3條先安全..
第2條真係不思不得其解
返尼個陣+高登友 又話內有另文

閱讀真係好向左走向右走難丫 ...
鐵盒 發表於 3-5-2011 12:17

孝果篇思考時間耐
其實以我09同10既經驗
其實40分/90左右已經有機會拎5等

其實睇文言文果篇速讀就得,如果篇野難大家都做唔晒
作者: 211835350    時間: 3-5-2011 20:25
我有冇爆你隻男聖靈你自己心照 最清楚=)
你話我幫你升lv 你就比 月水我,, 我咪幫你升嚕
點知升完你就同我 ...
`;:{P0CHi}﹡ 發表於 3-5-2011 12:22

-.-真係得你1個知個pw
因為3月13我魔銃比人爆左,之後我為防俾人爆聖靈,我pw改到得我同你知
點知聖靈都比人爆埋wo

如果係中毒,點解千雲影同我擺裝既ac會無野?

你同我心照啦,你話唔志在呢d錢痳,你咪又係得呢個理由

我唔報警,絕大部份都只係因為朋友既事,對我唔好離譜到過晒火我就唔會理

加上,官方依家根本係半放棄狀態,我sd過信,根本無人理我
我都聽聞過要不停咁sd先有效,但老闆我要正常生活考試ok?

我無時間為果兩三百蚊去報警

爆果幾千萬星錢既野,我就算啦
作者: 鐵盒    時間: 3-5-2011 20:26
=.= 我個試場有幾十名考生
消失於卷一  
唔夠時間=.=做閱讀
實在大耐無做過
作者: `;:{P0CHi}﹡    時間: 3-5-2011 20:27
-.-上面有人離題問2011ce中文作文先,我有上網睇題目-.-
可以分兩條line討論一陣既

講樣野大家知,你 ...
211835350 發表於 3-5-2011 20:14

哦.. 我要呈清番.. 我吾系知情.. 普通同樑傾計,,佢就話想爆左昀昀ac
我就叫佢吾好.. 爆左 自己個名會臭哂
佢就話 講下者
甘我以為佢講笑拉.. 都冇再理會

甘樣叫知情? 你吾好屈得就屈拉
你話你隻男聖靈專登改PW比我一個人=  =?
我系吾知阿.. 甘又點?
我跟本冇唸過要爆你所謂既新頭冰杖..

不如調番轉黎講.. 我借ac比你要你幫我升lv..
你幫我升完..我就話你爆我ac.. 你會點?
點解你要扮自己比人爆ac? 點解你要屈我 我到而家仲系好吾明=)
作者: 19king-v-    時間: 3-5-2011 20:28
膠千不嬲係隻死昆狗= =
之前佢隻日久生情都出曬名啦= =
作者: `;:{P0CHi}﹡    時間: 3-5-2011 20:30
-.-真係得你1個知個pw
因為3月11我魔銃比人爆左,之後我為防俾人爆聖靈,我pw改到得我同你知
點知聖靈 ...
211835350 發表於 3-5-2011 20:25

而家系你死都吾報警.. 我都想你環我一個清白
你成日講到幾有錢幾有錢 但點解連$1500都要呃?
如果我等錢洗我會放哂我手頭上既ac 吾玩,, 都吾會走去爆你個d垃圾=)
清者自清拉..  大家要信 膠千我都冇野好講la.. 要講既野我講哂=)
作者: martin17    時間: 3-5-2011 20:32
招人插佢
作者: 211835350    時間: 3-5-2011 20:35
如果我等錢洗 ...
`;:{P0CHi}﹡ 發表於 3-5-2011 12:30

先回覆:我唔報警,絕大部份都只係因為朋友既事,對我唔好離譜到過晒火我就唔會理
加上,官方依家根本係半放棄狀態,我sd過信,根本官方無人理我,我無法向官方查詢到任何資料

無任何資料,我報警作用係不大

我都聽聞過要不停咁sd先有效,但老闆我要正常生活考試ok?(ps.封信每隻ac我sd過兩次)

------------------------------------------------------
    比人踢爆你有份協助*(打小左呢兩個字,sor)爆人ac就話要講既講晒啦?
你自己有無當過昀昀係朋友呀?你咁表達姐係表示你事前知道昀昀會俾樑爆晒d裝同ac啦

如果你事前通知昀昀叫佢唔好比email比樑佢洗唔洗要人求樑比番隻ac佢呀?

(ps.你唔好話我要求分隻瞳比我就話我本身其實都想搵著數
,我係向樑追討前果晚已經同昀昀講明,我會不擇手段幫佢拎番d裝同寵,
原因係昀昀話過隻寵比佢ac更為重要,有msn 紀錄作為證據)

果陣你同昀昀情同姊妹架wo,好fd架wo,點解唔通知昀昀佢有可能俾人爆ac同勸佢呀?
唔通你地當初識佢係有目的既?定係抑或者你本身已經係對朋友係咁既人格呀?

你人格又有無問題呀?前兩日占占開post話人地屈佢爆ac,岩,件事上占占係無爆,
不過有份分賊贓呢

你地仲好意思出黎撐,知唔知醜呀?

事後占占都認d裝有份係佢度,你有無份分呢,就你知,樑知占知,人地唔知,我都唔知

不過點解當初我問你,你要扮唔知件事呢?應該話你同我指出

樑屈你話呢件事本身你係知情,你係唔知架可?點解你依家又話知既?

------------------------------------------------------
仲有,唔好話我呃佢,同埋話我潛水,呢廿日你無add過我msn

我無辦法將隻ac拎番,就已經叫賣左個擁有權啦下話?

至於 cde呢度,的確係我錯,我係度作最真誠既道歉

我已經解番

作者: 211835350    時間: 3-5-2011 20:39
=.= 我個試場有幾十名考生
消失於卷一  
唔夠時間=.=做閱讀
實在大耐無做過 ...
鐵盒 發表於 3-5-2011 12:26

ha 卷1係深,我諗同有al既6-8成啦,不過份量唔多,著重理解

比d信心自己,呢兩年有20/80已經lv2架啦,聽日你仲要作戰多次,加油!!

綜合先係會考中文既難關

反而第2題可以想像成被放棄既人,例如監犯,呢種過去回憶既甜但又難以再次親身感受,

例如同主人行山既經歷,或者佢跌落山,你幫佢爬番上山
主人已經買左對功能更好既鞋啦,以後都唔會再望你一眼,
最後再係度喊/感慨.動之以情
未必5*但一定有中等成績

ps* 09ce 作文拎3等,係靠有兩份5*先keep得住

不過當年既樓梯與升降機..我自己作完都唔知道自己作左d咩 haha

不過記住,佢話600字,你無800字都唔好收筆

聽日綜合都好,記住,400係唔夠架,800-1000 係基本
作者: 211835350    時間: 3-5-2011 20:55
如果我等錢洗 ...
`;:{P0CHi}﹡ 發表於 3-5-2011 12:30

仲有,你係唔係貪呢d野我就唔知啦,昀昀你都可以出賣啦

不過隻ac係的而且確得你有,我係專登改pw比你既,因為我魔銃比人爆過1次

我擔心曾經同朋友分享既聖靈會成為下個目標,所以我先改到個pw比你專屬

而且

我果陣有同你講過等我轉左pw先比你,但我唔知你理唔理解到個pw變左係你專有呢

你話無就無啦,我相信知道俾人爆ac既事件,除左大型online game,絕多數都係朋友爆

加上信我其實已經sd過,我只係要求自己ac既交易紀錄,但官方都無理過我
作者: 米米古古    時間: 3-5-2011 20:56
早就討厭佢扮晒大佬咁 :lol 早就知道佢人品差 再加上E 件事 佢無可口非啦掛?;P
BY 倫
作者: 211835350    時間: 3-5-2011 21:03
早就討厭佢扮晒大佬咁  早就知道佢人品差 再加上E 件事 佢無可口非啦掛?
BY 倫 ...
米米古古 發表於 3-5-2011 12:56

呢件事我無爆過佢ac,無令到佢ac出事,可以有咩事
講樣野你知,佢當初已經報左警,如果唔係有咩d變數,你認為佢地會上黎嘈?
加上,如果我既人品差,咁寶之呢d知朋友有難都專登隱瞞既係咩?
人_?定

_渣?

仲有
    扮大佬-.-你搞笑啦

係台地你幾時我見我扮過大佬?我最多都係同人傾會戰既野,朋友既,盡量多一事不如小一事

你知唔知我背後係會戰付出左幾多心機呀?想維持1個網絡遊戲既小戰團就叫扮大佬呀?

我個人作風,有恩報恩,有仇報仇,就係咁簡單,你搞會戰,原來我還擊就唔得既?

睇黎你先係大佬倫;P

邊個同我認識(意指我唔對佢反感)而紅過我,我係認真出番黎紅佢呀?我99%都係笑下算架啦wo

我邊忽有大佬行為呀大佬倫?

洗唔洗叫我幫助過既新手上黎做證呀?我人品有問題?

果陣時有4ser,何必相爭,依家合左ser,我都廢事理

原來發膠拎天馬劍吉下人就叫扮大佬啦?咁小小小飛俠拎把10lv統出黎係唔係扮魔王?
作者: `;:{P0CHi}﹡    時間: 3-5-2011 21:24
講甘多都哂氣,你話我爆你男聖靈,我辛辛苦苦幫你升完,轉個頭話我爆左你冰頭新杖,我真系好後悔幫你升!如果你堅持話系我爆,我吾該你吾好當我系朋友拉,吾好手下留情,去報警吧!我相信警方有能力查出邊個先系真正爆你AC既人!定系你身有屎吾敢報警!
作者: bye°↗    時間: 3-5-2011 21:45
回復 1# `;:{P0CHi}﹡

你寄封e貓比星夢 留番個電話  星夢果d工作人員會問你d野 問完之後 佢會幫你cut左個cde 個角密其實可以用e貓拎番係官網到有教-.-
作者: `;:{P0CHi}﹡    時間: 3-5-2011 21:52
回復  `;:{P0CHi}﹡

你寄封e貓比星夢 留番個電話  星夢果d工作人員會問你d野 問完之後 佢會幫你cut左 ...
bye°↗ 發表於 3-5-2011 21:45

EMAIL 膠千話吾系佢開!吾記得EMAIL  PW喎
作者: 211835350    時間: 3-5-2011 21:58
EMAIL 膠千話吾系佢開!吾記得EMAIL  PW喎
`;:{P0CHi}﹡ 發表於 3-5-2011 13:52

個EMAIL的確唔係我開=.=我開果D近兩三年既都會無數字

就算魔銃我都係

亦都唔會咁求其,

我想同你交待一下,果個所謂持有EMAIL既人,
我上過去搵佢,(4月27我係佢屋企樓下考試)屋企無人應門,電話無人聽,上1次MSN見到佢已經係2月尾既事

我亦都講過,如果佢唔交比任何其他人使用該隻AC,而佢AC係無啦啦比人爆左,我係會負責

其實1隻帳號,應該係個人獨立管理

呢句係我個人意見:1隻ac由兩個人持有,最終只會嗌交
-------------------------------------------------------------
由其呢兩年開果D

你問下好似係曲奇咁,我D USER NAME 係唔會有數字,佢持有我隻靈士(以前)

L_____R

ps 樂古呢隻都好q多年前啦....
作者: 211835350    時間: 3-5-2011 22:03
講甘多都哂氣,你話我爆你男聖靈,我辛辛苦苦幫你升完,轉個頭話我爆左你冰頭新杖,我真系好後悔幫你升!如 ...
`;:{P0CHi}﹡ 發表於 3-5-2011 13:24

我再講1次
PW,係我魔銃俾人爆完,我再改比你既

由3月15開始直到3月18 AC既PW只係由寶之你一人獨佔(唔計我的話)

但3月17號就俾人爆左ac啦

我真係諗唔明我有咩動機會為左呢D裝去同你反面,你果陣時都無同我有咩仇,我只係話
雖然隻AC真係得你有,但係我見係朋友就算啦,我報警,晒既成本(時間)遠遠超過拎唔番D野既成本

而且警方都幫唔到我D咩

我SD既信入面,其中一句:由於我相信絕對是朋友所為,,希望官方能盡量提供資料,讓我早日得知元兇是誰

若要交出更多證據以證明我是帳號持有者,我絕對願意提供

請結果如何都盡快回信,謝謝

件事1個星期之後我亦都無再同任何人表達過隻AC被爆呢件事

你識我咁耐,你應該知道我有幾懶,作風不嬲都係息事寧人

我已經向官方查詢過有關帳號被盜一事,4封EMAIL都沒有回覆

官方連電話都唔聽,我可以做D咩?
作者: 矮仔一個.    時間: 3-5-2011 22:07
http://www.nakuz.com/bbs/viewthr ... &extra=page%3D1

講到自己好正人君子 話唔好屈我爆人ac by 占 呢加你地自己-.-爆晒出黎 笑左 真係知人口面不知心
口口聲聲無 但有隻128曈z.z?
作者: 211835350    時間: 3-5-2011 22:08
講到自己好正人君子 話唔好屈我爆人ac by 占 呢加你地自己-.-爆晒出黎 笑左 真係知人口面不知心
口口聲 ...
矮仔一個. 發表於 3-5-2011 14:07

佢無爆人ac,不過佢協助他人爆ac咋痳

分賊贓就無罪?
作者: 戀楓×成°    時間: 3-5-2011 22:23
口口聲 ...
矮仔一個. 發表於 3-5-2011 22:07

分野都唔算呀 我真係笑左LO
爆左AC 又話人屈你爆AC
仲想係到扮哂好人ZZ
作者: 211835350    時間: 3-5-2011 22:25
早就討厭佢扮晒大佬咁  早就知道佢人品差 再加上E 件事 佢無可口非啦掛?
BY 倫 ...
米米古古 發表於 3-5-2011 12:56

首先,唔係無可口非,係無可厚非
    http://xh.5156edu.com/html5/87008.html

無可厚非
基本解釋 :
厚:深重;非:非議,否定。 不能過分責備。 指說話做事雖有缺點,但還有可取之處,應予諒解。

字你打錯我唔怪你,同音字就算啦,意思你都錯? 你讀乜野書呀?

讀多兩年書啦大佬倫

用責無旁貸會唔會準d呀;P?

以下呢幾句,你地想睇就反白,唔想睇就無視啦

係比大佬倫既
查實你行出街講野知唔知暗地裡會俾人笑架?
呢個已經唔係歪唔歪理既問題,已經係用字錯既問題
你會唔會話做善事既人係罪大惡極,罪犯係抱著慈悲為懷既心去犯罪呢?

作者: ×邪戀°流    時間: 3-5-2011 22:34
回復  `;:{P0CHi}﹡

你寄封e貓比星夢 留番個電話  星夢果d工作人員會問你d野 問完之後 佢會幫你cut左 ...
bye°↗ 發表於 3-5-2011 09:45 PM

個條友沒做..點幫妳搞呢d野阿..
吾好gag啦=.=
                                              By;流~
作者: martin17    時間: 3-5-2011 23:01

無可厚非
基本解釋 :
厚:深重;非:非議,否定。 不能過分責備。  ...
211835350 發表於 3-5-2011 22:25
難辭其咎
作者: martin17    時間: 3-5-2011 23:16
先回覆:我唔報警,絕大部份都只係因為朋友既事,對我唔好離譜到過晒火我就唔會理
加上,官方依家根本係半放 ...
211835350 發表於 3-5-2011 20:35

至於 cde呢度,的確係我錯,我係度作最真誠既道歉我已經解番
呢到笑左

作者: 211835350    時間: 3-5-2011 23:18
難辭其咎
martin17 發表於 3-5-2011 15:01

都得,證明呢位人兄中文水平都唔差
始終我地係度猜測緊佢既原意,佢自己先知想講乜啦

我諗佢係度話扮大佬呢d咁負面既字,唔會係話我值得諒解掛?

至於果d話無可''口''非既人呢...
作者: 211835350    時間: 3-5-2011 23:20
至於 cde呢度,的確係我錯,我係度作最真誠既道歉我已經解番
呢到笑左

...
martin17 發表於 3-5-2011 15:16

無計,無買到cde/高點好耐-.-你係街仲幾時見過高點卡賣.....
我又唔收點既平時

買點都係用mycard.......買左轉手又易d.

,仲有,都唔夠果d連朋友都出賣既人好笑掛?;P
作者: 211835350    時間: 3-5-2011 23:31
口口聲 ...
矮仔一個. 發表於 3-5-2011 14:07

今晚可能佢地齊人又夾定口供上黎架啦

psn今晚好似就恢復啦,佢地一定好多新奇既創作故事架姐

我就未必有時間再睇啦

不過係無得夾情況下,又講左d乜野出黎,而夾左之後,口供又會如何改變呢?

而可信性兩者比較之下又邊樣較為高呢

大家心照啦;P
作者: 星夜仔仔    時間: 3-5-2011 23:32
一鍵留名
作者: 211835350    時間: 3-5-2011 23:33
一鍵留名
星夜仔仔 發表於 3-5-2011 15:32

-.-貼埋劉明張圖丫你
作者: 星夜仔仔    時間: 3-5-2011 23:37
口口聲 ...
矮仔一個. 發表於 3-5-2011 22:07

大難臨頭各自飛;P
作者: angelalove    時間: 3-5-2011 23:39
我...冇言囉= =好亂- -
作者: bryankwan    時間: 3-5-2011 23:52
肥野終於有故講喇啵0.0..
成日大大編道理到頭來只係...唉~
作者: 211835350    時間: 4-5-2011 00:03
我...冇言囉= =好亂- -
angelalove 發表於 3-5-2011 15:39

我極簡略講下之前發生咩事啦

樑追左昀昀番黎,(更正一下,係佢地同我講既果個版本,係昀昀自己送上門既)之後昀昀信任佢就比晒AC既資料佢

之後樑同寶之提過想爆昀昀AC,寶之竟然唔同昀昀講WO(果排寶之FD到日日同昀昀升LV同傾計架,)

跟住樑就爆左昀昀AC啦,

---------------------------------

同一日晚上,昀昀就話佢比人爆AC,我同佢分析過一定係樑做既

第2朝我就去問樑,佢承認左係佢做既,昀昀手頭上都有一份咁既對話紀錄

(樑承認係佢做,而且背後總共有7個人),

之後樑就話寶之都同意架,咁我就問寶之,

寶之果日番黎就上黎審問樑點解要屈佢,相信2月尾有ON星夢既人可能會見過呢單野

而寶之究竟知唔知情,又有無出賣朋友呢?上面既回覆相信已經比左答案大家啦

-----------------------------------------------

至於我都係講事實姐,好過某D人

有錢上財榜,速水問人攞

見女埋去媾 利用完就走

總括其人格 總之就賤格

既人掛?
作者: s2755015    時間: 4-5-2011 00:17
到此一遊
作者: 雞雞    時間: 4-5-2011 00:25
報名不分先後
恭喜你已經入名
作者: ★Tiηg(k)    時間: 4-5-2011 00:45
bb 我 撐 爆 你
作者: 米米古古    時間: 4-5-2011 01:40

無可厚非
基本解釋 :
厚:深重;非:非議,否定。 不能過分責備。  ...
211835350 發表於 3-5-2011 14:25

你做錯事都可以大條道理咁講野
唔知算唔算無可厚非呢
指說話做事雖有缺點,但還有可取之處,應予諒解。
缺點就免講了
可取之處就係大條道理 呀 唔係 係論據充足
我覺得e 點係優點來 只不過 過份自信 唔係一件好事
暗示你做錯事就要虛心接納啦
唔知對你的問題有冇解答呢?
PS:多謝 你提我錯別字
作者: 211835350    時間: 4-5-2011 01:48
你做錯事都可以大條道理咁講野
唔知算唔算無可厚非呢
指說話做事雖有缺點,但還有可取之處,應予諒解。
...
米米古古 發表於 3-5-2011 17:40

早就討厭佢扮晒(-)大佬咁 :lol 早就知道佢人品差(-) 再加上(-)E 件事 佢無可口非啦掛?;P

(+)Positive   (-)Negative

我睇唔出你既字入面有邊忽係想推翻句子既負面性
,只係想再加強姐,你一係就有語病,一係就係度兜緊

唔好再兜啦,你學到野就得啦-.-學海無涯呀,我自己都有野要學架

加油啦,你應該未需要咁快面對公開試

-----------------------------------------------------------------
仲有,點都好過D人分完爆昀昀果d賊贓之後上黎重申自己(係果件事上)清白啦掛

又要做__又要拎貞節牌坊,仲要夾埋部份知情人仕出黎撐場,

我呸,呢d人格先係真面目

------------------------------------------------------------

點都好,如果唔係psn未恢復服務我都無咁得閒上黎覆post(唔信既可以去睇下推交易post既次數)

恢復了,就再見了
作者: `;:{P0CHi}﹡    時間: 4-5-2011 04:47

你一開始放隻ac比我同小願,,放完之後 角密拖到我而家..錢你就收左!! ok 我算=) ..我咪當比你玩嚕
你拖到而家..我覺得你再拖落去都吾系辦法..當初你話有齊角密我先收. 而家都比吾到我..
系咪好應該回番$1500比我地..隻ac 比番你?? 放ac比齊野 系你既責任!

你話email吾系你開.. 但yahoo個備用email系你本人msn email =)
照計你應該可以拎番個email pw 架@@

如果你仲想挽救哩件事既.. 3日之內比吾齊 角密.. 就回番$1500比我地. ac我比番你=)

至於昀昀件事.. 樑自己認左爆ac.. 點解你地仲要拖 我同占 落水?
個晚 我, 9up, 占, 婷, 樑 組左隊.. 牙占同婷就掛機吾知去左邊..
牙樑就話 講下笑ja
我以為佢講笑 所以當冇事發生.. 之後都冇應過佢星夢.. 就同9up傾電話
你話我知情而吾講?
我真系吾知情.. 牙樑話講笑..如果我好認真同番昀昀講..甘咪影響到樑既影像嚕

至於膠千你隻ac.. 你話我爆左你隻男聖靈d 新頭 冰杖= =
如果我系要爆你ac.. 點解吾等多人有你ac個陣爆? 要等你之後比人爆左魔統 我再爆聖靈?
仲要等我幫你由 130升到135 先走黎爆你ac ? 你系咪有病阿!
你估130升135 好容易架????????? 甘易你就吾會叫我幫你升拉 !!!!!!!!!!!
我又冇你魔統ac=) 證明爆你ac個個吾系我嚕. 你有冇腦唸野架
爆你新頭冰杖值得幾多錢阿大佬?? 為左哩d垃圾而爆你ac? 你吾系同我開玩笑阿^^

作者: 211835350    時間: 4-5-2011 06:01
你拖到而 ...
`;:{P0CHi}﹡ 發表於 3-5-2011 20:47

做樓主果然不同凡響,自己做開賊都仲可以大大聲

先re你呢part
牙樑就話 講下笑ja
你話我知情而吾講?

係,當時樑係認左,不過我叫佢交番d野出黎大家唔洗見到面黑黑丫,佢自己親口話佢總共要同7個人交待
而且ac唔係佢爆,係佢交比另1個人爆

呢7個人有無你,有無占占,我就唔知啦,不過天知地知你知佢知啦可
第2至9句,都可以係你片面之詞
呢兩個月台地企係度都知你地同樑玩番埋啦,你睇下你出post果陣fb佢地幾快讚好就知啦,叫個主謀既賊出黎做證同對質?你係咪傻架?

好,到第2part

以我所知,昀昀最值錢係得d瞳,其他果d都係廢野,但有紀念價值既野,係咩,詳細我無問清楚
果陣我叫過昀昀點算損失,佢都話傷心到唔想再開再望到隻ac住,只係望左一陣就熜左隻人,總之聽聞就係乜都清晒
樑佢地連d廢野都清空晒啦,點知某堆人會唔會連呢d都唔放過架?!
你知某幾個人幾狼架啦
仲有,你覺得我係片面之詞既時候我都覺得你係

唔洗再笑啦,ac被爆係前後有4日之差
證明第1次爆ac果個人,係無魔銃既,而後來係聖靈再模仿一次

點解我咁肯定? 因為魔銃連倉都比人清埋,但聖靈無囉,兩者既行事手法十分相似,但仍有分別

------------------------------------------------------------

依家係占占自己認有份分賊贓咋wo,仲有,你果陣食飯定食乜都唔關我事啦,你做乜都可以係片面之詞啦

仲要係度話人地老女人又話西去邊又盛咁,有無尊重過人呀你地?

占占只係一隻接完賊贓仲要拎貞節牌坊既人

見到佢係度出post我真係笑左聲,呢個世界竟然可以做__都可以拎貞節牌坊

--------------------------------------------------
仲有,學你果句,你以為佢講笑,都可以係片面之詞啦
不過有d人鬼拍後尾枕,就自己講有份收賊贓出黎,收賊贓就無罪呀? 知唔知咩叫接贓呀?唔知都算啦
由占占既對話紀錄可以得知佢明知呢d係賊贓都照樣接收啦,

至於

真心無知定真心無知呢,我諗事主既朋友都心知肚明啦

好似ek話,原來d野一直都係占占度,又知道係樑分出黎既賊贓,咁佢果陣同昀昀都係相識一場丫?唔踢爆樑都應該比番人掛?唔好再兜啦,

你地有幾醜惡,相信呢度既人都睇得一清二楚
大家人格鬥平賣啦
賊嗌捉賊?

加上,
我一直都無話你兩個爆ac丫,不過有份扮蟹同分賊贓咋

岩岩先睇完場波咁快就發功

你俾1個鐘我,我就可以整番張9成9相似既圖比你啦

請記住我前面果句,愈多時間準備就證據既可信性就會降低,去報警啦你(由其數據方面既證據)

你唔好當我傻架啦

首先,我一樣可以做到你果3張圖,搞左4粒鐘先搞到3張圖?可能唔夠你果張精彩,始終你由9點幾十點整到依家,係咪先?

我都已經唔玩啦,你努力啦
作者: jimjim3210    時間: 4-5-2011 06:15
回復 86# 211835350

柒夠未.. ? 一開波樑爆人ac根本冇人知...佢爆完走尼同我地講 ??我地可以點 ??
一野踢爆佢 ??你會唔會咁樣對朋友... 我地可以同佢講咩..爆又爆左...我地當佢係朋友..緊係要扮乜都唔知'' 人有感情..就算係佢唔岩先  你都唔會咁樣對你朋友啦..??你話我拎左d裝'' ?  幾時o既事先...就算佢比左我...d裝我可以點 ??  d 裝樑o既..佢比人..放左去..冇人管到''  你地衣家係到屈我同寶知爆昀ac..冇野牙 ?? 佢話做game情果時'' 我有冇拎過佢去''咩09  功勳  正set.. 寵'' 我有冇要過 ??我唔要佢逼我要''?
我比野佢又唔要''之後佢走左去同樑一齊...我仲要理佢d野 ??佢比ac我..我開過一次幫佢升..都冇再開過''
轉過頭佢比人爆左ac屈番我 ??你唔好玩啦''我有咩對你差呢' ?  我估你唔到囉..你比人爆左...咁爆你果個係我fd..就要燒埋我地到 ??我冇星錢 我冇裝咩''??爆你果幾件裝 ?成班人唔知情就係到估估下..估下就當真...好冇笑牙...重點係..佢爆人ac果下我同寶知果d真係完全唔知情'' 你地衣家話我地爆''用下腦好冇 ??
佢爆裝d裝拎去邊放左比邊個...有邊個可以控制佢牙 ??
幫佢果d..一早叫你報警還佢公道..你地有冇 ??你係幫佢就幫埋佢報警啦..係到講廢話''
吊他 媽的   自己亂比ac人比人爆左係到吠''麻狗煩...我自問冇爆過佢ac,,對得住天地良心''
作者: jimjim3210    時間: 4-5-2011 06:21
賊贓 賊贓 賊乜狗贓   
樑有裝比d朋友. 你真係吹佢唔漲'' ? 同我地爆ac有咩關係;;
定係你同佢唔fd佢冇比你....
佢送野比人..邊d係爆番尼..邊d係佢自己...你知咩..賊贓??
亂狗咁講...昀比人爆左..佢話佢唔見左乜都得啦..我話係你爆左 ??你唔比番佢 ??
佢話比人爆左09  正s  140寵  兔紋牙..你有.你爆左牙 ?你嘔番比佢 ??

衣家係你自己放ac...唔交齊角密.. 真要講明想拎番隻ac..明係要昆人..你衣d就叫狗喇..你出發點以經係要昆人隻ac 昆人果千幾蚊...死黑衣係你..
扮正義..係邊個..你自己諗清楚係你定我啦...
作者: 211835350    時間: 4-5-2011 06:22

柒夠未.. ? 一開波樑爆人ac根本冇人知...佢爆完走尼同我地講 ??我地可以點 ??
一 ...
jimjim3210 發表於 3-5-2011 22:15

(ps.佢係有報警,根據佢同我既對話,不過以我所知台灣警方對呢d案件,由其香港同台灣咁遠,係無能為力居多既

柒?都唔夠你地扮蟹柒掛? 係出面開完貞節牌坊既post就諗住甩身呀?
可以點? 當人地朋友就比番d裝人啦,你有能力架wo果陣

根據ek果part說話,你用呢隻賊贓瞳應該用得幾長時間架wo,昀昀3月果陣成日係台地出現架 你盲架?

原來樑係你朋友,昀昀果陣唔係你朋友呀?你咁講姐係有份包庇見朋友死不救啦?知唔知包庇罪犯係唔岩架?

仲有,你兩個唔好再發雞盲 我無話過你爆昀昀ac 我只係話你有份接賊贓同埋明知昀昀俾人爆都唔警告定佢咋

你咁做都叫對得住天地良心,利比亞政府領袖下令屠殺平民都可以拎諾貝爾和平獎啦

作者: 211835350    時間: 4-5-2011 06:35
賊贓 賊贓 賊乜狗贓   
樑有裝比d朋友. 你真係吹佢唔漲'' ? 同我地爆ac有咩關係;;
定係你同佢唔fd佢冇比你 ...
jimjim3210 發表於 3-5-2011 22:21

你唔好再屈埋我要分野自己獨食呀,好彩我果晚就同昀昀傾好晒數點樣盡力幫佢拎番d野姐
唔係你地又創作故事比賽架啦

你唔好要我再貼番你果句,係你地分到我有份

呢句意味,你知有部份係賊贓
關於接贓罪

1.(a) 檢控証明唔到你知情, 就一定無事. 因為無犯罪既mental element. 但係你知唔知係檢控可以用其他人既口供及環境證供去証明. (你已經認左你知啦)
1. (b) 知情,有好大機會入. 知情情況下接贓已犯接贓罪(principle offender)
1. (c) 因為一個lay person 係有義務阻止罪案發生. 亦有機會入到時aiding & abetting
by網絡上既法律post

唔信既可以報警去自首試下
同你揮定手都得啦

作者: jimjim3210    時間: 4-5-2011 06:37

回復 89# 211835350

你唔好77下咁好冇
分咩賊贓   昀同樑 我係同樑熟d.,,加上樑爆人之前冇同我地講過''我地完全唔知佢會爆昀ac..
警咩告...根本佢比人爆同我地係冇關係..係你係到小提大做...我點知佢有咩裝.,.
我同分過咩賊贓囉...裝係佢送比我,,,咁關咩爆昀ac?? 分咩賊贓?? 小提大做..

我地叫緊你比番角密小願同寶知''你自問出發點係咪要昆佢ac昆佢千幾蚊 ??
人渣
作者: 211835350    時間: 4-5-2011 06:39

你唔好77下咁好冇
分咩賊贓   自己昀同樑 我係同樑熟d.,,加上樑爆人之前冇同我地講 ...
jimjim3210 發表於 3-5-2011 22:37

得啦 你句對話紀錄我唔想一而再,再而三咁貼出黎,

你知與唔知,大家睇過果part對話都心裡有數啦

你依家講都可以係片面之詞啦可(學某位星夢女神話咋)我已經一早講過,今晚實夾定口供架啦,不過我放長雙眼睇你點推翻認收左賊贓呢單野

我人渣?你睇住朋友見死不救,有份分賊贓 ,拎住d賊贓仲要當無事發生

仲要分完賊贓出黎拎貞節牌坊 邊個人渣d呀?

我如果係人渣,你只係連我呢個人渣都不齒你地呢班人所作所為既物質咋

如果唔係睇巴塞演藝學院都唔會同你地講到6點幾,起身psn就開啦,你地慢慢攬住星夢等佢執笠啦

半年都唔出新野,仲唔執? 復活節已經去到連出野呃下玩家錢交電費都廢q事既地步啦

------------------------

仲有,自己睇番不誠實使用電腦果part(on page2)
如果對方無俾人爆到ac ,佢可以告到我賠償d咩?可計算損失既折現值係0

我都話,咁勇敢,就占哥去報警,再自首,如果唔係我將d你接賊贓既證據交出黎,咪睇下邊個金翅....鳥
作者: jimjim3210    時間: 4-5-2011 06:49
回復 33# 211835350

post d唔 post..仲要改野 你好叻
作者: 211835350    時間: 4-5-2011 06:52

post d唔 post..仲要改野 你好叻
jimjim3210 發表於 3-5-2011 22:49

我無改野架,,可能唔小心刪除左一兩個字眼啦,如果係既,對唔住啵,
依家貼多次今日講咩呀好無?

2011/5/3  下午 07:49:01  - S-Dis...*  Galaxy♥  hi  
2011/5/3  下午 07:49:22  - S-Dis...*  Galaxy♥  好興奮對不對 想件事得大d ?
2011/5/3  下午 07:50:18  Galaxy♥  - S-Dis...*  嗯 ?
2011/5/3  下午 07:50:48  - S-Dis...*  Galaxy♥  寶之,樑既所有知情/爆昀昀ac既對話,同埋話你有關既對話,想加入埋對不對?
2011/5/3  下午 07:51:10  - S-Dis...*  Galaxy♥  我無恐嚇你架,我無做犯法野,不過樑有囉
2011/5/3  下午 07:51:32  Galaxy♥  - S-Dis...*  哦''
2011/5/3  下午 07:52:09  Galaxy♥  - S-Dis...*  KAI..樑狗自己爆昀AC 佢講都冇講聲...我一番尼佢同我講話爆左人AC..
2011/5/3  下午 07:52:16  Galaxy♥  - S-Dis...*  佢爆AC關我托 ??
2011/5/3  下午 07:52:31  Galaxy♥  - S-Dis...*  佢自己比D裝我 關咩我爆AC事
2011/5/3  下午 07:52:35  Galaxy♥  - S-Dis...*  我理得佢D 裝點得尼
2011/5/3  下午 07:52:37  Galaxy♥  - S-Dis...*  係佢比我o既
2011/5/3  下午 07:52:39  - S-Dis...*  Galaxy♥  o ic  
2011/5/3  下午 07:52:41  Galaxy♥  - S-Dis...*  我唔係爆番尼囉
2011/5/3  下午 07:52:45  - S-Dis...*  Galaxy♥  不過我已提醒過你
2011/5/3  下午 07:52:49  Galaxy♥  - S-Dis...*  嗯..
2011/5/3  下午 07:52:51  - S-Dis...*  Galaxy♥  有關裝備係屬昀昀的
2011/5/3  下午 07:52:52  Galaxy♥  - S-Dis...*  我要番工了..
2011/5/3  下午 07:52:56  - S-Dis...*  Galaxy♥  姐係你知情啦?
2011/5/3  下午 07:52:59  Galaxy♥  - S-Dis...*  你咪報警囉幫佢

2011/5/3  下午 07:53:03  - S-Dis...*  Galaxy♥  無興趣  
2011/5/3  下午 07:53:12  - S-Dis...*  Galaxy♥  自己都有份爆人ac 係度扮正義
2011/5/3  下午 07:53:13  Galaxy♥  - S-Dis...*  我唔知佢爆完 d野放哂係邊 w0
2011/5/3  下午 07:53:21  - S-Dis...*  Galaxy♥  得啦,我提過你,你自己查msn紀錄
2011/5/3  下午 07:53:22  Galaxy♥  - S-Dis...*  你都on 9
2011/5/3  下午 07:53:27  Galaxy♥  - S-Dis...*  你地唔撚知情就咪撚扮知(姐係仲有內情啦?!)
2011/5/3  下午 07:53:30  - S-Dis...*  Galaxy♥  我有話過d野係昀昀架wo
2011/5/3  下午 07:53:35  - S-Dis...*  Galaxy♥  你自己睇番紀錄啦
2011/5/3  下午 07:53:37  Galaxy♥  - S-Dis...*  你話就係 ? (分完賊贓仲幾惡)
2011/5/3  下午 07:53:52  - S-Dis...*  Galaxy♥  Galaxy♥ 說: 哦'' KAI..樑狗自己爆昀AC 佢講都冇講聲...我一番尼佢同我講話爆左人AC.. 佢爆AC關我托 ?? 佢自己比D裝我 關咩我爆AC事  
2011/5/3  下午 07:53:53  Galaxy♥  - S-Dis...*  定係樑冇比野你牙 ?
2011/5/3  下午 07:53:56  Galaxy♥  - S-Dis...*  係..
2011/5/3  下午 07:53:59  Galaxy♥  - S-Dis...*  你post上樂古
2011/5/3  下午 07:54:02  - S-Dis...*  Galaxy♥  你自己細味下呢句有咩問題
2011/5/3  下午 07:54:05  Galaxy♥  - S-Dis...*  事實係樑爆
2011/5/3  下午 07:54:16  Galaxy♥  - S-Dis...*  佢比裝我... 唔通我又送d裝比人
2011/5/3  下午 07:54:17  Galaxy♥  - S-Dis...*  ?
2011/5/3  下午 07:54:36  Galaxy♥  - S-Dis...*  番工 ..有講池下add我
2011/5/3  下午 07:54:40  - S-Dis...*  Galaxy♥  幫手分賊贓
2011/5/3  下午 07:54:43  - S-Dis...*  Galaxy♥  就唔係犯法?
2011/5/3  下午 07:54:53  Galaxy♥  - S-Dis...*  kai...賊贓 ?
2011/5/3  下午 07:54:57  - S-Dis...*  Galaxy♥  接賊贓已姐係犯法
2011/5/3  下午 07:55:00  - S-Dis...*  Galaxy♥  已經
2011/5/3  下午 07:55:03  Galaxy♥  - S-Dis...*  你都on9
2011/5/3  下午 07:55:09  Galaxy♥  - S-Dis...*  你用緊d錢夠可能係黑錢
2011/5/3  下午 07:55:13  Galaxy♥  - S-Dis...*  咁你就係賊贓 ?
2011/5/3  下午 07:55:19  Galaxy♥  - S-Dis...*  唔係咁計嫁嗎傻仔''
2011/5/3  下午 07:55:34  Galaxy♥  - S-Dis...*  樑爆人ac 一句都冇同其他人講聲

2011/5/3  下午 08:01:37  Galaxy♥  - S-Dis...*  你post 上去囉
2011/5/3  下午 08:02:26  Galaxy♥  - S-Dis...*  我係冇做怕什麼
2011/5/3  下午 08:02:38  - S-Dis...*  Galaxy♥  放心,隻game都就執
2011/5/3  下午 08:02:50  - S-Dis...*  Galaxy♥  識昀昀既都知你地有份啦
2011/5/3  下午 08:02:56  - S-Dis...*  Galaxy♥  爭在我有無出聲同post出黎姐
2011/5/3  下午 08:03:03  - S-Dis...*  Galaxy♥  你一路扮唔知情,但寶之又話你知wo
2011/5/3  下午 08:03:11  - S-Dis...*  Galaxy♥  你地夾口供一向都唔均架啦
2011/5/3  下午 08:03:55  Galaxy♥  - S-Dis...*  係你地傳到我有份 (姐係你知道有d野係賊贓啦?!)
2011/5/3  下午 08:03:59  - S-Dis...*  Galaxy♥  某程度上而言,你無爆既,不過接賊贓囉
2011/5/3  下午 08:04:03  - S-Dis...*  Galaxy♥  拿,唔好話我地呀
2011/5/3  下午 08:04:09  - S-Dis...*  Galaxy♥  我同你地係呢件事無關系架

重點由顏色分辨,方便閱讀

紅色,係占占發出既對話,紫色,係我既
作者: jimjim3210    時間: 4-5-2011 07:00
回復 94# 211835350

你講咩賊贓賊贓 ?? 我冇開過昀ac過裝去自己到囉...
我有裝又點 ??係樑比我o既...我走去送番比其他人 ?? 就算我比昀..我比d咩佢..我比自己d野佢牙?? 佢話唔見咩我就比佢牙 你傻狗左 ?   成日係到扯開話題..講緊你交番角密出尼牙...
幫幫條j ??我幫都幫樑啦,,,你係咪kai嫁...果條女煩我唔夠 ?? 佢比人爆左ac 講到我爆咁衣家'' 你講咩賊贓賊贓我冇第一手接過d裝囉...你地講又點''我真係唔知佢比人爆左乜柒囉...我比番佢..唔通...你搞清楚未..人渣
作者: 211835350    時間: 4-5-2011 07:03

你講咩賊贓賊贓 ?? 我冇開過昀ac過裝去自己到囉...
我有裝又點 ??係樑比我o既...我 ...
jimjim3210 發表於 3-5-2011 23:00

接賊贓唔需要你負責偷既

,你嘈之前先理解好接賊贓其實係咩1回事先,

唔係你係銀行金庫搶緊錢,a傳比b掉入袋就叫接賊贓架

2011/2/26  上午 04:42:04  - S-Dis...*  Galaxy♥ J1m`            戰鬥格  膠樑狗唔係咁狗呀 爆人acc
2011/2/26  上午 04:42:16  - S-Dis...*  Galaxy♥ J1m`            戰鬥格  人地都話左d寵係人地命根--
2011/2/26  上午 04:42:22  - S-Dis...*  Galaxy♥ J1m`            戰鬥格  爆人地129瞳同133瞳--
2011/2/26  上午 04:42:30  Galaxy♥ J1m`            戰鬥格  - S-Dis...*  ....
2011/2/26  上午 04:43:25  Galaxy♥ J1m`            戰鬥格  - S-Dis...*  咁 爽 - -d 寵
2011/2/26  上午 04:43:34  Galaxy♥ J1m`            戰鬥格  - S-Dis...*  你 知 唔 知 條 女 好 差 煩 - -

你唔知道? 我2月26就話左你知啦,扮啦扮啦,再扮蟹啦

----------------------------

都話角pw我就無啦,你地咁樣反面我有能力而且可以爆既話就唔洗比你地咁樣係度日夜抽擊啦掛?

洗企係度呆等一個月? 告我都要講動機啦

我完全無因為呢件事有任何得益,歡迎報警check下(嚴格黎講有既,睇清楚你地人格呢幾日,係度做_都要拎貞節牌坊囉)

作者: `;:{P0CHi}﹡    時間: 4-5-2011 07:05
做樓主果然不同凡響,自己做開賊都仲可以大大聲

先re你呢part
至於昀昀件事.. 樑自己認左爆ac.. 點解你 ...
211835350 發表於 4-5-2011 06:01

我吊你老母拉卜佳! 我出街食飯 遲左番屋企你就話我整圖整到而家?
如果吾系我出街用手機打字麻煩 我洗而家先覆post ?
我張圖就真有此事既.. 好采我一早影左相ja..
而家你就改左個備用email系我個msn.. 之後再加多條問題 =)
你都幾好野^^ 大家睇清楚時間拉. 冇屈佢la金次

作者: jimjim3210    時間: 4-5-2011 07:06
成日話我地夾口供..係夾口供就唔會比你知係夾嫁啦..傻仔...
夾口供..你真係得閒..唔洗做.. ?
作者: 211835350    時間: 4-5-2011 07:08
成日話我地夾口供..係夾口供就唔會比你知係夾嫁啦..傻仔...
夾口供..你真係得閒..唔洗做.. ? ...
jimjim3210 發表於 3-5-2011 23:06

見你番黎屋企覆post咁耐都叫做緊野既,咁樣你真係講晒啦

邊個一開始 口快快自己講左出黎呢可?

你地有無夾,係我既片面之詞定你既片面之詞呢?

大家心照啦,你做左d咩我都貼左出黎,你有無接賊贓 大家有眼睇既

吹啦吹啦,吹大d
作者: 211835350    時間: 4-5-2011 07:08
我吊你老母拉卜佳! 我出街食飯 遲左番屋企你就話我整圖整到而家?
如果吾系我出街用手機打字麻煩 我洗而家 ...
`;:{P0CHi}﹡ 發表於 3-5-2011 23:05

忍唔住講粗口啦?學你話係唔係好激氣呀?@@(無攻擊性架,你之前咁講既,我學你only)

你成日都話我 一切都係片面之詞咋,咁你食飯食到幾點關我叉事咩?

你食飯食到朝頭早4點半呀?定去m記食早餐?

你覆post係5月4號,時間係5月3號,我無預知能力

都話囉,證據你認為咁確鑿咪去報警囉,睇下今次邊個會____d?

我好小可上咁耐樂古,我諗今日加埋都等如我差唔多半年至一年既總和-.-

閃先,訓醒開服就打機,嘈黎呢度都無咩意義,係度互數對方臭史有咩謂,唔係占占又柒頭又狗又盛我都廢事貼佢咁多出黎

gd night:p

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://eee.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2